Gotlandsfärjor krockade utanför Nynäshamn

20&#176 Grattis Emma!
Den här dagen kommer vi att minnas som den dag då två gotlandsfärjor krockade i svår dimma utanför Nynäshamn. I Dagens Nyheter finns en läsarbild som visar en del av de skador som uppkom på snabbfärjan, som blev svårast skadad. Det är nog ett under att inte flera passagerare råkade illa ut. Man rapporterar att fem personer skadats lätt och att en förts till sjukhus.


19.20 Uppdaterade uppgifter beträffande antalet skadade är att tio personer skadades under kollisionen mellan gotlandsfärjorna på förmiddagen, varav tre har förts till sjukhus medan sju personer har uppsökt vårdcentralen.
Vi har släktingar som ska komma hit till oss i nästa vecka – undrar när de kommer, för nu måste ju massor av folk bokas om. Det är mitt i högsäsongen och båtarna är i stort sett fullbokade.
Det här är sånt som man tror inte ska kunna hända, men det kan det tydligen. Även om det är dimma så utgår man väl från att de har navigeringssystem och radar som fungerar så att de inte ska köra rakt in i en annan båt. ”Olykku vakar”!
Maken och jag har klippt gräsmattorna idag, för det påstås ska komma en massa regn igen. Egentligen skulle jag vara ute nu och jobba, men måste ju ta en paus och kolla om det kommit något i tidningarna om olyckan. Nu ska jag ut igen och kratta grusgångarna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentarer, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

0 kommentarer till Gotlandsfärjor krockade utanför Nynäshamn

 1. Znogge skriver:

  Vilken otur så här mitt i sommaren men tur att det inte gick värre än vad det gjorde!
  Kram!

 2. Elisabeth skriver:

  Min bror och hans flickvän är på väg till Gotland ikväll. De fick höra talas om olyckan idag när de satt i bilen på väg ner till Nynäshamn. Men min bror berättade nyss att de kommer att åka med färjan som går kl 21.45 ikväll.
  Lite orolig känns man allt… och det kunde ju ha gått så mycket mycket värre! (För lite grann så virvlar ju tankarna iväg till Estonia… men man får tänka bort det fort!)
  Varm kram… ja, alltid!

 3. Berit skriver:

  Gokväll Ingrid!
  Oj så galet det blev med detta, tur ändå att inte det blev värre. Besvärligt och lite olustigt för alla som skall till Gotland och därifrån nu i semestertider.
  Här har det regnat, regnat och regnat hela dagen så inte behöver vi vattna inte:-)).
  Vi har varit på Grekisk Restaurang ikväll med dotter Gunilla och hennes familj och ätit så gott och jag känner mig lite för mätt nu bara:-)).
  Ha det så gott du och Åke!
  Kramar
  Berit

  • IngridL skriver:

   Den där kanonsommaren som man kunde läsa om på löpsedlarna i maj – den har inte riktigt visat sig ännu, men det kommer kanske.

 4. Ann-charlott skriver:

  Hejsan.. Urs vilken olycka. Hoppas det inte blev för all varliga skader på dom som blev skadade. I dag har vi soligt här, känns gott nu när det är helg och allt. Hoppas du också får en fin helg med sol. Ha det gott vännen. Kram/
  Ann-charlott

 5. Jah Hollis skriver:

  Mystiskt med den där krocken mellan Gotlandsfärjorna. Man tycker inte trängseln på den rutten borde vara större än att man kan hålla sig ur vägen för varandra. Det låter som ”den mänskilga faktorn” varit framme och att det handlar om som man nu säger ”ett handhavandefel”. Hoppas ni får en bra helg på Gotland, oavsett hur nu sommarvädret blir.

 6. Agneta skriver:

  Fartygen i dagens läge är ju så välutrustade med all sorts teknologi så även vid dimma ska inte sådant här hemskt hända. Men som sagt, den mänskliga faktorn går aldrig att räkna bort.
  Läser nu ( på din sida)artikeln om att det brinner ordentligt runt medelhavet och många har fått sätta livet till.
  Där är det brist på regn något som inte vi kan klaga över.
  Hoppas din dotter har regn i massor…!
  Kramen, Agneta

  • IngridL skriver:

   Hon skriver att det har jättevarmt, igår var det 40 gr så de sitter inne i luftkonditionering och går inte ut och sent igårkväll (23.30) var det fortfarande 30 gr. Något regn har de nog inte i sikte.

 7. Eleonora skriver:

  Det bästa med att vara bortrest på semester (utan tidningar) är att man slipper veta alla olyckor som händer. Nu i efterhand har jag informerat mig och det var då ett under att inget värre hände med alla dessa människor ombord! Otäckt är det.
  En trevlig och solig weekend önskar jag dig och tack kära vän för alla fina hälsningar jag fått från dig! Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *