Grattis Helge!

Klickbar bild

Pappa Helge har namnsdag i dag och Bosse heter också Helge, så grattis Bo Helge! Bosse är en stilig karl och det vågar jag påstå trots att jag är i högsta grad jävig, men sin morfar slår han inte. Se så fin han är med prickig halsduk och handskarna i ena handen.

Samtidigt är det enligt Allnakku Flainbåddns dag i dag och pappa blev med åren ganska tunnhårig, men inte någon flainbådd. Hans fintandade träkam bredde ut håret strå för strå, så att det täckte hela båddn.

Helge är inte något speciellt populärt namn nu för tiden och enligt Wikipedia fick bara 24 pojkar namnet som tilltalsnamn år 2014. Jag känner några andra karlar som heter Helge och har namnet som tilltalsnamn, men det är enbart äldre män.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi. Bokmärk permalänken.

12 svar på Grattis Helge!

 1. Znogge skriver:

  Vilket fint foto på pappa Helge! Även om många namn har kommit tillbaka så har jag aldrig haft en elev som hetat så. Jag känner bara till Helge Skoog och Hälge Älg. Den sistnämnda kan kanske göra att man inte väljer namnet. Bara en tanke…

  Kram och trevlig kväll!

 2. Ja, grattis till vår stiliga pappa Helge !
  Och även till sin stiliga son Bosse, och sist en inte minst (fast yngst) min son Haroun Helge

  Önskar dig en uthärdlig för att inte säga en härlig helg !

 3. Musikanta skriver:

  Det var minsann andra tider – inga jeans med trasig knän som är inne nu. Fast lite äldre herrar klär sig fortfarande snyggt. Jag gillar hatt också och tycker det är synd att det har blivit omodernt för herrar.
  Kram från Ingrid

 4. Svartvita bilder är fina – särskilt de som är gamla och på det sättet äkta.

 5. Bosse Lidén skriver:

  Det är kul med namn som verkar helt ”kalla” som plötsligt blir megapopulära. Helge kommer säkert igen. 🙂 I förra veckan var det första gången som jag på länge hörde/läste om någon som hade en liten son som heter Bo. Sångerskan Veronica Maggios lilla son är döpt till det korta namnet. 🙂
  Kram Bo Anders

 6. Åh, sådär såg min pappa också ut, med rock och hatt! Stiliga karlar på den tiden!
  Kram, Monica

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *