God fortsättning!

Annandag Jul är en lika grå dag som de övriga juldagarna har varit, men det regnar i alla fall inte. Julafton tittade solen fram en liten stund och när jag gav mig iväg till Stenstugu på förmiddagen såg det riktigt lovande ut. Jag åkte först till Klinte kyrkogård och tände ljus för mamma och pappa och sedan fortsatte jag till Fröjel och Åkes grav och då hade solen redan gått i moln.

På Stenstugu var det julpyntat och fint och julklappshögen var lika stor som vanligt, trots att det inte skulle köpas så mycket i år. Fast jag måste ju berätta att det var många stora paket med bara ett litet platt innehåll i, så det ser värre ut än det var.

Vi startade med jullunchen och den smakade jättebra. Det är klart att det var Eva som haft mest jobb med det, men jag och Bosse bidrog också till läckerheterna. Se blev det en stunds Kalle och hans vänner medan Eva röjde undan disken och dukade fram kaffe och kakor och efter den började julklappsutdelningen, som Bosse skötte på ett väldigt underhållande sätt. Det blev många glada skratt!

Jag hade ju sagt att jag inte skulle ha några julklappar, men visst fick jag det. Jag fick ett gäng småflaskor med gott innehåll, choklad, presenkort både på klippning och på Visby Centrum, en armbandsklocka och flera trisslotter. Jag fick nöja mig med vinsten på 100 kronor i Trisskalendern, så nu får jag sätta hoppet till de här. Jag skrapar en varje dag och i dag vann jag 30 kronor.

På juldagen brukar ju jag bjuda på middag, men i år körde jag catering och tog med maten upp till Stenstugu. Det blir lite trångt här hos mig när man är 10 personer, så det var en bra lösning. Förutom laxfatet hade jag med mig Ris á la Malta och saffranspannkaka.

Och ute regnade och regnade och regnade det, så efter maten måste Eva och Claudio ut och ta in hästarna och då åkte jag hem och sedan blev det maratonlopp framför tv:n. Fem timmar med Fanny och Alexander, det var nästan mer än jag orkade med, men det var faktiskt första gången jag såg den långa versionen och jag var så fascinerad över den, att jag blev sittande. Bara att få se alla de gamla skådespelarna var värt mödan!

2017 års julgrupp från Bosse. Enen doftar så gott, så den får kompensera bristen av grandoft.

Ha en fin Annandag Jul!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till God fortsättning!

 1. Lambergsfrua skriver:

  Vilken trevlig julafton och juldag du och de dina ordnade – och så mycket gott det bjöds på! Jag har även tittat på FB och njutit med ögonen. Det där med julklappar är ett kapitel för sig varje år. Nää, i år ska vi inte ha så många/inga alls. Och varje år finns det en hög där under granen. Jag tror det beror på att Tomten numera är så gammal och förmodligen hör lite dåligt…
  Vi har också gråväder, stundtals lätt dugg men plusgraderna gläder i alla fall mig – för då är det inte halt.
  Varm kram
  Lambergsfrua 🙂

 2. Znogge skriver:

  Tack och det samma! Ibland är det smidigt att göra det lätt för sig och då ska man unna sig det.

  Kram och god annandag jul från ett grått och blåsigt Skanör

 3. Er jullunch ser ju helt fantastiskt god ut – jag har ju sett bilderna på Facebook också! Ert julfirande verkar faktiskt väldigt likt vårt! Vi var också 10 personer (yngsta dottern med familj är bortresta), vi firade både julafton och juldagen på Schaggarp för att det blir för trångt här med så många och jag tog med mat dit! Ditt laxfat ser såå fint ut!
  En fin och mysig jul har det varit och idag ska jag bara ta det lugnt!
  Kram, Monica

 4. kraft´n skriver:

  Det verkar inte ha gott nån större nöd på er under julen. Ser ut att ha varit
  mycket och gott. Ha en god fortsättning Kram, Anders

 5. Kraka skriver:

  God fortsättning!
  Du verkar haft några fina dagar under julhelgen. Trots vädret.

  Kram

 6. Geddfish skriver:

  Det är olika jular år från år. Finns knappt några småbarn längre. Det är yngste sonens familj, där finns en 4åring och så väntas det smått. Men sönerna träffar jag i januari här hemma och då är julen över.
  Svårt att vinna, du! Och klart lite småjulklappar sitter inte fel.
  Julkram, Gerd

 7. Syster Kerstin skriver:

  Låter som en trevlig jul så här långt, god fortsättning!
  Vi fastnade också för Fanny och Alexander, jag har sett långa versionen förut men den kan jag se om många gånger. Sånt skådespel, storyn i sig själv, miljöerna och alla underbara kläder, man upptäcker något nytt varje gång !

 8. Det är lite trist med jularna nu för tiden, trots att vi i år var ”hela” 5 personer. Förr när man var barn var dom otroligt långa och sen när man jobbade, men hade vår firma stängd i mellandagarna, då var julen också jättelång. 😆 Och dessutom verkligen trevlig för oss som aldrig annars kunde shoppa tillsammans på grund av firman. Vi kunde ge oss ut på stan och besöka alla mellandagsreor och sen också äta lunch på tillsammans på krogen. 😉 Nu är det bara julafton! 🙄
  KRAM ocvh GOD FORTSÄTTNING
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Hoppas att du hittar några glädjeämnen trots att julen inte är som den var förr. Så är det ju för mig också, som alltid haft folk runt omkring mig, för att inte tala om när jag jobbade. Nu sitter jag här ensam. 🙁
   Kram

 9. Du har varit snäll – klart att du därför fick så många klappar 🙂
  God fortsättning på helgen!
  Kram!

 10. Lena i Wales skriver:

  Så vackert du har i ditt hem och vilken god julmat!
  God fortsättning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *