Glädjeämne

Precis som igår är det soligt och blåsigt i dag, men inte så varmt. Jag har just varit ute och tagit vara på tomatillon som blåste ner i natt. Det gick att resa upp den i stort sett oskadad, för grenarna är så mjuka och böjliga. Nu har jag flyttat ner den på marken, så kanske den inte blir så utsatt för vindarna. Jag fattar inte varför det ska blåsa så hemskt, men det finns alltid glädjeämnen:

Just nu är jag väldigt glad för att jag befinner mig i Klintehamn och inte i Alicante eller i Catania på Sicilien.

I dag väntar ett parti kubb i Sicklingsparken, annars är det inte så mycket på schemat. Morgonen har gått åt till vattning, för nu måste man fram med vattenkannan i stort sett varje dag och igår tog jag ju ledigt, så det behövdes verkligen. SMHI pratade om att det eventuellt skulle kunna komma någon regnskur, men det tror jag inte mycket på.

Grattis syster Barbro, som fyller år i dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård, Väder. Bokmärk permalänken.

10 svar på Glädjeämne

 1. Här har vi 22 grader nu mitt på dagen, och rätt så blåsigt också! Ja 36-37° är på tok för mycket för mig! När vi var i södra Kina år 2000 var där 43 grader i skuggan! Då orkade man inte mycket…
  17 grader är väl skönt när man ska spela kubb? Ha det så kul!
  Kramar, Monica
  P.S. Grattis till din syster! Min systerson fyller också idag. D.S.

  • Ingrid skriver:

   17 gr var perfekt för kubbspel, men det blåste i mesta laget och när vi gick hem började det stänka lite, men det blev ingenting av det.
   Kram

 2. Helena skriver:

  Vårat internett har varit borta i 12 timmar, men kom just tillbaka. Vi har också 22 grader, men vindstilla. 37 grader är väl nästan farligt, tur dom har siesta mitt på dagen. Vilken fin utflykt du hade till Visby, mycket folk som irrar runt. Ôkar hotellen priserna den veckan?

 3. skogsnuvan skriver:

  Vad jag tycker om bilderna du har längst upp med blåeld och fina blommor och tjusiga utsikter Så fina och roliga att se.

 4. Igår när vi skulle ha den efterängtade lunchen så blåste det så hemskt att vi fick sitta inne. 😕 Inte precis vad jag hade sett fram mot….. 😥 Men annars hade vi naturligtvis trevligt, trots att vi fick ta hit vår vän rörmokaren på morgonen och han var precis klar när gästerna kom. Alltså blev min planering lite störd, men dom fick en silltallrik som jag hunnit med att göra och som blev väldigt lyckad. 😆 Sen fick dom vänta lite på grillspetten. Det tog väldigt lång tid att göra dom trots att allt var uppskuret och klart. Så det gör jag nog inte igen när vi är många. Jag hade planerat att ha dom också klara tills gästerna kom och sen bara grilla dom, för det går fort, men….. 😳
  Jag skulle garanterat inte velat vara där det är äver 30 grader varmt, då hade man ju fått legat inne i en AC-kyld lägenhet…..och det kanske inte är riktigt vad man vill när man åker utomlands! 👿
  KRAM/Susie

 5. Kraka skriver:

  Här är blåsigt och kyligt. Men lika torrt som överallt.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.