Grattis Norge!

Idag är det 17 maj och Norge firar sin nationaldag med pompa och ståt. Över 300 000 norrmän väntas invadera Karl Johans Gate, paradgatan i Oslo, idag. Norge kan verkligen konsten att fira!

I Radio Gotland har man låtit oss gotlänningar ringa och berätta norgehistorier idag på morgonen, historier liknande den här:

Vet du varför norrmännen häller fluor i tvättmaskinen? Jo, för att de inte vill ha hål i strumporna!

Nu vet vi ju att Norge brukar kontra med liknande historier om oss svenskar, så jag tror inte att de tar så illa upp.

2004 var vi i Norge på en bussresa med Karlssons buss. Det var en helt otrolig resa och Norge är verkligen ett exotiskt land. Så mycket vackert vi fick se!

Det är ju många år sedan, men minnet av fjordarna, jöklarna, bergen, blåsten och regnet när vi var på Hardangervidda, stavkyrkorna, trollen, de dåliga vägarna, de mysiga hotellen, den lilla turen vi gjorde med Hurtigrutten (från Florö till Bergen), ja allt vi hann med på de dagarna vi var där, kommer jag nog inte att glömma i första taget. Norge skulle jag verkligen vilja åka tillbaka till!Det här är en vy över Hardangerfjorden

Idag har vi en lite gråmulen dag och det lär ska kunna komma ett och annat regnstänk. Maken har kört på återvinningen med gräsklipp från gårdagens övningar och jag ska sätta fart med städning både ute och inne. Det börjar dra ihop sig……..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Seder o bruk, Temadagar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Grattis Norge!

 1. skogsnuvan skriver:

  Jag har åkt bussresa runt fjordarna och åkt hurtigrutten och det var hänförande så jag skulle gärna se mer av Norge igen. Härifrån är det rätt nära till Trondheim så dit har jag varit några gånger men att åka runt och se sig kring är verkligen en fröjd.

 2. Ailas skriver:

  Även jag gillar Norge, men tycker att prisnivån är för hög, vilket avskräcker från längre vistelser.
  Det är härligt att se deras glädje och firande den syttende!
  Blir mest inomhus här idag. Städning av övervåningen är ett måste. Såg att Sotis såg dammig ut när han hade varit under sängen. Usch och fy, det måste verkligen åtgärdas nu.
  Fin tisdag önskar jag dig.
  Varma kramar!

 3. Znogge skriver:

  Norge har verkligen en förmåga att på ett festligt vis fira sin nationaldag. I Sverige är det för segt tyvärr… Men kanske kan vi skapa lite bättre traditioner framöver!

  Kram

 4. Pia skriver:

  Norge är alldeles fantastiskt vackert Jag skulle så gärna vilja åka Hurtigrutten Men jag blir ju sjösjuk bara mellan Helsingborg – helsingör som tar 20 min Så jag vet inte om jag vågar . Kan ju aldrig tro att vattnet ligger så spegelblankt som det gör på reklamfilmer om Hurtigrutten Här i Skåne har det pissregnat hela fm

 5. Jah Hollis skriver:

  I Lund firades Syttende Mai i vanlig ordning.
  Trots att det pissregnade. 🙂
  http://www.sydsvenskan.se/lund/article1470922/Regn-stoppar-inte-norrmannen.html

 6. Beppan skriver:

  Norrmännen kan verkligen konsten att fira sin nationaldag! Har för första gången tillbringat 17 maj i Norge – Bodö. Här har festklädda människor firat från tidig morgon till sen kväll. Vilken upplevelse!!

 7. Hejsan Ingrid !

  Det förstår jag var en mysig och minnesrik resa.Jag har påbrå av norsk härstammning på Mammas sida.Och ändå aldrig varit där.Merän som jag skrev i ett inlägg på gränsen vid Svinesundsbron.Känner en dragning till bergen, skulle vilja fara till Oslo och med egna ögon se Grimelundsvejen där.E:et föll bort då de hamnade i Sverige.

  HA´EN FIN KVÄLL ! Kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.