Gröna fingrar och skit under naglarna

Den här tiden går jag ständigt omkring med en sorgkantad högertumme. Jag kniper bort vissna blommor på penséer och petunior och till slut har tumnageln blivit så impregnerad med klorofyll, så att den inte går att få riktigt ren.

Fingrarna är dock inte speciellt gröna, där finns det hel del i övrigt att önska. Den senaste bristen i mina kunskaper som odlare upptäckte jag i morse i växthuset. Det är att en hel del tomatblommor som har ramlat av, i stället för att utvecklas till små tomater 🙁 Vad det kan bero på har jag ingen aning om. Jag kan aldrig tro att det beror på brist på vatten, snarare i så fall tvärtom. Det är inte lätt det där med odling!

Halvklart, men varmt och skönt har vi idag. Vi har tagit det med ro på förmiddagen och nu ska vi åka till Klintehamn och hämta Dagens Nyheter. Abstinensen var så svår nu på morgonen, att jag var tvungen att ge mig på GA:s korsord och det brukar jag aldrig lösa, men nöden har ingen lag (det gick förresten rätt bra).

Ha en skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Gröna fingrar och skit under naglarna

 1. Birgitta skriver:

  Visst är det tråkigt när växter dör och man inte har en aning om det. Själv hade jag gröna fingrar när jag var yngre, men nu verkar det vara kört. Allt jag rör vid vissnar. I höstas dog de sista stora inneväxterna jag hade. Plötsligt så där bara. Så nu finns inte ett enda grönt blad eller växt hemma. Jag har gett upp :-(.

  Visst är det roligt med korsord? Jag är lite av en periodare när det gäller dom. Ibland löser jag korsord efter korsord och sen kan det gå ett år emellan.

  Vi har också hyfsat väder idag, men det varnas om regn och lite kyligare väder ikväll. Vi får hoppas på det bästa 🙂

 2. Gun skriver:

  Mina fingrar är inte heller så värst gröna tyvärr:( Korsord är något som jag gillar. Lite moln emellan här, men har trots det hängt ut lakan på tork. Fyller flyttlådor med kärl och sådant som jag tror att jag inte behöver:)

 3. BARBRO skriver:

  Här öser regnet ner!

 4. Gunnel skriver:

  Jag kan inte använda trädgårdshandskar. Det är som att ha ett par Lovikkavantar på sig; man blir så klumpig. Det hade säkert varit bra annars, så hade inte naglarna sett ut som jag vet inte vad. Jaså, du är också korsordsälskare? Här är en till.

  • Ingrid skriver:

   Jag använder handskar när jag använder redskap och grovrensar, men ska det finrensas och plockas, måste jag använda bara händerna.
   Korsord och sudoku måste jag få hålla på med en stund varje morgon.

 5. Hejsan Ingrid !

  En snabbtitt in till Dig. Maggan kommer hit, så kan vi kanske gå en sväng runt häromkring.Hon har bott här i Geneta tidigare på -70 talet bodde vi grannar utan att veta om varandra.Sedan bodde hon i ett radhusområde längre ner mot Västra Blombacka på Puckvägen.Dit kan vi inte gå då poppar minena upp och hon kan bli ledsen.Där de bodde tillsammans i så många år hon och maken som dog för henne för ett år sedan 7/6.Tänker på en annan Margaretha som också mist sin man.I den hemska sjukdomen som börjar på C. Sorg gör människan stark !

  Kram Mi

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Mi!
   Hoppas att ni fick en skön promenad, har har det varit jättefint idag.
   Visst är det förfärligt när cancern tar så unga människor som Margarethas man.
   Kram

 6. Znogge skriver:

  Korsordslös är inte bra! Har du besökt korsord.se? Jag löser där och tycker det är en mycket trevlig sida.

  Kram

 7. Ailas skriver:

  Mina naglar är inte heller så värst vackra under sommaren! Men det känns bara skönt på ett sätt. Vi vet ju anledningen!
  Märkligt med dina tomatplantor, förresten!
  Idag är det väder precis i min smak. Sol och kring 20 grader. Jag har varit duktig på klippt gräset. Plockade fram elklipparen, så det blev lite bättre klippt än med handjagaren. Tog en liten paus, men ska ut igen om en stund. Trivs verkligen!
  Önskar dig fortsatt skön dag!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst känns det som lite ok att det syns att man jobbar ute i trädgården!
   Hoppas att du har gått i mål med gräsklippningen nu och kan få en lugn och skön söndagskväll!

 8. Ama de casa skriver:

  Jag tycker att naglarna brukade fixa sig när jag tvättade håret. Fast nu när jag kapat av det så kanske det inte funkar längre? Vilken TUR att jag inte har nån trädgård kvar 😉

 9. skogsnuvan skriver:

  Roligt att se att din tumme ser precis ut som min. Lite skitig och lite grön och det är lögn i helsike att få den ren men…… vi är naturens barn och då får man ha gröna fingar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *