Goda gärningars dag

Fredagen den 26 september 2008 | 16:55 | 15&#176

Vet du att det är Goda Gärningars Dag idag? Det är Röda Korset som har utnämnt den 26 september till Goda Gärningars Dag. Många, många gör goda gärningar dagligen och i det tysta och därför vill Röda Korset att de ska uppmärksammas och ha en egen dag. Röda Korsets Kupor på Gotland bjuder därför på kaffe med skivkaka idag. Det är kanske sent på dagen att komma med den här informationen, men bättre sent än aldrig heter det ju.

Har du gjort någon god gärning nyligen? helagotland.se har, med anledning av den här dagen, varit ute på stan och frågat några gotlänningar när de senast gjorde något gott. Där kan du få några exempel på vad som man anser vara en god gärning. Själv har jag rannsakat mig och kan inte komma på att jag gjort något särskilt. Jag försöker vara en god människa, som behandlar medmänniskor på ett respektfullt och hövligt sätt, det kanske räcker. Fast jag kanske får tillgodoräkna mig den där dagen i månaden när jag är på Kupan och jobbar, det måtte väl vara en god gärning?Idag har det varit soligt och fint, men nu har det mulnat till igen. Morgondimman låg tät i morse också, så det kom ingen fastlandstidning idag heller, men vi fick ju torsdagens, så den får vi läsa idag. Annars har det varit städning på schemat, jag har tvättat några maskiner och Åke var och hämtade hem en skopa jord som vi har fyllt i på ett ställe i gräsmattan där det blivit en svacka. Nu är det tillsått och klart. Nu ska vi bara skaffa det där nya äppelträdet. Efter lunch satt vi ute och lapade lite sol, man måste ju ladda upp med D-vitaminer inför vintern, och sedan gick jag en promenad.

I morgon är det stor höstmarknad i Klintehamn och den lär ska bli större än någonsin. Enligt gotlandska.se slår antalet utställare och knallar rekord i år. I stort sett alla platser är fullbokade. Det är IK Tjelvar som är arrangör av marknaden och i år bjuder man på olika aktiviteter i form av agilitytävling, uppvisning av linedance, körning med häst och vagn på marknadsområdet och den från andra marknader här på Gotland välbekanta Oxen Allsvinn.


Så här såg Allsvinn ut förra året.

Nu hoppas vi verkligen på sol och vackert väder i morgon. Håll tummarna för oss! Varvholms Pensionat har laddat upp med kroppkakor och det har också restaurangen på Björkhaga gjort, så något av de ställena ska vi nog också besöka i morgon. Fast maken, som är snäll, påstår att de kroppkakorna aldrig kan vara lika goda som de jag gör. Vi får väl testa, jag tar risken!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Temadagar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.