Glad Halloween!

Idag har jag läst färdigt boken om Charlotta Björkqvists dagbok och är ganska gripen av historien. Och jag slås av vilken styrka de hade av sin starka kristna tro. Många av Lottens barn dog, men mitt i sorgen kunde hon glädja sig åt att barnen fått komma till Jesus och får uppleva hans kärlek och Himmelriket. Det är spännande att läsa om gångna tider, speciellt när man känner en del av ättlingarna till Lotten. Lotten var författarens mammas farmor, så det är överkomligt långt tillbaka i tiden.

Sen kom fiskbilen! Det var Bosse som varit ute och fiskat och fått en massa flundror, så jag har smaskat i mig två pinfärska stekta flundror till lunch och jag har kvar två tills i morgon också. Mums!

Idag är det Halloween och jag önskar de som firar det en riktigt trevlig dag! Jag var ute på en promenad för en stund sedan, för jag kom på att jag skulle ha ett par gravljus till. Det var väldigt skönt ute med en svag sol och 11-12 grader varmt och nästan stilla.

Undrar var alla löv ska ta vägen? Det verkar inte som om någon är intresserad av att ta vara på dem, för de ligger i drivor på trottoarerna och vägkanterna.

Det har inte dykt upp några häxor eller godistiggande barn här idag och det är ju tur, för jag har inget godis hemma och vem vet vad man skulle kunna bli utsatt för då, men på Klinte mötte jag en riktig Halloweenhäxa. Det hade jag inte väntat mig, men jag blev inte alls rädd, för hon var så söt!

Teddy o Nea på Halloweenpromenad

Nu ska jag snart ge mig iväg till kyrkogårdarna och tända ljusen och sen ska jag fortsätta till Stenstugu, för vi ska ha kroppkakskalas där i kväll. Kan man äta kroppkakor Annandag jul kan man väl äta det på Alla helgons dag också. 😉

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Allhelgonahelgen och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

26 svar på Glad Halloween!

 1. Lambergsfrua skriver:

  Åh vilken lite söt häxa! Henne kan man inte bli det minsta skrämd av.
  Lite avundsjuk blir jag allt på att du på kroppkakekalas i dag, kroppkakor som är sååå gott.
  Jag önskar dig en riktigt smaklig måltid och trevlig Alla Helgonsdag.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Hejsan Ingrid !

  Firar du inte Halloween, inte jag heller, med godis finns det, Tror inte det kommer nån alls.
  Inte min lilla familj heller, måste nog boka en månad i förväg.
  De borde ju passa på medan jag är klar i bollen, Inte för att jag vill bli gaggig, Men det vet jag ju inte.Kan ju få ett slaganfall, så jag inte känns vid dom.

  Allt okej med dig.
  antar det.

  Tänkte på mina bloggar i natt när hostan höll mig vaken.
  Borde kanske gå in säga halloj.

  Trevlig Alla helgons dag

  Kram Mi.

 3. Anna/notonmusic skriver:

  Vilken spännande bok och kvinnohistoria du har kommit över Ingrid! Visst tänker man ”hur orkade de” – föda tolv barn och se fem bli vuxna. Det behövdes nog en stark föreställning om något annat, något bättre som kunde ta vid. Var finns dessa böcker att få tag i undrar ju en nyfiken förstås? Ha en fin halloween Ingrid med många tända ljus och inte så mycket bus 🙂

  • Ingrid skriver:

   Den här boken finns till försäljning i bokhandlar och den finns även på biblioteket. I alla fall här i Klintehamn.
   Önskar dig också en skön halloween.
   Kram

 4. Musikanta skriver:

  Har just haft besök av två hemska små monster och en inte alltför hemsk häxa. Jag har alltid godis hemma till påsk och till Allhelgona just för grannbarnens skull. Har också varit på kyrkogården idag i det fina vädret på morgonen och tänt ljus.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Förut hade jag också grannbarn som alltid kom på besök till påsk och halloween, men de har flyttat. Nu har det kommit en ny barnfamilj, men de är så nya här så barnen har kanske inte vågat sig ut på någon tiggarstråt.
   Kram

 5. Här har det också varit en stilla dag, om än inte så solig!
  Vi firar inte heller Halloween, men har köpt lite godis, ifall det skulle komma någon. Men jag hoppas att det inte gör det, för då kan jag äta upp godiset själv…
  Ha en fin söndag, kram, Monica

 6. Laila Östergren skriver:

  Har haft besök av en söt vampyrhäxa som kom till lunch idag. Hon har haft feber i veckan och under maten slog den till igen och hon ville bara hem. De åkte till akuten för de trodde det var öroninflammation, men det var det inte. Det var någon annan infektion i kroppen trodde de så det var bara att åka hem igen o hoppas det går över snart. Vi fick en god middag men jag blir ändå lite avundsjuk på din kroppkakemiddag. Njut och ha det bra.
  Kram

 7. Ulla Anderstedt skriver:

  Jag blir aldrig klk på det här med Halloween. Är det inte veckan före Allhelgonahelgen? Jag firar det i alla fall inte, men det är väl roligt för barnen. En söt liten häxa hade du fotat i alla fall. En intressant bok du läst. Alltid roligt att läsa om människor som har levt och verkat för länge sedan. Själv gick jag med en väninna till kyrkans konsert ”Musik till glädje och tröst i Allhelgonatid. Mycket stämningsfullt!. Kolla mitt inlägg idag om att jag ska ha en katt på prov och vara kattvakt/fodervärd och om det går bra kanske överta katten. Nu önskar jag dig en skön Allhelgonadag! kram

  • Ingrid skriver:

   Halloween är alltid den 31 oktober, oavsett vad det är för veckodag, medan Alla helgons dag och Allhelgonadagen är den sista helgen i oktober.
   Hoppas att du får en skön dag du också!
   Kram

 8. Ulla Anderstedt skriver:

  ska vara klok inte kik. d

 9. Gunnel skriver:

  Vilken söt häxa du mötte. Här hos mig har de lyst med sin frånvaro. Vi har också otroligt mycket löv på trottoarerna, och när det blåser far en hel del in i trädgårdarna runt ikring. Kanske inte så populärt. Vi slipper från de löven i varje fall p.g.a. vår höga häck. Kram

 10. znogge skriver:

  Här blev det flera besök och alla blev utskällda efter noter 😀

  Kram och god morgon!

 11. Kraka skriver:

  Verkligen en söt häxa!

  Önskar dig en fortsatt trevlig helg!

  Kram

 12. Skogsnuvan skriver:

  Kroppkakor är väl riktig festmat om något och speciellt hemgjorda. Bättre man kan man väl inte få tycker jag Smaskens

 13. wiolettan skriver:

  Ser att mina kommentarer på förra inlägget inte har fastnat?
  Den bilden som du visar här är nästan på pricken lik den som jag hade i mitt förra inlägg, igår tror jag, på min blogg. Märkligt.
  Vi firar inte detta med Halloween. För några år sedan öppnade min mysing dörren och någon frågade ”bus eller godis” och eftersom han inte hade något godís hemma så sa han ”bus”, det hände inget. Han fick inte vara med om något bus.
  Trevlig dag till dig.
  Kram!

Kommentarer inaktiverade.