Grattis alla som heter Kristina och Kerstin!

18&#176 är det än så länge idag.
Inatt var det ett förfärligt oväder med åska och regn. Jag var tvungen att gå upp och dra ur alla kablar och sladdar till TV-apparater, dator och telefoner. 15 mm regn hade vi i regnmätaren i morse. Nu när det är sista dagen i fruntimmersveckan, så kanske det där fina sommarvädret, som man skröt med på löpsedlarna i maj, kunde visa sig!
Idag har Kristina och Kerstin namnsdag och i Wikipedia kan man läsa följande om de här namnen:
Kristina eller Christina är ett kvinnonamn, feminin form av Kristian och namn på flera svenska drottningar. Namnet var som populärast på 1940- och 1950-talet men är fortfarande ett relativt vanligt namn. 31 december 2005 fanns det totalt 278 088 personer i Sverige med namnet Kristina eller Christina, varav 56 170 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 2088 flickor något av namnen, varav 44 fick det som tilltalsnamn.
Kerstin är ett kvinnonamn och en gammal svensk form av det latinska namnet Kristina, egentligen Christiania, som betyder den kristna. Namnet har i olika stavningsvarianter (Kirstin, Kierstin, Kersti etc.) använts i Sverige sedan 1500-talet. Det var mycket vanligt bland de nyfödda från 1930-talet fram till 1950-talet och därför ganska ovanligt som tilltalsnamn bland de yngre idag. 31 december 2005 fanns det totalt 94 772 personer i Sverige med namnet, varav 62 716 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 290 flickor namnet, varav 29 fick det som tilltalsnamn.
Kerstin och Kristina känner jag många som heter och säger grattis, grattis till er alla!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Grattis alla som heter Kristina och Kerstin!

 1. Åsa! skriver:

  Har också varit uppe och skruttat inatt…

 2. Znogge skriver:

  Här regnar det rejält men Tor slipper vi! Jag känner också flera Kristina och Kersin så det är nog ganska klassiska namn, i alla fall Kristina!
  Kram och trevlig fredagskväll!

 3. Agneta skriver:

  Inte har jag sett något regn här i dag inte. Men så heter jag ju Christina i andra namn :-))
  Kramen,Agneta

 4. skogsnuvan skriver:

  Ösregn i flera dagar är lite jobbigt inte för att jag ogillar regn egentligen men det är lite snopet när semestern är slut och det blir fint väder igen när man är tvungen att sitta inne hela tiden. Jamtli är rolig och konstutställningen av monalisa och andra värdlsberömda konstnärer var vädligt roligt att se.

  • IngridL skriver:

   Jag skulle inte ha något emot att få göra ett besök där igen. Jag tror jag får tipsa våra lokala bussresearrangörer, så kanske de kan sy ihop något trevligt.

 5. Eleonora skriver:

  Man tackar så hjärtligt! Ingen annan har kommit ihåg mig, men det beror nog på att vi inte firar namnsdagar i familjen. Jo – jag firar mina barn (när jag kommer ihåg) haha