Grattis Elisabeth!

Elizabeth I av England

Vi är många som har namnsdag idag, jag också, för jag heter Elisabeth i tillnamn. Namnsdagar firar vi inte speciellt, men vi brukar försöka komma ihåg att säga grattis i alla fall. Om Elisabeth kan man läsa följande:

Elisabet är ett av de allra vanligaste kvinnonamnen i Sverige, för närvarande på andra plats efter Maria, om man räknar även dem som har namnet som andranamn. Populariteten som tilltalsnamn avtar, och i mitten av 1990-talet föll namnet ut ur topp 100-listan.

Lördag är det idag och lika grått och trist som igår. Jag har just bäddat och fixat i ordning och nu ska jag ta hand om en strykhög. En promenad måste det bli lite senare också. Igår fuskade jag och höll på med bakning på eftermiddagen i stället för att gå ut. Skärpning!!

Ha en skön lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi. Bokmärk permalänken.

28 svar på Grattis Elisabeth!

 1. Laila skriver:

  Grattis på namnsdagen. Min granne hette Elisabet ”Lisa” och hon fyllde år på namnsdagen. Har uppvaktat henne på årsdagen nu i över 30 år. Hon skulle ha fyllt 98 år idag men hon avled förra veckan så i år blir det begravning i stället.

 2. Birgitta skriver:

  Grattis på namnsdagen! Det visste jag inte att det var Elisabeth idag. Jag heter nämligen också Elisabeth. Grattis på mig!

  Ha en jättefin dag!
  Kram

 3. Gunnel skriver:

  Grattis på namnsdagen. Här har det också fuskats med promenaderna. det får bli en ändring på det nu. Kram

 4. Znogge skriver:

  Grattis på Elisabeth-dagen!

  Kram

 5. Gunnar skriver:

  Jaså är det så vanligt? Det visste jag inte.Jag har flera arbetskamrater som är kanske 10 år yngre än mig som heter Elisabet.

 6. Grattis !

  Klart Du ska fira lite.Mina namnsdagar har redan varit.

  Det verkar som om vi i Södertälje snodde solen för de flesta. Härligt var det idag. For in till stan. Myller av folk, prata lite strunt med en kvinna på Kappahl, provade en prickig blus men 150:- tyckte jag var för mycket för att vara REA. Så jag köpte en kul växt med bär till syrran.Kan ta med ett eller två tallskott också.Fast jag ska fråga först om hon vill ha dom.

  Ja, nu får vi verkligen hoppas att allt kommer att gå sin gilla gång. Men jag har hört att det är ganska vanligt att bli ”hackad” av fishings..

  kram Majsan och fortsatt trevlig helg

 7. Ama de casa skriver:

  Grattis på namnsdagen då Ingrid! F’låt, Elisabeth 🙂

 8. Elisabeth skriver:

  Här har det varit en solig och skön dag. hoppas du får del av det vädret i morgon. Grattis till dig. Visst är vi många med namnet. Ha dé!

 9. Sylvia skriver:

  Grattis på namnsdagen!
  Vackert namn tycker jag nu men som liten gillade jag det inte. Min kusin några år äldre än jag heter Elisabeth och vi kivades och slogs jämt med varann som små. Det måste ha varit orsaken.
  Önskar en Trevlig helg / Kram

 10. Lisbeth skriver:

  Det är grattis till mig med som heter Lisbeth. Jag/vi firar aldrig namnsdagar så döm om min förvåning när jag fick ett sms av min mamma och pappa. Blev jätteglad för det är nog första gången på 30 år som dom kommer ihåg 19/november
  Ha en kväll

 11. Viktkamp skriver:

  grattis på din namnsdag =)

 12. Suss skriver:

  Grattis på namnsdagen, ni är många, men som du skriver, inte så många som har det som tilltalsnamn. Vi har haft en fantastiskt skön, solig och varm dag. Jag njuter av att slippa snön, för jag vet ju ändå att den kommer. Imorgon hoppas jag hinna att baka lite, men idag gick det inte att stanna inne. Kram!

 13. Skatan skriver:

  Grattis så här en dag för sent … Inte visste jag … inte kom jag ihåg att du också heter Elisabeth som en av mina döttrar, en av mina svägerskor och många många fler.

  Men kanske ändå … bättre sent än aldrig.

  Grattis!

  Kram!

 14. Ingela skriver:

  Nejmen, nu blev det GRATTIS en dag för sent! Men man säger ju ”bättre sent än aldrig”, så jag tar fasta på det! Vad kul att du nu är följare hos mig. Du är så välkommen in i värmen med tanke på ”Frostnätter”. Du nu ska jag kolla om jag lagt mig som följare hos dig annars sitter jag där strax. Ha en skön söndag.
  Kram Ingela

Kommentarer inaktiverade.