Gertrud kommer med våren

Det regnade i morse, sen kom solen och det såg jättehärligt ut, så jag satte igång med en snabb fredagsstädning för att sedan kunna gå ut, men nu mulnar det till igen. Jag känner mig dock optimistisk till sinnes, så jag ska gå ut och ställa undan snöskyffeln och kvasten och så ska jag sopa av på terrassen och ta fram ett par stolar. Nu kan man nog snart sitta ute och njuta om solen behagar visa sig.

I dag är det Gertrud som har namnsdag och då har Gertrudsgillet i Klintehamn sin vårfest (bilden är klickbar). Jag har varit med i gillet några år och brukar gå på festerna och det ska jag göra i år också. Det är ett gammalt gille och min mamma och pappa var också med där.

På den tiden, när Gertrudsgillet var nybildat, var det nog mest samhällets mer välbesuttna invånare som valdes med; läkare, handlare (dit hörde pappa), lärare, prästen, kommunalgubbar m fl, men nu är enda kravet att man är bofast i Klintehamn. Fast det ställs dock vissa krav; man blir först föreslagen som medlem och om man blir godkänd blir man invald på ett år. Sköter man sig under det året blir man förhoppningsvis ordinarie medlem vid nästa årsmöte. Det brukar var trevliga möten med runt ett hundratal medlemmar och menyn är densamma som när gillet bildades, så den bjuder inte direkt på några överraskningar.

Det här artar sig till att bli en riktigt trevlig helg, för i morgon ska jag gå med Krister och Thomas och äta lunch på Djupviks hotell. Då ska jag också passa på att få lite support på min nya HP, fast jag börjar faktiskt bli riktigt god vän med den.

Grattis till alla som heter Gertrud!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden, Gertruds Gille, Klintehamn och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Gertrud kommer med våren

 1. Skogsnuvan skriver:

  Det låter minsann trevligt. Här är det snö så några stolar kommer inte ut än för verandan har inte blivit bar ännu men man kan sitta på Kinabrors förstukvist när solen skiner. Det gjorde den idag på förmiddagen så AMV och Gubben och Storfiskarn har varit här hela dagen och vi har grillat men så började det blåsa kallt och bli mulet så nu är jag rätt genomfrusen

 2. Kicki skriver:

  Då står det inte på förrän du sitter där ute med en bok och en kopp kaffe.
  Oj, min ena syster heter Gertrud, inte visste jag att hon hade namnsdag idag.
  Kram/Kicki

 3. Det låter som du kommer att få en riktigt rolig helg!
  Kunde just tro, att du redan lärt dig din nya dator, du är ju så duktig på sånt!
  Ha en riktigt trevlig helg, kram, Monica

 4. Znogge skriver:

  Då får jag önska dig en riktigt trevlig fredagskväll!

  Kram

 5. Kraft,n skriver:

  Gartru gratere en leiten stund ettar Bengt teiligt i dag, men i morge far vor otndag.
  Ha en fin helg. Kram/Anders

 6. anna/notonmusic skriver:

  Vad roligt det låter med Gertruds Gille! Jag blir lite nyfiken på varför det bildades? Det är lite roligt tycker jag med grupper och föreningar som lever vidare över generationer…

Kommentarer inaktiverade.