Grattis Margareta

Sara inledde fruntimmersveckan med strålande vackert väder och jag lyxade till det med en härlig eftermiddag i solstolen. Först lyssnade jag på Martin Fröst och han var jättetrevlig och sedan låg jag och läste.

Idag är det Margareta som har namnsdag, få se om hon lyckas lika bra med vädret som Sara. Jag skrev om Margaretor jag minns häromåret, så det ska jag inte upprepa, men det finns Margaretor som satt spår i mitt liv. Margaretor jag inte glömmer!

Jag vet inte om du tittar in på min hemsida någon gång, men där finns förutom nyhetsrubriker från Helagotland.se och andra tidningar även rubriker från Polisen på Gotland och egentligen är det ju ganska deprimerande att läsa om stölder, fylla och slagsmål, men formuleringarna i rapporterna är så härliga. Sammanfattningen av den här nattens händelser avslutas på följande sätt:

Således en relativt stökig natt där unga män, företrädesvis, förevisat sin totala oförmåga att hantera sig själva i berusat tillstånd.

Nu pågår Stockholmsveckan för fullt, så det lär bli en lång lista varje dag med rapporter om polisens arbete med att hålla ordning på alla stökiga ungdomar, som irrar omkring utan att kunna ta vara på sig själva.

Nu ska jag plocka i ordning och gå ut och sätta mig i solen och lyssna på Sommar med Monika Nyström. Hon ska prata om hur sorgen ser ut, så det är väl bäst att ta med en extra näsduk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gotlandsnytt, Stenstugu, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Grattis Margareta

 1. Birgitta skriver:

  Stockholmsvecka??? Uj uj – då har utryckningsverksamheten mycket att göra. Jag har lite svårt för såna där festveckor som samlar 1000-tals ungdomar som super skallen av sig och gör dumheter. Alla gör ju inte det, men det är dom som ställer till det som märks. Jag avundas inte gotlänningarna när det är såna festveckor. Hoppas du slipper det värsta oväsendet.

  Kram

 2. Znogge skriver:

  Som hos oss den veckan då det är hästtävlingar. Det som inte händer då häder aldrig….

  Kram

 3. Gunnel skriver:

  Tack för grattiset! Visserligen heter jag bara Margareta som andra namn men jag bugar ändå. Kul att du gillar min header. Jag hade den på min andra blogg och när jag avslutade den så flyttade jag över den. Jag tycker damen ser lagom pensionärsaktigt avslappnad ut.

 4. Gunnar skriver:

  vi har inte haft riktigt samma väder här men idag är det faktiskt fint.
  Hoppas att ungdomarna lugnar ner sig. Du får trösta Dig med att dom snart har rest hem och det blir lugnt igen på ön.

 5. Hejsan Ingrid !

  Ruskigt ! Jag skäms över att var en 08. som tillhör Stockholm, fast jag bor i en förort.Är ju t.o.m. född i staden men 1943 då gick det lugnt till väga tror jag.
  Tänker på den där sången om ”Grabbarna från Eken ”

  Nu ska jag gå ut och mata barna i busken. (har tiggt fiskrens på ICA-Kringlan)

  Kram Mi

  • Ingrid skriver:

   Inte ska du skämmas över att vara stockholmare, som vanligt är det en lite klick som bär sig dumt åt, alla andra är hur trevliga som helst!

   Så bra att du fått lite mat till dina kattungar 🙂

   • Ja på Fredag skulle jag få hämta, drog ju till med att berätta om kattungarna, det kan ju få vem som helst att skänka lite.
    Hon är så trevlig denna unga blonda tjejen som jobbar på den manuella fiskdisken.Hon föreslog att jag skulle höra med Coop och Maxi också.Det ska jag.
    När jag kom till busken var där barn som blev fasligt intresserade av att mata.Men såg till min förtvivlan att någon raserat runt inne i busken hällt ut båda vattenskålarna.Nystanet var puts väck.Så de flyttar nog på sig snart.De var ute på vift ikväll, lockade på dom so kom dom, gulligt.
    Ungarna 2 flickor färgade en blond pojke trodde de var mina,Nej sa jag då skulle de ligga i min säng och inte i en buske.Då grimaserade dom.Pojken var allergisk sa han. Vi får se hur det urartar sig,

 6. Ps.Förresten så hade Fruntimmersbloggen en sida med Sändningen av Monica Nyströms program som jag tog in på FB.och lyssnade på i 1.18.10, sen såg jag GW Persson´s sommarmord,sen över till Morden i Midsomer, då föll ögona igen,stängde av och satte mig här, så vakna jag till liv.Ds.

Kommentarer inaktiverade.