Gotlandskändisar

Idag har man kunnat läsa i tidningarna och hört i radion att Carin Rodebjer blivit utnämnd till Årets svenska modedesigner för tredje året i rad. Carin är ursprungligen gotländska och uppvuxen vid Sicklings i Klintehamn. Hennes bror är för övrigt vår arrendator och han och Carin gick på söndagsskola tillsammans med våra äldsta barn.

Här på Gotland är vi noga med att poängtera, så fort en kändis har någon ankytning till ön och då kallar vi dem genast för gotlänningar. Oscar Linnros är också gotlänning, det hade jag ingen aaaning om, men han är styvson till Danne Attlerud, som ju är född i Visby och som fortfarande har kvar sitt gotländska idiom, det hörde jag när de intervjuade honom och Eric i Östnytt härom kvällen. Oscar Linnros finns dock inte med på Wikipedias lista över gotlänningar. Den listan borde nog uppdateras!

Idag har jag tagit en vända med dammsugaren och torkat av golven i köket och vardagsrummet och på eftermiddagen tog jag mig en promenad till Klinte för att ta månadsbilden. Nu har vi fikat och jag ska ta ett tag med DN:s lördagskryss.

Ha en skön lördagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gotlandsnytt, Nyhetskommentar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Gotlandskändisar

 1. Lambergsfrua skriver:

  Ja du Ingrid, det är inte bara gotlänningar som är stolta över sitt ursprung. Här i Värmland räcker det med att personen ifråga har satt sin fot innan för Värmlands gränser för att man yvs över den f.d. värmlänningens prestationer. Eller nästan i alla fall. Lokalpatriotismen frodas nog i flera delar av vårt land – men det finns faktiskt många gotländska kändisar . Jag vet inte hur det är med min gamla vän och studentkamrat Helene Körner, om hon ev. finns på den där listan, men hon är för all del inflyttad gotlänning och numera även utflyttad till huvudstaden.

  Önskar dig och din Åke en skön kväll.
  Varma kramar,
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Ja, det är väl så att man är stolt över de sina lite var stans. Helena Körner finns inte med på listan, men jag känner igen hennes namn, är hon konstnär kanske?

 2. Janne skriver:

  Dom ända kändisarna från Gotland jag känner till är du Babben och di små under jordi. Jag har varit förkyld och känt mig glaustu knacku jelatu idag. Ha en fin dag nu !

 3. Skatan skriver:

  Eftersom Gotland är en ö tror jag att man ”lättare” ringar in sina kändisar Naturligtvis är man stolt över att ha såna i sin närhet … Konstigt egentligen det här med lokalpatriotism men nog brinner den stark i de flestas hjärtan. Jag påminner mig bara om min förra granne Anna Bergendahl (It´s my life) som jag så här i efterskott nog övervärderade. Kanske var Salem Al Fakir den bästa i alla fall. Men Anna kom ju härifrån Nyköping, ju.

  Ha en fin söndag !

  Kram!

 4. Astrid skriver:

  Men så duktig du är jag har inte fått något alls gjort
  Men det är ju kul när kändisar kommer från ens trakt

 5. Znogge skriver:

  Man ska vara stolt över alla talanger!

  Önskar dig en fin söndag

 6. Ebba Edberg skriver:

  Riktigt kul att hon kommer från gotland! Hon har ju haft en stuga i sproge (där jag bor) har jag för mig, iallfall när jag var liten så var hon där ibland har jag för mig! 🙂

Kommentarer inaktiverade.