Grattis Elisabet och Lisbet

Visst är Elisabet och Lisbet en stor namnsdag, nästan i klass med Maria och Gustav. Själv heter jag Elisabeth i tillnamn, det gör Eva och det gjorde min mamma också.

År 2014 fanns det över 350 000 kvinnor i Sverige som bar namnet och över 32 000 som hade det som tilltalsnamn. Namnet har funnits i Sverige sedan 1200-talet.

Nu skulle jag ju vilja veta hur vanligt namnet är i England och har kommit fram till att bland de 100 mest populära flicknamnen ligger Elisabet på plats 41. Populäriteten kan nog bero på att många av de brittiska kungligheterna heter och har hetat Elisbet. Visst är hon förtjusande söt drottning Elisabeth II.

Hur intressant var nu det här? Bloggtorkan har infunnit sig och då får man ta till vad som bjuds, men givetvis kan jag bidra med en väderleksrapport också; solen har visat sig i dag, men det är nära till regn den här tiden. Jag tog mig en promenad efter lunch och blev lite våt i lockarna innan jag hann hem. Nu är det dags för lite eftermiddagskaffe och sen kan man nästa få sätta på tv:n och se om det finns något annat än sport att titta på.

Trevlig söndag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds. Bokmärk permalänken.

20 svar på Grattis Elisabet och Lisbet

 1. Astrid skriver:

  Vår dotter heter Elisabeth och alla mina dockor hette så också
  Anna Maria är så vanligt att vår sons första tjej hette så men kallades Maria
  Hans fru heter så men kallas Anna

  • Ingrid skriver:

   Det är många som heter Elisabet och det är ett namn som alltid varit populärt.
   Här har Maria alltid firats lite extra. Bland annat brukar Röda Korset i Klinte bjuda på Maria-kaffe på Åvallegården, som är ett pensionärshem.
   Kram

 2. Malin N skriver:

  Bloggtorka eller ej- alltid lika trevligt att läsa din trivsamma blogg! Nu har jag sett lite i din kategori ”jul” – för så här års tycker jag det är mysigt att tänka på julen. Grattis på namnsdagen!

 3. Här har du en Elisabeth till! Det fick jag efter min farmor och faster och både vår äldsta dotter och dotterdotter heter så också, alla som andranamn. Så det var intressanta upplysningar för mig!
  Vi har precis varit och fått årets influensaspruta och kom ut i världens oväder – regn och storm! Brrrr…
  Och nu ska det bli kallare i veckan!
  Ha en skön söndagskväll! Själv ska jag titta på ”Heja Sverige”, det ska bli kul!
  Kram, Monica

 4. wiolettan skriver:

  Grattis på namnsdagen.
  Håller med dig, hon ser så söt ut drottningen. Det är så roligt att se hennes olika hattar, ofta i samma färg som klänningen. Jag har en väninna som heter Elisabet, vackert namn tycker jag.
  November är lite lurigt då det gäller vädret. Vi hade plus minus noll i morse och nu är det minus 4 grader. Får se om det blir snö också.
  Trevlig söndagskväll.
  Kram!

 5. Gunnel skriver:

  Grattis på namnsdagen. Man kan knappast tro att drottning Elisabet är över 90 år. En riktig krutgumma…precis som sin mor. Kram

 6. Helena skriver:

  Grattis på namnsdagen till dig och alla med samma namn. Har ni en sekreterare som är 90 år, fantastiskt.
  Det är alltid trevligt att läsa din blogg, så bloggtorka tror jag inte du ska kalla det.

 7. znogge skriver:

  Grattis till namnsdagen! Ett klassiskt namn som nog finns i många länder. Dock ligger det inte i tiden alls för jag har aldrig haft en enda elev med det som tilltalsnamn. Men det kommer säkert igen…

  Kram och god måndag!

 8. Konstigt nog har jag ingen Elisabeth i släkten eller som väninna. för det är ju som du skriver, ett ganska vanligt namn! 🙂
  Jag läste – och framförallt lyssnade – på lördagens inlägg och gjorde allt för att hänga med i texten. Vilket gick hyfsat tills han började rappa lite snabbare, då tappade jag tråden helt! Men jag gillade det….. 😉
  KRAM
  Susie

 9. Ölandsvindar skriver:

  Alla vi tanter här brukar skoja om att vi antingen heter Elisabeth eller Margareta som andranamn. Jag heter Margareta efter mamma och faster. Ett annat släktnamn är Anna, det heter både min dotter, mina två dötterdöttrar, mormor och mormorsmor, farmorsmor med flera. Nu åker jag bort en dryg vecka, både begravning av en svägerska och överraskningskalas för min 75-årige gubbe väntar. Vågar knappt tänka på vad barnbarnen kan ha hittat på.
  Kram /Kerstin

 10. Elisabeth skriver:

  Ja, nog är vi många Elisabeth alltid, men inte så vanligt bland de yngre!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *