Grått och lite trist väder

onsdag, december 7, 2005

Grått och grått och grått, så har det varit hela veckan. Man kan inte vara utan belysning inne mer än några timmar mitt på dagen och knappt det. Nu längtar jag verkligen efter litet kyla och snö, inte så mycket, bara så att det blir litet ljusare.

I måndags hade vi strömavbrott mellan 9 och 12.30 och då passade jag faktiskt på att frosta av frysen. Jag ställde ut backarna med mat på terassen och täckte över ordentligt. När isen i frysskåpet hade smält stog jag där med ficklampa och skrapade och torkade och gjorde rent. Det passade ganska bra tidsmässigt, för jag var lagom färdig när strömmen kom tillbaka.

Igår fixade jag litet i några skrubbar, tvättade några maskiner och så satt jag vid datorn litet och på eftermiddagen var vi på Klinte och handlade.

Idag har jag bakat lussebullar. Egentligen brukar jag göra det dagen före lucia, men vädret inbjöd inte till några uteaktiviteter eller städning, så det fick bli bakning idag. Och på eftermiddagen tog jag vara på tvätten från gårdagen.

Katterna ligger inne och vältrar sig hela dagarna nu. Jag tycker att de skulle kunna vara ute, men de vill inte! Släpper jag ut dem så sitter de på vindskyddet till terassen precis utanför köksfönstret och tittar anklagande in genom fönstret och det orkar man ju inte se. En del dagar släpper Åke in dem vid 5-tiden på morgonen och så kastar jag med milt våld ut dem när jag ska gå och lägga mig. Jag fattar inte att de kan hålla sig så länge!

Nu väntar sängen på mig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.