Grrrr – Barbro Ehnbom

I dag har det varit varmt och skönt, men blåsigt som vanligt. Jag började dagen med att klippa gräset, inte för att det var speciellt långt, men det var väldigt tofsigt och på framsidan var gräsmattan full av gula blommor som vajade i vinden. Sen gav jag mig på rabatten på uteplatsen och klippte jag ner sommarastrarna, för nu var de inte någon prydnad längre. Jag tycker att jag fick riktigt fint när de kom bort.

I eftermiddag har jag varit hos en bekant som skaffat sig en surfplatta och ville ha lite hjälp. Ingegerd är 89 år och det är hennes första bekantskap med den nya tekniken, så jag gladde mig verkligen åt att kunna få ”leka dataexpert”, men det sket sig, för när jag skulle visa henne hur hon ska göra när hon ska använda internet, så fanns det ingen surf kvar på kontantkortet, trots att det bara var en vecka sedan hon fyllt på med 5GB. Hon hade nästan inte använt sin platta sedan påfyllningen, så jag ringde 3:s kundtjänst och efter två halvtimmeslånga samtal kom de fram till att det är hennes router det är fel på. Surf fanns det kvar på kortet, så det hade inte hjälpt att fylla på mera pengar.
”Gå till närmaste 3-butik och byt routern”, var beskedet vi fick.

Dagens sommarpratare
Barbro Ehnbom var inte med bland mina favoriter när jag såg listan på 2017 års värdar, men oj så trevlig hon var att lyssna på och musiken bestod till  100%  av örongodis. Jag skulle vilja veta mycket mera om hennes framgångsrika karriär och skriver hon någon gång sin biografi ska jag absolut läsa den. Jag tror förresten att jag har sett henne hos Skavlan någon gång. Hon måste vara otroligt intelligent och gick ut juristlinjen på Handels med de bästa betygen man haft där på 36 år, eller om det var 39. Sedan fick hon ett stipendium på 3 mån i USA och stannade där i 30 år. Hon jobbade stenhårt, iklädd glasögon med fönsterglas och med uppsatt hår, för att sätta sig i respekt bland sina manliga kollegor och satsade lika stenhårt som partyprinsessa nattetid.

Nu lyssnade jag inte till slut, eftersom jag hade bestämt träff med Ingegerd, men betyget måste absolut bli; Prat: ♥♥♥♥♥ Musik: ♪♪♪♪♪

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Sommar i P1 2017. Bokmärk permalänken.

10 svar på Grrrr – Barbro Ehnbom

 1. Marlene Linden skriver:

  Det var trevligt ”sommarprat” en ny bekantskap över radion (Barbro Ehnbom) googlade senare. Bra musik och vilken affärskvinna. Lyssnar nog på reprisen senare ikväll.

 2. Laila skriver:

  Det är verkligen trist när det inte fungerar som det skall och att det tar så lång tid i telefon eller telefonkö när man vill ha stöd.
  Ha en skön kväll!
  Kram

 3. Så retfullt när tekniken inte fungerar som den ska! Men skönt för din väninna att få hjälp att förstå! Hoppas att det ordnar sig med routern! Jag tycker i alla fall att det är tufft gjort av en 89-åring att försöka sig på datavärlden!
  Jag lyssnade faktiskt en stund på Barbro Ehnbom, men jag tyckte, att hon hade en så livlös röst att jag tröttnade…
  Kram, Monica

 4. Gunnel skriver:

  Vilken tur för din väninna att du kan hjälpa henne. Det känns skönt att ha någon och fråga när det strular. Kram

 5. Elisabeth skriver:

  Surfplattor och annan teknik har sina egenheter. Du får vara expert en annan dag.
  Barbro Ehnbom tyckte jag också var bra!!

  • Ingrid skriver:

   Jag får väl göra ett nytt försök när routern fungerar. Jag använde min mobil som router ett tag, men jag är ju rädd om min egen surfpott, så det blev inte så lång stund.

Kommentarer inaktiverade.