Glädjebesked

I dag kom glädjebeskedet att alla pojkar som varit instängda i en grotta i Thailand sedan de 23 juni har räddats. Nog har man tänkt på dem många gånger om dagens sedan nyheten kablades ut om vad som hänt dem, så det känns jättebra att veta att de har klarat sig allihop.

Glädjande var också kassan på Kupan när vi gjorde redovisningen i kväll. Det är begränsat med tillfällen till shopping i Klinte och det var massor av turister som letade sig till oss i dag och det var många fulla kassar med kläder, böcker och andra prylar som lämnade butiken. Barbro och jag jobbade så svetten lackade och i kväll känner vi oss nog ganska möra båda två.

Det är också glädjade att se att ”mammas doftranka” blommar i år också. Jag är egentligen ganska trött på den, om sanningen ska fram. Den växer och växer och trots att jag med jämna mellanrum skär ner den, letar sig rankorna upp längs fönstret fast jag försöker hålla dem på plats.

Mammas doftranka har inte så många blomklasar i år och det är nog lika bra. Förra sommaren fick jag ha den i badrummet, alternativt ute på terrassen.
Det kan bli för mycket av den goda väldoften.

Den här blomman gav jag till mamma när hon bodde på Åvallegården. Mamma bodde på Åvallegården i 5 år och hon gick bort år 2002, så den måste vara runt 20 år gammal och i 16 år har jag haft den i mina fönster. På Stenstugu åkte den ut i salen på vintrarna och då brukade den fälla en hel del blad, men det gjorde ingenting, för där var det ju ingen som såg den. På våren tog jag in den, beskar rankorna och planterade om den och så var den igång igen. Här har jag bara vardagsrumsfönstret och där är den egentligen för stor, men den är mig kär, så jag kämpar väl på med den några år till.

Trevlig tisdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Nyhetskommentar, Röda Korset. Bokmärk permalänken.

12 svar på Glädjebesked

 1. Znogge skriver:

  Ja, vilket glädjebesked att pojkarna är räddade mer jag undrar hur det ska påverka dem. Förhoppningsvis så kan de få professionell hjälp om det behövs.

  Du får kämpa på med blomman nu när den är dels så tacksam, dels ett minne från din mamma.

  Kram och god kväll!

  • Ingrid skriver:

   Efter den här långa tiden i grottan får man verkligen hoppas att de får hjälp att bearbeta det som måste vara ett svårt trauma. De yngsta var ju bara i 12-årsåldern.
   Kram

 2. wiolettan skriver:

  Härligt att pojkarna kunde räddas. Skönt för anhöriga också. Grabbarna har nu en jobbig tid framöver men får de hjälp så kommer dom säkert att klara det hela.
  Jag gillar din doftranka, den är vacker och ser ut att trivas bra. Tänk att den har stått sig genom alla dessa år, fantastiskt.
  Fint att omsättningen blev så god på Kupan, förstår att det känns bra.
  Trevlig kväll.
  Kram!

 3. Så många glädjande tilldragelser!
  Visst blev man lättad och glad när de fått ut de sista thailändska pojkarna ur grottan! Man kan ju tänka sig föräldrarnas vånda denna tid, innan de fått ut dem, speciellt innan de ens hittat dem!
  Kul också att Kupan går så bra! Måste kännas dubbelt meningsfullt att jobba då!
  I eftermiddags fick vi faktiskt REGN! Bara 6 mm, men så härligt, vilket skönt ljud och så gott det luktade ute!
  Ha det så bra, kram, Monica

 4. Helena skriver:

  Vilken lättnad att pojkarna är ute. Hoppas dom slipper infektioner, och lungproblem efteråt. Tränaren som var med hade lärt dom att meditera, det hjälpte nog på att hålla sig lugna. Hoppas pressen låter dom vara ifred nu.
  Så roligt att det var många som handlade hos er. Turister behöver något att läsa i värmen.
  Förstår att blomman kan bli lite väl stor.

  • Ingrid skriver:

   Syrran läste just att det redan planeras en film om den här händelsen, så de kommer säkert att bli uppmärksammade av pressen.
   Secondhand är ett bra sätt att spara på jordens resurser, så vi hjälper faktiskt till på flera plan.

 5. Gunnel skriver:

  Vilken hemsk upplevelse för de där pojkarna. Hoppas de inte får för stora men av detta. Det är en livskraftig blomma du har. Den verkar tåla de hårdaste betkäringar. Håller med om att doften kan var bedövande ibland. Kram

 6. Lena i Wales skriver:

  Mycket att var glad över.
  Fantastisk historia om doftrankan!
  Också fantastiskt att få in pengar till behövande, för det behövs.
  Önskar dej en fin dag idag också!

Kommentarer inaktiverade.