Grillpartaj

Nog är det helt fantastiskt att det går att sitta ute sent på kvällen i maj månad. Det är som om vi fått lite kompensation för den kalla och trista april och inledningen av maj. Som det var kallt och man funderade på om man skulle våga ge sig iväg ut utan extra tröja under jackan, så smällde det till och blev sommar.

Igår kväll samlades vi på Stenstugu, Claudio grillade och vi satt ute och åt tillsammas. En trevlig kväll, som avslutades med sång och gitarrspel.

De ringde från bilverkstaden igår och jag blev så glad när såg på nummerpresentatören att det var de som ringde, för jag var säker på att de skulle säga att bilen var färdig och att jag kunde komma och hämta den, men icke. De ville bara tala om att de sista delarna till den förhoppningsvis kommer i morgon fredag och OM delarna kommer KANSKE de hinner sätta ihop bilen under dagen. Ny kontakt ska tas vid 10-tiden i morgon.

Jag måste erkänna att jag svor en liten ramsa för mig själv när jag lagt på luren, för jag har inga stora förhoppningar om att få bilen till den här helgen heller.

Nu ska jag gå och äta frukost. Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Grillpartaj

 1. Raija skriver:

  Nu håller jag tummarna att du får bilen till helgen. Det är jobbigt att vara utan bil, när man är van att röra sig som man vill.

  Visst är det underbart att kunna sitta ute och njuta av värmen, utan en massa ytterkläder på sig. Vi satt också ute en stund igår kväll och det var så skönt.

 2. Var utan bil här på Gotland är inte kul, därför har vi två för säkerhets skull; Den vanliga personbilen och den lilla pickupen (som vi åkte i till Skåne). Det är ju viktigt att man alltid är redo om något kul skulle vara på gång. Som att åka till Jonas i När och köpa växter t.ex.! 😀
  Våra senaste ”sommargäster” har nyss åkt, dom skulle till Visby för att gå runt lite innan dom tar färjan, vilket är väldans skönt. För det är otroligt kul när dom kommer, men rätt härligt att bli ensamma igen och vila sig lite efter allt festande. Dessutom kan man ägna sig åt trädgården lite igen. 😉
  Jag måste lämna det uinderbara Gotland och åka till Stockholm på måndag (kommer hem på tisdag kväll) för en massa undersökningar inför den stundande operationen. Jag tar bilen med mig, men jag är lite orolig för om jag ska kunna hitta parkering vid Sabbatsbergs Sjukhus och vid Sophiahemmet. Alltså har jag fått en ”färdremsa” av tjejerna som jag kan åka kommunalt med – vilket jag inte gjort på 30 år och oroar mig lite för! 😐

  • Ingrid skriver:

   Man blir onekligen lite handikappad utan bil. Mitt kylskåp gapar ganska tomt, för jag går bara och handlar lite för dagen. Jag orkar inte bära hem tunga kassar 🙁
   Jag förstår att det är kul när det kommer gäster, men att det också kan vara skönt att ha tid för sig själv och trädgården. 😉
   Hoppas att allt går bra nu på måndag.
   Lycka till!

 3. Ailas skriver:

  Eftersom jag ganska nyligen fick vara utan bil, så har jag i färskt minne hur irriterande det är att behöva vänta, vänta, vänta… Tendensen tycks vara att delarna ska skickas efter från Långt Borta och att inte ens märkesföreträdaren längre har några delar hemma.

  Jag håller tummarna att du får din bil till helgen!

  Desto trevligare var er grillkväll!

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det verkar nästan som om de måst skicka efter delar från Tyskland, men det är väl kanske så när man har en 11 år gammal bil. Trist är det i alla fall att behöva gå och vänta och vänta.
   Kvällen var trevlig 😀

 4. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Vilka härliga foton du visar på ett glatt gäng med mycket och god mat!
  En gitarr är aldrig fel, piggar upp samvaron ordentligt och sjunga går ju bra utan att störa några grannar 😉 Det syns på Claudios fingersättning att han kan traktera gitarren 🙂

  Visst är här tokvarmt nu och det blir till att sitta ute en stund sent på kvällen. Nu har jag redan +30 här men åska/regn ska visst anl. under dagen enl. SMHI.
  Men en skvätt regn behövs nu för att rensa luften så att den blir lite mer syrerik.

  Attans att det ska ta så lång tid att få bilen fixad men tur i oturen att du har promenadavstånd till matbutik. Flytten var en god idé! Värre om man bor på Stenstugu och inte har bil.
  Varm kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Claudio är en riktigt duktig musiker och speciellt bra på klassisk gitarr.
   Det är fint här idag också, men inte lika varmt som igår.
   Hade jag bott på Stenstugu hade jag varit tvungen att låna en bil. Nu hankar jag mig fram dag för dag 😉
   Kram

 5. Karlavagnen skriver:

  Jag konstaterar att det verkar vara ett internationellt problem. Jag stenhåller tummarna!!! Kram!!!

 6. Kicki skriver:

  Ni verkar ha haft en härlig grillafton.
  Och visst är det ljuvligt att sommaren kom ”bara så där”, för visst är den väl här nu trots att vi fortfarande är kvar i maj.
  Håller tummarna för att du får tillbaka bilen under morgondagen. Det är ju en himla tur att du inte är totalberoende av bilen, men i så fall hade väl försäkringsbolaget fått hålla dig med bil. Det har hänt oss, när vi utan egen förskyllan fått lämna bil på verkstad.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det var en trevlig kväll och ovanligt var det att kunna sitta ute på kvällen så tidigt på året.
   Jag tror inte att min försäkring täcker hyrbilskostnader.

 7. Skatan skriver:

  Vad härligt att vara ”hemma” på Stenstugu med dotter Eva och hennes familj och sjunga och äta och grilla och njuta av den varma försommarkvällen.

  Det är helt fantastiskt …

  Och än ska det visst inte vara riktigt slut på värmen 🙂

  Kram!

 8. Eleonora skriver:

  Idioten som sabbade din bil borde få betala till dig att du inte kan använda den. Men förhoppningsvis har du en sådan försäkring som täcker detta. Hoppas du får din bil till helgen och sedan får du snällt ställa in den i garaget VARJE gång! Kram vännen

 9. Pingback: Hemma » Levander - Nyström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *