God vård på Visby lasarett

Onsdagen den 11 februari 2009 | 13:40 |

I en insändare i Gotlands Allehanda kan man i dag läsa om Goda erfarenheter av gotländsk vård. Något som jag verkligen vill instämma i.

Maken har besvär med sina fötter. Den ena foten blir missfärgad, ibland blir den alldeles röd och ibland nästan blåaktig. Han har inte ont av det direkt, men det ser otäckt ut. På den andra foten får han några konstiga knölar och förhårdnader på stortån. Vid senaste besöket på vårdcentralen i Klintehamn beslutade läkaren där att sända en remiss till ortopen på lasarettet, för att en ortoped skulle avgöra om han eventuellt behöver specialskor. Kallelsen kom häromdagen och han skulle
vara där kl 18.00 den 10 februari. En lite underlig tid kanske, men ingenting att förvåna sig över. Förra gången han blev kallad för kontroll till reumatologen fick han tid kl 20.00 en söndagskväll. Det är nog läkare från fastlandet som vill utnyttja tiden de är här på ön maximalt. Vi gav oss iväg i god tid och kom till Visby så tidigt att jag hann in en vända på Linds Växthus, där jag köpte tomatfrön och sedan körde vi ner till lasarettet.

När vi kom upp på ortopedmottagningen möttes vi av en glad och trevlig sköterska som hälsade oss välkomna, förklarade att det just för tillfället jobbade 4 läkare och att hon inte riktigt visste vilken läkare Åke skulle få träffa. Sedan visade hon på ett bord med kaffe och bredda mackor och sa att vi kunde ta för oss om vi var sugna på något. Man fick visserligen betala en liten slant, men 20:- för en kopp kaffe och en macka med ost, korv, gurka och tomat! Vi var väl inte speciellt hungriga så mackorna avstod vi ifrån. Sen gick sköterskan där fram och tillbaka i väntrummet, hälsade nytillkomna välkomna och småpratade med de övriga.

Prick kl 18.00 fick Åke träffa en trevlig kvinnlig läkare, som undersökte hans fötter. De besvär han har ansåg hon att man, i dagsläget i alla fall, inte kunde göra något åt, men hon skulle skicka en remiss till ortopedverkstaden, så att han ska få specialanpassade skor med en ordentlig fotbädd, då kanske han slipper ha ont och blir av med både tryckknölar och missfärgningen.

Hela besöket var en väldigt positiv upplevelse och vi kunde vända tillbaka till Stenstugu nöjda och givetvis också lugnade. Åke har åldersdiabetes och då blir man ju alltid orolig när det blir något fel med fötterna.

I dag har jag planterat de små tomatfröna, vilket i och för sig inte tog så stor stund, men sen har vi varit en vända på Klinte och handlat. Kattmaten var slut och det missade jag igår och utan kattmat går det ju inte att vara. Nu har Åke kört ner med traktorn på verkstad, det var någon befarad kylarläcka som skulle åtgärdas. Få se om han kommer hem med traktorn igen eller om han ska ha hämtning.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Kropp och själ och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *