Idag är det 17 maj och Norge firar sin nationaldag med pompa och ståt. Över 300 000 norrmän väntas invadera Karl Johans Gate, paradgatan i Oslo, idag. Norge kan verkligen konsten att fira!

I Radio Gotland har man låtit oss gotlänningar ringa och berätta norgehistorier idag på morgonen, historier liknande den här:

Vet du varför norrmännen häller fluor i tvättmaskinen? Jo, för att de inte vill ha hål i strumporna!

Nu vet vi ju att Norge brukar kontra med liknande historier om oss svenskar, så jag tror inte att de tar så illa upp.

2004 var vi i Norge på en bussresa med Karlssons buss. Det var en helt otrolig resa och Norge är verkligen ett exotiskt land. Så mycket vackert vi fick se!

Det är ju många år sedan, men minnet av fjordarna, jöklarna, bergen, blåsten och regnet när vi var på Hardangervidda, stavkyrkorna, trollen, de dåliga vägarna, de mysiga hotellen, den lilla turen vi gjorde med Hurtigrutten (från Florö till Bergen), ja allt vi hann med på de dagarna vi var där, kommer jag nog inte att glömma i första taget. Norge skulle jag verkligen vilja åka tillbaka till!Det här är en vy över Hardangerfjorden

Idag har vi en lite gråmulen dag och det lär ska kunna komma ett och annat regnstänk. Maken har kört på återvinningen med gräsklipp från gårdagens övningar och jag ska sätta fart med städning både ute och inne. Det börjar dra ihop sig……..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...