Glad Pingst!

Hänryckningens tid är här – det är Pingst! Även om jag har vissa problem med att känna mig hänryckt, så måste jag hålla med om att det är otroligt vackert överallt just nu och allting blommar hur länge som helst. Det skulle väl kunna vara den enda fördelen med det här kylslagna vädret. April våt, maj kall, fyller bondens lada all, säger ett gammalt ordspråk och förutsättningarna för att bonden ska få ladan full verkar lovande. Maj har till och med varit blöt och något pingstregn är vi nog inte i behov av. Det såg annars min bonde alltid fram emot.

Till och med mitt lilla stånd med gullvivor i gräsmattan är fortfarande ganska vackert, men blommorna börjar bli lite bruna i kanterna och det är inte att undra på, för det första fotot jag tog av dem var den 26 april, så det har stått sig i nästan en månad.

Jag har varit en vända med bilen på förmiddagen och började med att åka till skogen för att se om liljekonvaljerna var utslagna ännu och visst var de det. Ännu fanns det inte så mycket blommor, men jag fick ihop till en fin bukett till Åkes grav i alla fall.

Liljekonvaljer och orkidéer

-Hör du göken Ingrid? Vi hade ofta diskussion om göken Åke och jag. För han hörde den ibland fastän jag inte uppfattade ett enda ljud av den. Men idag hörde jag den när jag klev ur bilen på Fröjel kyrkogård. I norr gol den, högt och tydligt, så att till och med jag kunde höra den. Det kändes som en hälsning från Åke faktiskt!

Sen körde jag vägen mot Klinte kyrka och stannade till på Fröjel backar och plockade en bukett syrener som jag satte på mammas och pappas grav. Och så fick jag en bukett med mig hem också.

Syrener doftar så gott

Ha en riktigt härlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Nostalgi, Pingst. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Glad Pingst!

 1. Gunnar skriver:

  Det finns så många fina blommor runt ikring där du bor. Har inte hört nån gök här ännu. Ett tag vet jag att en gök bodde i skogen nedanför en grannes tomt. Då kunde man se den också och det är ju inte så vanligt.
  Trevlig Pingst!

  • Ingrid skriver:

   Vi var på en gökotta en gång som verkligen levde upp till namnet. Där fanns nämligen två eller flera gökar som flög fram och tillbaka över huvudet på oss och gol så att de nästan störde prästen när han skulle hålla en kort morgonandakt. 😉

 2. Det samma till dig och de dina. Kram!!!! 😛

 3. Znogge skriver:

  Så vackert syrenerna står där vid Åkes foto!

  Jag känner mig inte heller så hänryckt faktiskt men nog är det ändå en vacker pingstafton!

  Glas pingst!

 4. Bosse Lidén skriver:

  Det skulle jag också tagit som en hälsning från Åke. Vilka fina blommor du plockade. Imorgon ska jag se om det finns liljekonvalj dit vi ska. Glad Pingst kram till dig.

 5. Laila Östergren skriver:

  Jag har ännu inte varit och tittat efter liljekonvaljer, ska försöka i morgon. De är ju så fina. Plockade mina mandelblommor (hela åkern är full), lite smörblommor och förgätmigej så jag fick en fin bukett i alla fall. Ha en skön pingst!

 6. Geddfish skriver:

  Fortsatt glad pingst och nu lyssnar vi på Eurovision!
  Göken och näktergalen har min svägerska hört på Öland, den förmånen hade jag/vi tidigare också, härligt!
  Kram, Gerd

 7. Vonna skriver:

  Konvaljerna jag kollar på min prommis nästan varje dag är inte så mycke utslagna så ja kan plocka o sätta i vas.men syrener har jag plockat njuter av dem.

  Nu hoppas jag det blir lite mer värme så jag kan cykla igen. Behöver det för mina knän.

  Tack för fina foton, Kramen

 8. Vonna skriver:

  Glömde!!! Vilken fin bild med syrener vid Åkes foto.
  Natti

 9. Lambergsfrua skriver:

  Nu blommar det så vackert och det känns som de flesta av vårens blommor är favoriter, gullviva, liljekonvalj, syren och nsar kommer även den eldröda vallmon – och prästkragar och blåklint.
  Det är en underbar tid nu trots både regn och blåst. Vi har haft en solig dag här, men fortfarande blåst. Frisyr är inte att tänka på 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 10. Lollo skriver:

  Önskar även dig en fin pingsthelg, lite sent så här på lördagen.
  Sitter och lyssnar med ett halvt öra på röstningen i ”Eurovisionsschlagerfestivalen” (vilket långt ord) … Det var segt i kväll. Jag tycker 27 tävlande var lite väl många. Det tog ju över 2 timmar innan alla var klara med sina framträdanden, så jag insåg vid snabbgenomgången att jag slumrat ifrån ett par stycken … 😛

  Förstår att göken kändes som en hälsning. Så där kan jag känna i vissa fall jag också … när händelser faller samman med tankar och känslor.
  Och visst har vi haft en ovanligt lång och fin vår. Om våren kommer i den här takten, så att man hinner med att ta in den, så tar jag gärna lite kyla och regn mellan varven 😀
  Men nu har vi snart kommit ända fram till juni, så det börjar bli hög tid med stadigare värme. Jag vill slippa ta på mig lika mycket som jag hade på mig i mars när jag cyklar till jobbet.

  Vill även ge dig ett extra tack för de hälsningar du tar dig tid med på RunKeeper. Det gör mig så glad 🙂

  Kram

  • Ingrid skriver:

   27 tävlande är alldeles för många, man var kanska matt och utled innan det gick till omröstningen.
   Klart jag följer dig på Runkeeper, du är så duktig och går så långa promenader.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *