Glad kerlaiksdag!

Alla hjärtans dag på Valentins namnsdag är ju ett nytt, importerat påfund. Men tanken är fin, och kärleken, kerlaiken, behövs alla dagar.

En riktigt härlig kerlaiksdag önskar jag dig som tittar in här! Vi tar det lugnt med firandet den här dagen och njuter av våra vackra tulpaner och asken med geléhjärtan. Något gott ska jag väl försöka laga till kvällen och maken säger att han ska bjuda mig på ett glas vin trots att det är måndag.

Det är -12° kallt idag och det snöar, så det lär nog bli inneaktiviteter. Egentligen är det den första Efit-dagen den här månaden, men jag väntar nog till nästa gång och hoppas på att lusten ska infinna sig då. Just nu känns det lite trist och tråkigt och humöret är inte på topp precis.

Jag brukar inte deprimera på vårarna, om man nu kan kalla det här för vår, det är hösten som jag tycker är jobbigast. Men när man läser den amerikanska väderprognosen, som jag trodde var helt felaktig, kan man bli rädd. De påstår att det ska bli kallt långt in i april månad. Så illa kan det väl inte vara?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Känt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Glad kerlaiksdag!

 1. Znogge skriver:

  Husse jobbar i kväll så något större firande blir det inte. Fast en chokladask förärades jag.

  Ha en hjärtligt fin dag!

  Kram

 2. Skatan skriver:

  Här är det minus tjugo !!! men det blir varmare framåt dagen. Det brukar det ju.

  Nu skall jag fundera ut vad jag skall överraska Mannen med … varken han eller jag hade tänkt på att det var Alla Hjärtans Dag idag, trots att hans mamma hade sin födelsedag just idag. Om hon levat skulle hon ha fyllt 103 år …

  En fin härlig Hjärtlig dag önskar jag dig och de dina!

 3. Rosita skriver:

  Ja det kommer mycket nya seder från ”over there”,den här hjärtans-dagen är väl ok. men då är det värre med Halloween tycker jag.
  Det var en bister morgon här 15 minus,men solen skiner.
  Den där amerikanska prognosen är dyster,men kanske sann.
  Skickar en hjärtehälsning från fastlandet!

  • Ingrid skriver:

   Vi har aldrig riktigt kommit in i det här firandet med Halloween och Alla Hjärtans dag. Det är egentligen inte förrän jag började blogga som jag blev medveten om hur stora de är.

   Firar gör vi väl inte direkt, men visst blir de dagarna ett litet avbrott i vardagen ändå.

   Ha en riktigt härlig kerlaiksdag själv!

 4. skogsnuvan skriver:

  Men säg inte det. Idag är det -30 grader här igen och jag har alldeles tappat sugen för allt jag tänkt. Känns som om jag inte klarar mer kyla nu. Det blåster dessutom så jag sitter som förstenad i min lilla spishörna och läser och fryser om händer och fötter.
  Ha en trevlig ”alla hjärtans dag” och här kommer en riktig björnkram till både dig och gubben.

 5. Eleonora skriver:

  Lång och tradig vinter har vi haft och jag hoppas sannerligen att USA prognosen inte ska slå in. Vi behöver sol och värme nu. Idag har jag sol hos mig och det är -10 grader. Men jag ska försöka ta med ut med soppåsen idag ffg på nästan 3 veckor!!

  En skön dag och en fin festmiddag önskar jag dig – hjärtevännen!

 6. Åsa! skriver:

  Nej, nej, inte ska vi ha kallt in i april nej, kan aldrig vara möjligt! Önskar dig och Åke en fin Alla Hjärtans dag! Kram

 7. anki skriver:

  lite god mat och vin är aldrig fel och vad kan passa bättre än på alla hjärtans dag då vädret är tråkigt liksom humöret 🙂 ett glas vin och du ska se att du mår bättre..

  -15 här i morse, nu skiner solen, halv blå himmel och vet du, det SNÖAR! Vädret är konstigt i år.. 🙂

  ha en fin dag

 8. Ailas skriver:

  Go’ Alla Hjärtans på dig, maken också… trots vädret.

  Här har solen tittat fram med jämna mellanrum, så vädret kan jag inte klaga på. Vet inte hur kallt det var under natten, men nu är det 4-5 grader.

  Den där amerikanska prognosen var inte trevlig, har också bloggat om den, som du vet. Den får inte gå in, tycker att vi bestämmer det! Läste dock att det varit över 40 minus i norr, väldigt nära vinterns köldrekord.

  Hjärtekram
  /Ailas

  • Ingrid skriver:

   Soligt har det varit till och ifrån idag här också. Och medan solen lyst har det snöat. Just nu har vi -14 grader, inte klokt att det ska vara så kallt.

   Jag är rädd att amerikanarna har rätt i sin prognos även om SMHI fnyser lite föraktfullt åt den.

   Hjärtekram tillbaka till dig!

 9. Hejsan Ingrid !
  Stor KRAM på alla hjärtan dag till Dig också.
  Fantastiskt fin hjärta.
  På Incredimail kan jag kanske få fram lite fint, men hur för jag över det till bloggarna.Får nog gå en kort-kurs- i så fall.

  Min syster Maud ringde, hon sa vi firar ju inte det.Men jag puss&kram ändå.Hon sjöng en visa som hon sjöng för sitt tredje barnbarn Ida.Hennes Pappa Karl, jobbar för Svenska spel och är mycket på Gotland . Nu har hon fått sitt fjärde barnbarn i förra veckan.Hon har ju tre grabbar.Som ynglar av sig.hihihi

  Kram Majsan

 10. Sylvia skriver:

  Hejsan Ingrid!
  Tack för goa kommentarer. Nej, vi firar inte Alla hjärtans dag men för en stund sedan kom min käre dotter hit med ett ask fylld med geléhjärtan. Det ska vi festa på i kväll minsann, Nu har jag missat ett och annat på din blogg men en dag var jag inne och lyssnade på din intervju i Radio Gotland. Så jätteroligt att höra din röst och lyssna på det du sa. Du är är snart en riktig Rikskändis Ingrid.
  Önskar dig och maken en riktig fin Alla hjärtans kväll 🙂
  Kram Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att du tyckte om min insats i radion 🙂

   Med posten idag kom det chokladhjärtan till oss från vänner på Åland, så nu sitter vi här och smaskar geléhjärtan och chokladhjärtan för fullt!

   Kramar till dig och maken!

 11. Henry skriver:

  Till och med i Helsingborg är det bistert, inga 30 minusgrader ”bara” 3,8, ingen snö. Men blåsigt.
  Så det blir nog ett glas vin till maten ikväll!

  Alla hjärtans kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *