Solen skiner så vackert idag och jag har stått ute och beundrat alla krokusar där det är alldeles fullt av surrande bin. Så mycket mera utevistelse blir det knappast idag, förutom en promenad ner på samhället, för det är ju måndag och det innebär ett arbetspass på Kupan i Klintehamn.

Bengt har namnsdag idag och det är en namnsdag som betyder en hel del, för enligt Bondepraktikan blir våren våt om det regnar på S:t Bengts dag och om det blåser och är torrt blir våren blåsig och torr. Det lär bli bekymmersamt i år, när man hotar med bevattningsförbud redan den 1 april, för om Bondepraktikan har rätt blir det alltså en torr och blåsig vår.

Många med namnet Bengt har passerat revy under årens lopp och det här är en av de första. Vår lekkamrat när vi bodde i Vallekvior, klasskamrat med min yngre syster Barbro. Tänk så mycket roligt vi hade hemma hos Bengt. Där fanns en verkstad där vi hade fria händer att använda alla verktyg och där byggde vi båtar som vi sedan seglade med i ån som passerade precis vid vår tomtgräns. Kanske var det där Bengts längtan till sjön väcktes, för han blev sjökapten. Fotot måste vara från år 1947-48 någon gång.

Nu har vi gått in i Stilla Veckan, inte påskveckan som en del säger. Den kommer efter själva påskhelgen. Stilla veckan börjar med Blåa måndagen och sedan kommer Vita tisdagen, Dymmelonsdagen, Skärtorsdagen, Långfredagen och Påskafton.

Ha en fin Blå måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...