Glädjande nyhet

Bentäthetsmätningarna på Gotland är räddade och kommer att utföras i ny regi. Det meddelar GT nu i kväll. Privatläkaren Roland Alvarsson, som utfört dem tidigare får fortsätta drygt ett år till och sedan flyttas de över till regionens vård. Sjukvårdsförvaltningen kommer även att uppgradera mätinstrumentet. Nu verkar det som om man verkligen har insett allvaret i det här med benskörhet.

Jag som var så orolig för hur det skulle bli nu till hösten när jag ska göra en ny mätning. Jag är ju väldigt nyfiken på att få veta om behandlingen jag går på har någon effekt på skelettet. Jag känner ju att jag mår bättre, så en ny mätning borde ge ett positivt resultat och då kommer det att kännas meningsfullt att hålla på med medicineringen, som ju är lite trixig.

Så det var verkligen en glad nyhet för alla oss som lider av sjukdomen. Nu kan vi få våra behandlingar och slipper kanske en massa onödiga benbrott.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Glädjande nyhet

 1. Christer skriver:

  Det var väl ett bra beslut! Skönt att det ibland även tas sådana.. Min f d sambo var tidigt drabbad av osteoporos, men fick ganska dålig behandling, tycker jag. Är det min fördom, eller drabbas kvinnor oftare än män av detta?
  Ha det så gott!

 2. Hlet otroligt att det satsat på ”kvinnosjukdomar”!
  Det har ju alltid varit lite si och så med det – både här och på fastlandet. Om det vore en typisk manssjukdom så skulle nog den här frågan aldrig kommit upp över 👿 huvud taget.

  • Ingrid skriver:

   Så är det! Men vi kvinnor har väl i alla tider tigit och lidit.

   Tänk om man prioriterat och forskat lite om benskörhet, då hade det kanske inte funnits så många gamla kvinnor som går som fällknivar. 👿

 3. Kerstin skriver:

  Vad bra att de satsar på undersöka bentäthet. Jag har aldrig fått göra det trots kortisom och veckotabletten som ska skydda. Vore det inte smartare ta prov och kolla om jag behöver den? Ja, man får väl hoppas Västmanland kommer efter här. Jag har tittat tillbaka här nu och vad trevligt det låter med resan. Det kommer säkert finnan folk du kan prata med ska du se. Trevlig ide med Poesiboken, kände igen många dikter men min har kommit bort i någon flytt vilket jag är lite ledsen över i dag. Det är ju minnen man aldrig kan få tillbaka. Önskar dig en fin helg!

  • Ingrid skriver:

   Man blir lite konfunderad faktiskt. Åke åt ju också kortison och även Calcichew för skelettet. När han var på reumatologen sista gången tog läkaren bort just Calcichew, ”för den har ingen effekt”.
   Just den tabletten är jag ordinerad ❓

 4. Corina skriver:

  Klokt beslut, benskörhet är inget att leka med ! Kram

 5. Ann-charlott skriver:

  Hejsan. Å vad jag blir glad för din skull, så som du har varit orolig för detta. Finns någon som verkligen tänker på alla som är sjuka. Man behöver verkligen sådan positiva saker ibland. Hoppas att du har det gott denna fredag. Önskar dig en skön och avkopplande helg. Kram i massor // AC 😀

  • Ingrid skriver:

   Visst behöver man få lite positiva nyheter ibland och det här var verkligen bra. Jag vill ju ha koll på osteoporosen med nya tester.
   Hoppas att du också får en fin helg!

 6. Znogge skriver:

  Så skönt att det ordnar sig. Man vill ju gärna följa upp en sådan undersökning.

  Trevlig helg!

  Kram

 7. Laila Östergren skriver:

  Skönt att de fattat att man måste fortsätta med mätningarna så att man får veta om medicineringen är meningsfull.

 8. Inger Maryissa skriver:

  vad skönt att det ordnade sig så att bentäthetsmästningarna kommer att vara kvar där
  kan tänka mig det känns tryggt
  och hoppas från mitt hjärta att nästa mätning visar sig positivt
  och skönt att du mår bättre
  kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *