Gnällinlägg

Fy vilken trist dag det har varit idag, kallt och blåsigt, även om solen har visat sig lite då och då. Maken har rustat ute nästan hela dagen trots kylan, men jag har haft lite ont i mina höfter och nästan haft en aning ischiassmärtor då och då, så jag har hållit mig inomhus. Jag är livrädd för att göra någonting så att ryggbesvären ska sätta igång igen. Det räcker med att jag sträcker mig upp och ska ta ner något från en hylla, så kan det göra ont ändå ner i låret. Sjukgymnasten jag var hos i våras sa att jag skulle undvika att sträcka mig upp efter saker och ting, men ibland måste man ju.

Tinnitusen har också varit besvärlig en längre tid nu och idag har det tjutit i huvudet hela dagen. Jag får nog snart söka för det, men det är väl inte mycket att göra åt vad jag kan förstå. Jag har läst på hos Sjukvårdsrådgivningen och det verkar mest som om en eventuell behandling går ut på att lära sig leva med besvären. Till en del tror jag att det är en psykisk åkomma, för när jag har fullt upp och är i farten glömmer jag tjutandet i huvudet, men såna här trista dagar överröstar det till och med ljudet från TV:n.

Nog gnällt för idag! För att skingra tankarna satte jag igång och bakade idag också. Den här gången blev det skurna chokladbröd och mazariner.

Burkarna ska jag sätta in i frysen, så att kakorna håller sig. Det är gott att ha ett lite förråd att ta av. Inte för att det kommer folk så ofta, men det är pinsamt om man inte har något att bjuda på om någon skulle komma in oförhappandes.

Själva ska vi inte äta så mycket sött, åtminstone inte maken som har diabetes, så kakor varenda dag får det inte bli. Det får räcka med en bulle till kaffet i vardagslag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Matprat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

29 svar på Gnällinlägg

 1. Znogge skriver:

  Ibland behöver man få gnälla av sig och klaga en smula. Sedan kan det kännas bättre. Själv blir jag uppiggad av att baka så ibland är frysen väldigt välfylld…

  Mazarinerna ser väldigt goda ut. Ja, chokladkakorna också!

  Kram

 2. Eva Henriksson skriver:

  Visst får du gnälla! Bra väder att baka . Ja men vi har annat för oss. Ett nytt barnbarn föddes igår och plötsligt flyttade sig familjens centrum till BB. Allt gick fint och i morgon ska de komma hem. Under tiden har vi fått flera uppgifter än vanligt. Pojkarna är 11 och 12 år och vi har ”servat” . Roligt men inte så lätt för 12-åringen har autism och då vet man aldrig….Oberäkneligt.
  Kramar!

  • Ingrid skriver:

   Grattis!
   Så roligt med ett nytt barnbarn 🙂

   Blev det en flicka den här gången? Så gott för ungdomarna att kunna lämna över ansvaret för de äldre barnen till sina föräldrar, speciellt då med tanke på gossen med autism.

   Kramar!

 3. Jah Hollis skriver:

  Bara vetskapen om att det finns kakor och kaffebröd i närheten kan vara en stor frestelse. På min jobb finns det med jämna mellanrum anledning till allmänt firande av än det ena, än det andra. Då bjuds det på vetelängder med garneringar och innehåll som skulle få håren att resa sig på en kostexpert. Ibland lyxas det till med tårta. Sedan när majoriteten gått hem och vi som jobbar kväll/natt blir kvar, är det lätt att stoppa i sig av resterna till kvällsfikat. Man vet att det inte är nyttigt, men det är lätt att falla för frestelsen.
  Vädret ska tydligen bli bättre till helgen. Här har det också varit rätt bistert ett par dagar nu.
  Dina kakor ser för övrigt väldigt goda ut. Ett fat med sådana skulle snabbt gå åt på mitt jobb en kväll.

  • Ingrid skriver:

   Visst är det gott med kaffebröd. Åke är en riktig gottegris och förut har vi alltid haft en massa kakor och bullar, men som sagt, det är ju inte nyttigt. Men man ska ju må gott också 😉

 4. Eva skriver:

  Ta’ det försiktigt med ryggen och höfterna…………… 🙂
  Dåligt vädee här också
  Goda kakor mmmmmmmmmm

  kramar
  eva

 5. skogsnuvan skriver:

  Såg ut att vara goda kakor som du bakat men jag har svårt att förstå att du skulle tycka att det är pinsamt att inte ha bröd när någon kommer. Du har kanske skämt bort folk med att det finns bröd för dom som kommer till mig dom har ibland med sig bröd för dom vet att jag inte bakar. Om jag någon gång gör det blir dom mäkta förvånad. Lägg dig i soffan i värmen och lägg fötterna högt och ha gärna ett par yllesockar på dig när du ligger. Att ha varmt om fötterna gör alla krämpor mindre uttalade fast kanske inte för öronsuset. När solen kommer blir du nog bättre. Gnälla får man faktiskt när man inte känner sig i form, alla positivitetsoptimister kan hoppa och lägga sig.

  • Ingrid skriver:

   Skämt bort och skämt bort, det är väl att ta i, men det hör liksom till att man ska ha något att bjuda på.

   Tack för goda råd och jag vet ju att när solen strålar kvittrar jag som en lärka igen 🙂

 6. Gun skriver:

  Gnälla av oss behöver vi nog lite till mans. Jobbigt med tinnitus, min son lider tyvärr av det efter en arbetsolycka. En lastbilsring exploderade alldeles nära honom och alla rutor i hallen gick i bitar:( Bakverken ser smarriga ut:)

 7. Eleonora skriver:

  Ja idag var det riktigt bakväder – för att få upp värmen inomhus. Här har det SNÖAT!!
  Otäckt. Hoppas värmen kommer tillbaka snart igen.

  Ha det gott och stor kram

 8. Här är jag igen !
  Det där med tinnitus är jäkligt besvärligt.Trafikbuller gör det ännu värre.Vet att det finns ett slags bot.Men det är som Du säger, har man fullt upp så glömmer jag bort det.

  Önskade jag hade tålamod att baka något.Har i alla fall knappt några ingredienser hemma ändå.Vaniljsocker vet jag finns. Och ägg, kanske något utgånget mjöl av råg.

  kram

 9. Ailas skriver:

  Att få gnälla av sig lite bör höra till de mänskliga rättigheterna som en bloggägare har. Ibland kan det till och med hjälpa lite… särskilt om någon håller med.

  Så jag håller med, både gällande ryggen och tinnitusen. Min rygg kan också ömma till ibland, så jag är också försiktig. Du får skaffa dig en liten hushållsstege, så slipper du sträcka på dig.

  Hm… du bakade i alla fall. Märkte du att en mazarin fattades? 🙂

  Fortsatt trevlig kväll!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det så, här i bloggen gör man precis som man vill. Gnäller ena da’n och jublar nästa.

   Då var det du som varit framme 😉

 10. Sylvia skriver:

  Klart man ska gnälla och när det kommer från dig så hör det väl till ovanligheten. Jag måste också få gnälla lite för jag har haft känning av ryggen en tid. Tror kylan är boven i dramat eller också är det att man far omkring lite extra nu till våren. Vilken fest….. hembakade mazariner är väl det goaste man kan tänka sig. Känner doften ända hit 🙂
  Ha det så bra!
  Kram Sylvia

 11. Karlavagnen skriver:

  äsch så farligt mycket gnäll var det väl inte! Bättre kan du! Gnäll på du! Man behöver få ventilera lite!!!

  Kram!

 12. Kerstin skriver:

  Gnäll du, kan väl lätta lite att släppa ut missmodet. Vi är nog lite till mans påverkade av detta skitväder. Till helgen ska det vända så då vaknar vi nog till igen. Jobbigt med tinnitus men som du säger, finns väl inte mycket att göra åt det. Jag har lite ringningar jag med men det stör mest när jag ska sova.

 13. anki skriver:

  ibland måste man gnälla och förresten, om vi inte hade dåliga och gnälliga dagar så vore livet bra tråkigt om det alltid var toppen.. 🙂

  pappa har tinnitus också, ett litet h-e är det, han har haft det nog i 30 eller 40 år, inte roligt men som du har uppfattat det något man får lära sej leva med, tyvärr…

  känner igen ryggbesvären, usch inte kul det där och sen när vädret är som det är, isande kallt här också, haglar och snöar om vartannat, blåser har det dessutom gjort..

  ja vore jag liljebagge skulle nog jag också stanna i jorden ett tag framöver 🙂

  ha en fin kväll

  • Ingrid skriver:

   När man nu har den här bloggen så får man ju passa på. Då slipper anhöriga höra på gnället.
   Liljebaggen får nog krypa ner igen, i natt hade vi vitt av snö rapporterar maken, som tar sina rundor till toa då och då nattetid.

 14. Inger Maryissa skriver:

  Håller med..även här i Stockholm har det varit en trist dag..kallt och blåsigt
  även om solen här också tittat fram då och då.
  Men bara ett par plusgrader, brr…
  Men hoppas värmen kommer till helgen som de pratat om på nyheterna

  Jobbigt med ishciassmärtor och ont i höfterna…och hoppas det inte blir värre.
  kan tänka mig du är orolig för det.
  Och tinnitus är jobbigt också…min mamma hade problem med det
  och det är mycket påfrestande att ha.
  Skickar dig en stor kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har minsann sett att det snöat i Stockholm. Yngste sonen har varit där ett par dagar nu.

   Nu får vi hålla tummarna för att ändrar sig till helgen!

   Tack för goa kramen!

 15. Kicki skriver:

  Här ligger jag på rygg i sängen med laptopen mot benen, lyssnande till tinnitusen som tjuter i huvudet. Den hörs ju bara när det är tyst omkring, som tur är går det att koppla bort när man har ljud omkring sig. Men ju mer ljud dess värre oljud i skallen när de omgivande ljuden tystnat. Ja, du fattar säkert.
  Så klart att du får gnälla lite, det är ett riktigt skit med ryggont (säger en som vet);-). Man måste ju inte ha det så jäkligt som jag har det just nu, det kan faktiskt vara illa nog ändå.
  Din omtanke värmer.
  Kram Kicki

Kommentarer inaktiverade.