Gotlandsmusiken

Ann-Marie ringde till mig för några dagar sedan och frågade om jag hade lust att åka till stan och gå tillsammans med henne och lyssna på Gotlandsmusiken, som hade säsongsavslutning med marsch från Södertorg genom stan till Östertorg, där de skulle ha en konsert tillsammans med gästande Söderhamns musikkår.

Det kunde jag ju inte motstå, så i dag tog jag 11.15-bussen till Visby. Det har varit ganska soligt idag, men det har blåst lite kalla nordliga vindar. Ibland har molnen sett hotande svarta ut, men helt plötsligt har himlen varit nästan helt blå igen.

Det rådde ingen tvekan om att det är en stor hundutställning i Visby den här helgen, för det gläfstes, skälldes och ylades överallt.

Här ett gäng med blandade hundraser. Jag är osäker på vad de stora heter, men de små såg ut som shi tzu.

När Ann-Marie och jag träffats bestämde vi oss för att gå till Södertorg för att se när musikkåren tågade in genom porten. På vägen dit såg vi ännu fler hundar.

Matte ställde upp sig så fint med sina jättestora hundar, för att jag skulle få ett bra foto av dem och så misslyckades jag så totalt. 😳

Här kommer Musikkåren intågande genom Söderport. Och de ställde upp sig alldeles framför oss. Jag missade tamburmajoren….

…men här är han! Vi satt så bekvämt och bra på en bänk och lyssnade på musiken och vi var långt ifrån ensamma. Det hade samlats en stor skara åskådare.

Efter ett par nummer marscherade musikerna iväg nerför Adelsgatan och vi tog en genväg till Östertorg där de skulle fortsätta spela.

Här kommer de tågande från Österport och sedan ställde de upp sig och började spela och regementstrumslagare Ingvar Sandström guidade oss genom 175 år av musikmarscher. Det samlades massor av folk och jag som är kort i rocken såg väl inte så mycket, men jag hörde ju alldeles utmärkt i alla fall.

När konserten var slut gick vi till Märtas Café och åt en sen lunch. Kokt lax med vitvinssås och potatis satt bra, för det var inte utan att vi var rätt hungriga. Och kajan på stolsryggen mitt emot såg ut att vilja ha en portion han också.

På tal om mat, här kommer dagens ordspråk:

Det man äter ur grytan får man aldrig på fatet.

Trevlig fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Musik, Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Gotlandsmusiken

 1. Znogge skriver:

  Vilken trevlig dag och vilket kul namn på kiosken som finns med där på en av bilderna! Där finns förhoppningsvis mycket gott att välja bland 😀

  Önskar en trevlig fredagskväll!

  Kram

 2. Siv-Britt skriver:

  Trevligt att få ta del. Lämnade Ön ett tag igår. Inte A-M B?
  Ha en fin helg!! Kram

 3. Kicki skriver:

  Nu saknar jag verkligen att vi inte åkte till Gotland även i år, men ibland måste man prioritera.
  Det kommer bli massor av utställningar för oss i september.
  Dom grå, lite större hundarna, såg ut att vara bearded collie.
  Kram/ Kicki

 4. wiolettan skriver:

  Härliga bilder. Så många fina hundar, marschkillarna var fina också, för att inte tala om kajan. Tänk att du fick en sådan bra närbild på den. Skönt att ni fick ha skapligt väder.
  Trevlig helg.
  Kram!

 5. Astrid skriver:

  Vilken trevlig dag med musik och vackert väder. Vi åkte med färjan en gång när det hade varit hundutställning och det var hundar överallt plus våra två egna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *