Guidad stadsvandring

Vingresor har guidade stadsvandringar varje onsdagsmorgon och jag skulle givetvis varit med på den redan den första veckan jag var här, men då var nog inte vädret speciellt lockande, så det blev inte av. Eftersom jag inte hade något speciellt mig för i dag så gick jag och åt frukost lite tidigare än vanligt och så promenerade jag ner till stan. Klockan tio skulle guidningen börja och jag letade mig fram till Florida Plaza med hjälp av karta och Maps i mobilen.

Det var rätt många som samlades utanför hotellet och det blev en grupp med finnar och finsk guide och en med övriga skandinaver och samma danska guide som vi åkte till Teide med. Hon heter Lovisa och är söt och rar och gör allt för att alla ska förstå. Hon började med att visa vart posten låg och varifrån bussarna gick och hur man på bästa sätt skulle kunna ta sig fram på ön.

Det var en riktigt fin morgon och Teides vita hätta lyste så fint mot den blåa himlen. Givetvis gjorde Lovisa reklam för turen till Teide och presenterade den som en halvdagstur, så jag kanske var ute i ogjort väder när jag beklagade mig över att turen i lördags varit så kort.

På trottaren utanför Turistkyrkan stod prästen Mats och presenterade sig och kyrkan och bjöd in oss alla dit om vi kände för det. I morgon är det sopplunch där, så då kan man gå dit och äta soppa och pannkakor.

Lovisa har hoppat upp på en bänk för att vi ska höra henne.

När vi gått genom den gamla stadsdelen och hamnat vid kyrkan fick vi lite information om den, men sen skulle turen fortsätta ut på strandpromenaden och den nya delen av Puerto de la Cruz och där har jag gått så mycket, så tackade jag för mig och gick tillbaka till hotellet. Solen sken och solstolen lockade!

En snabb balkonglunch, på med bikini och så ner i solstolen. Det gäller att vara snabb i vändningarna här, för klockan halvtre var det mulet igen. I morgon är det fridag, men på fredag ska jag med på en tur runt på Teneriffa. Det är i alla fall en heldagstur, för det ingår lunch. Lovisa ska guida även på den turen och det blir säkert bra. Nu har jag ju fått träna upp örat litet för hennes ”skandinaviska”. 😉

Ha det gott därhemma!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Puerto de la Cruz och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Guidad stadsvandring

 1. Kusin Göran skriver:

  Hej!
  Vad är det för mörkt framför Teide?
  Hoppas du får fortsatt fint väder.
  Hälsningar kusinen

 2. Ännu en väl tillbringad dag för dig!
  Ja, det är ju alltid bra att få orten man bor på förklarad för sig, särskilt om man är där så länge som du är. Och sola har du också hunnit; du är väl brun som en pepparkaka när du kommer hem till oss vinterbleka…
  Ha det så skönt på din fridag!
  Kram, Monica

 3. Znogge skriver:

  Trevligt att få veta lite mer om orten och se mer av ön.En duktig och trevlig guide gör verkligen skillnad.

  Kram och god kväll!

 4. Lambergsfrua skriver:

  Trevligt med en guidad stadsvandring och bra att du börjar vänja dig vid danskans skandinaviska. Kanske gpr du till kyrkan på sopplunch i morgon.
  Fortsätt njuta! ????
  Varm kram.

 5. Lambergsfrua skriver:

  Det skulle inte alls vara frågetecken på slutet, men det förstod du nog.<3

 6. Kraka skriver:

  Vädret verkar onekligen lite ostadigt vad gäller de där molnen. Men du verkar ju ha det bra trots allt. Här (i Stockholm) är det kallt. Vi hade runt minus 10 grader igår, men just nu har jag bara minus 7,2 hos mig i Husby. Men det är säkert någon, eller några, grader kallare för jag har en del värmeläckage ut har jag märkt.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag hamnade ju lite olyckligt mitt i Teneriffa-vinterna. Den skulle kommit i november-december, men blev försenad och nu har den pågått i ca tre veckor.
   Men jag har det bra och trivs ändå. Det finns mycket vackert och intressant att titta på.
   Kram

 7. Gunnel skriver:

  Många trevliga guidade turer där på ön. Så bar att dina öron nu vant sig vid guidens skandinaviska. Jag har märkt när jag besöker mina utlandsboende barn att det tar några dagar att ”ratta in” hörseln till ett annorlunda språk, även om man tycker att man kan det. Kram

 8. Elisabeth skriver:

  Vilken härlig kontrast på första bilden med snöklädd Teide och den blå himlen!

Kommentarer inaktiverade.