Gullan Bornemark – Lisa Langseth

Nu är det bara en vecka kvar av Sommar i P1 och jag tycker att det varit många intressanta värdar och vilka kontraster man har fått möta. Till exempel gårdagens värd Gullan Bornemark och i dag Lisa Langseth, två kulturpersonligheter, men så vitt skilda från varandra.

Jag satt och ”daterade” igår, medan jag lyssnade på Gullan Bornemark 89 år, som har gjort mängder av musikprogram för barn både i Sveriges Radio och SVT. Gullan Bornemarks Sudda, sudda, Är du vaken Lars? och den trafikpedagogiska visan Herr Gårman är några av de visor som nog de flesta av oss känner till. Hon har även komponerat och skrivit text till en samling sånger för samfund och kyrkor.

Hon gjorde ett jättetrevligt program och det hon berättade om ledsagades av trallvänlig musik, en del av hennes egna visor, blandad med en del klassiska stycken, som gjorde att det blev ett väldigt omväxlade program. Prat:♥♥♥♥ Musik: ♪♪♪♪

Jag kröp in i skuggan av dahlierabatten

I dag låg jag i solstolen och lyssnade på Lisa Langseth, men inte ute i solen, för det har jag lärt mig att man inte ska göra om man dras med en förkylning eller infektion av något slag. Vad ska man säga om henne då. Hon var nog i och för sig intressant att höra på med vilken musik hon spelade 😥 . Jag orkade inte med den, så eventuellt ska jag lyssna på henne utan musiken en annan gång (om det nu blir av). Prat: ….. Musik:

Förkylningen ja! Jag tycker nog att jag är på bättringsvägen nu, för i natt har jag sovit ganska bra och det onda i halsen har släppt på vänster sida. Nu är det bara den högra som svider och gör ont när jag sväljer och kvävningskänslan nattetid när jag inte kunnat svälja saliven har gått över. Det är hopp om livet!

Trevlig fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Sommar i P1 2017. Bokmärk permalänken.

16 svar på Gullan Bornemark – Lisa Langseth

 1. Ja, Gullan Bornemark lyssnade jag också på och upptäckte att jag kunde sjunga med i nästan alla hennes sånger! Mycket nostalgi där…
  Så skönt att din förkylning börjar ge med sig; kvävningskänsla är INTE kul!
  Lite blandat väder här men inget regn nu på flera dagar – börjar bli lite torrt! Man är aldrig nöjd!
  Ha en fin fortsatt söndag!
  Kram/Monica

 2. Musikanta skriver:

  Tack igen för recension. Jag lyssnar ju alltid på sommarprogrammen utan musik så det blir väl ingen fara med Lisas musik. Men mycket musik som spelas i sommarprogrammen förstår jag inte hur folk i allmänhet orkar lyssna på. Jag är tacksam över att det finns ett alternativ där man bara behöver lyssna till några takter.
  Krya på dig!
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Det spelas mycket skrammel och kravallmusik, som Åke brukade kalla det, men vi har ju alla olika smak, så i regel finns det något för alla smakriktningar.
   Kram

 3. Skogsnuvan skriver:

  Krya på dig. Det är väldigt jobbigt att vara förkyld på sommaren fast här är det mer höst förstås men det är väl varmare hos er

 4. Bosse Lidén skriver:

  Bra att du är på bättringsvägen och är rädd om dig.
  Gullan är verkligen en del av min barndom. Hennes klassiker sjöng jag gärna högt därhemma.
  Kram från ett soligt Y.

 5. wiolettan skriver:

  Gullan Bornemark har gjort så många fina låtar. Låtar som sitter kvar i minnet och hjärtat. Tänk att hon är 89 år, så fort tiden går, hon var ju ung nyss. Ser att du ger henne bra betyg, toppen.
  Så skönt och härligt att det börjat att lätta med förkylningen.
  Fortsatt krya på dig.
  Kram!

 6. Gunnar skriver:

  Lever hon än är min första tanke men det är väl inte så konstigt. Hon har väl inte synts så mycket kanske. Verkligen en ikon när det gäller musik för barn!
  Hoppas att du kryar på dig

 7. Znogge skriver:

  Så skönt att du är på bättringsvägen. Halsont kan man klara sig utan!

  kram

 8. Elisabeth skriver:

  Du får krya på dig. Inte kul med förkylning när det är soligt och varmt.

Kommentarer inaktiverade.