God fortsättning!

Annandag jul är det idag och då börjar det väl bli dags att önska god fortsättning på den här julen som i alla fall för min del har varit jättefin. Mycket god mat har vi ätit och inte bara mat, utan en massa godis också, så en julpromenad idag skulle nog sitta ganska bra. Det är stilla och lugnt ute, så det kan nog vara ganska behagligt.

På julafton kom Bosse och hämtade mig på förmiddagen och så åkte vi upp till Åkes grav och tände ljus innan vi fortsatte till Stenstugu, där hela huset var julpyntat och fint på alla sätt och vis. Vi startade med glögg och pepparkakor och sedan var det dags för jullunch. Den åt vi i köket, men salen var uppvärmd och där satt vi och åt lutfisk och risgrynsgröt på kvällen och på juldagen satt vi också där och åt. Mitt yngsta barnbarn Edoardo och hans fästmö har kommit till Gotland över julen, så vi var många runt bordet.

Efter lutfisken blev det julkappsutdelning och trots att vi bestämt att vi inte skulle köpa så mycket julklappar, så låg det en hel del paket under julgranen precis som vanligt. Bland annat hade Ludde varit väldigt flitig på att handla julklappar. 😉

På juldagen glömde jag mobilen hemma, så då blev det inga kort tagna, men här följer i alla fall några från julafton och ett, det sista, från juldagen och det är ett foto som Eva tagit av fatet med din inkokta laxen.

Tack Eva och Claudio för ett härligt julfirande! Det är tomt utan Åke, men jag tycker att vi hade ett par riktigt trevliga juldagar i alla fall och Bosse axlade hans mantel som julklappsutdelare med den äran och Claudio eldade så att det var varmt och skönt och dessutom förnöjde han oss med sång och vacker gitarrmusik frampå kvällen.

Varmt tack också till alla som önskat God Jul via julkort i brevlådan och i mejlboxen och genom kommentarer här i bloggen. Det känns gott i hjärtat att det är så många som tänker på mig.

Ha en fin Annandag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till God fortsättning!

 1. GeddFish skriver:

  God fortsättning själv! Mycket god mat och gemenskap, ser jag. Ja, jag har också fått mig mycket gott till livs, även om vi inte var så många, så var julklapparna många – till barnbarnen.
  Nöjd åkte jag hemöver igår men en gråten strupe, jag kan nog aldrig vänja mig. Kramkram, Gerd♥

 2. Anne-Lie skriver:

  Låter som du haft fina juldagar med nära och kära. Hos mig bjuds det på lutfidk idag.
  God fortsättning på julen!

 3. Astrid skriver:

  Oj skickade utan kommentar vilken tur att det inte fungerade
  Tack Detsamma
  Jag förstår att det måste kännas tomt utan Åke, en livskamrat som funnits så länge vid din sida
  Ser att ni hade god mat och trevligt
  Finns det något bättre än musik och vänner

 4. Znogge skriver:

  Vilken trevlig jul på alla vis! Så roligt dessutom att Edoardo med fästmö gjorde er sällskap. Just till julen är det trevligt att ha nära och kära samlade.

  Kram och god fortsättning!

 5. Lambergsfrua skriver:

  Så trivsamt julfirande det blev och även om Åke inte fanns med, fanns han ändå med dig – vilket jag tror han ständigt gör för dig.

  Värme, gemenskap, klappar och god mat – precis som vi vill att en jul ska firas. Alla vi som har det så, bör känna oss lyckligt lottade.

  Nu önskar jag dig en god fortsättning och en trevlig annandag.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Kicki skriver:

  God fortsättning till dig också. Det har varit huset fullt, så jag har inte ens haft plats att ta fram den undanstoppade laptopen.
  Var bor Edoardo? Har han flyttat ”hem” igen?
  Här är fortsatt grönt och milt 🙁
  Kram/Kicki

 7. Laila Östergren skriver:

  Jag önskar dig en god fortsättning på helgen.
  Här har det också varit mycket och god mat och nära och kära här. Nu är det lugnt och dagens disk har maken klarat av och jag har torkat så nu ska vi slå oss ner med våra julklappsböcker.

 8. Kraka skriver:

  God fortsättning du också! Ser ut som att du haft en riktigt fin och trevlig jul även om jag förstår att du saknar Åke.
  Själv ser jag fram mot de tre mellandagarna då jag är ledig. Det har varit en jobbig jul men förhoppningsvis är det lite lugnare inatt, jag har en natt kvar innan ledighet. Vi har i alla fall hunnit äta lite julmat på jobbet och godis har det funnits rätt gott om.

  Kram

 9. Så fint med gitarrmusik på julen! Och klart att vi är många som tänker på dig. Jag har ju hittat dig via bloggosfären och fastän jag aldrig träffat dig och inte kände Åke heller är ni en del av min vardag. Flera gånger i veckan besöker jag ju din fina blogg!
  God fortsättning Ingrid och kram!

 10. Karins bloggiblogg skriver:

  En riktigt god fortsättning, jag ser fram emot dina kommande inlägg, Karin

 11. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Förstår att det blev lyckat när Edoardo med flickvän kom på besök för det måste kännas hemskt för Eva att ha ett barn på annan ort.
  Så fantastiskt roligt för dig med alla barn med resp. och samtliga barnbarn samlade, vilken lycka 🙂 Vem vet när det blir nästa gång. Gäller att njuta av nuet.
  God fortsättning, Ingrid!
  Varm kram, Agneta

 12. Så härligt ni verkar ha haft! Det måste vara skönt när hela familjen är samlad, även om jag förstår att du saknar din käre Åke väldigt mycket.
  Jag saknar våra familjer och även om vi har våra goda vänner här på julafton – det är faktiskt 8:e julen för dom – så blir det inte riktigt samma sak som när släktingarna levde. Men jag tänker tillbaka med glädje på när vi var riktigt många på julafton. 😀
  Av just den här anledningen har jag kommit på varför jag numera är så vansinnigt petig med att det ska vara MASSOR av julpynt och MASSOR av mat. Det är nog mitt sätt att kompensera för brist på släkt och vänner. Just på julen är man – av någon konstig anledning – extra känslig för det här med tradition och stämning och…..
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Visst är det just den här helgen som traditionerna är som allra viktigast. Förr blev det ett fasligt väsen så fort jag inte satte varenda pryl på rätt ställe.

   Allt skulle var som det alltid har varit, men så vänds tillvaron upp och ner och helt plötsligt så inser man att man är tvungen att inse att ingenting är för evigt, inte ens traditionerna.
   Kram

 13. Eleonora skriver:

  God fortsättning själv. jag ser att du har haft det just precis s å gott som det ska vara under jultiden. dina barn har verkligen ordnat en riktigt god jul. nu får du fortsätta att ha ett gott nytt år.
  jag skriver utan versaler, för titt som tätt försvinner allt som jag präntat ner. hoppas det är ok. kram kram kära vännen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *