Ge Röda Korset några timmar av din tid

Lördagen den 18 augusti 2007
Efter ett par blåsiga och mulna dagar skiner solen igen, temperatur 18 grader.

Igår var jag alltså i Hemse och jobbade på Kupan. Vi var bara 2 stycken från Fröjel som var där, så vi hade fullt upp att göra med många kunder och mycket kläder att ta hand om. Röda Korset söker med ljus och lykta efter folk som kan ställa upp och hjälpa till, men det är inte lätt. Nog är det underligt att daglediga och pensionärer är så upptagna så att de inte kan avsätta en halv dag i månaden till välgörenhet. Jag vet att många inte vill skänka pengar till RK och liknande organisationer i tron att pengarna inte kommer fram dit de ska. Skänk då några timmar av din tid istället!

Kuporna har en stor social uppgift att fylla och finns över hela landet.
Det är ingen överdrift att påstå att Kupan är en succé. De 289 Kuporna i landet drivs av 7 500 frivilliga och man har 72 000 besökare per vecka. Kupan är idag en stor del av verksamheten inom Röda Korset, inget annat engagerar så många frivilliga i organisationen.

I Hemse där jag är, kommer det ofta in gamla och ensamma, som sätter sig ner en stund för att dricka en kopp kaffe och få en stunds gemenskap. Och den sociala kontakten med kunder och arbetskamrater är inte mindre viktig för oss, som är där och jobbar.

Idag har vi klippt gräsmattorna jag och maken, och fixat till i trädgården så nu har vi helgdagsfint. Vädret gör ju att det växer och grönskar som aldrig förr.


Här ett kort av mina gladiolus som blommar så fint nu.
Lökarna köpte jag i Holland i våras.

Tack alla som kommit med så uppmuntrande kommentarer och mail efter mitt förra lätt deppiga inlägg. Ni är så gulliga så man blir alldeles varm i . Jag känner mig lite piggare och gladare och har besämt mig för att det ännu är sommar ett tag till och att bekymra sig för morgondagen är totalt onödigt, man kan ändå inte göra så mycket åt det. Det blir som det blir!

På sidan Bokhyllan har inte hänt något på ett tag, men idag fick jag ett så roligt mail från Pialotta, så det saxade jag och satte in bland Guldkornen. Titta in där får du se!

Ha en riktigt trevlig helg på badstranden och i hängmattan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Glädjande, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *