Gotlands kommun utmärker sig

Torsdagen den 23 augusti 2007
Disigt och fuktigt och tempertur 22-24 grader, det har varit åskluft.

Nu har Gotlands kommun utmärkt sig igen och klubbat igenom ett beslut, som innebär att vi gotlänningar ska betala mest i landet, för att gå till distriktsläkare och vårdcentral. En höjning med 50:-, vilket innebär att vi ska betala 200:- för varje besök. En sjukvård, som till stor del bemannas med hyrläkare, eftersom man inte kan få tag i läkare som vill bosätta sig här.
Höjningen av vårdavgiften kan man ju sätta i relation till att vi, enligt statistik från år 2005, har Sveriges lägsta medelinkomst och dessutom betalar mest i kyrkoskatt i landet, detta enligt en artikel i Gotländska Nyheter.
Om man sedan ser till de problem som kan uppstå när man ska till sig till och från fastlandet (se gårdagens inlägg) så vill det ju till att man älskar den här ön för att inte välja någon annanstans att bosätta sig.

Har du halsband på din katt? Så här illa kan det gå i så fall Halsband växte fast på katt

Nog med jämmer och elände för idag!

Det har varit varmt och skönt idag. Maken har hittat ett par fönster till som ska renoveras, så nu har det blivit några tag med målarpenseln igen. Efter lunch idag tog jag mig en promenad ner till Klintehamn. Det var varmt som bara den, så jag ångrade mig nästan, men det är bra att få röra på sig lite. Jag var på Konsum och handlade och sedan kom Åke och hämtade mig.

Nu är det dags att dra sig ner i köksregionerna och börja laga till middagen. Stekt lax med ishavsröra och potatis står på menyn ikväll.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Nyhetskommentarer, Tyckt o Tänkt, Våra Katter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.