Gumman tö är i antågande!

Solen skiner, det är -10° och det snöar lätt, det är med andra ord en ganska vacker morgon. När solen skiner och det regnar, då badar Gud sina änglar – så brukade alltid mamma säga, men jag hörde aldrig vad han håller på med när solen skiner och det snöar? Det är kanske änglarna som talkar sig efter badet?

Jag har just varit ute och hjälpt till att langa in ved och nu ska maken köra in en ny pall. Det är en strykande åtgång på veden när det är så här kallt. Nu kan man dock ana ljuset i tunneln och känna hopp om att kylan ska ge med sig, för enligt yr.no ska det bli helt andra temperaturer i slutet av februari. Nästa söndag utlovas +5° och solsken här i Klintehamn!Jag har kollat med SMHI också och det ser lika hoppfullt ut där.

Idag hoppas jag att jag ska kunna gå ut på en promenad. Jag mår inte bra av att inte få komma ut och röra på mig. Jag behöver på Klinte och handla, så det passar bra att gå dit och så får Åke komma och hämta mig och handeln. Bara det inte börjar blåsa!

Ha en skön lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Känt, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Gumman tö är i antågande!

 1. Rosita skriver:

  Tack snälla Ingrid för den prognosen,den är efterlängtad, 17 minusgrader här idag men det blåser inte så det är inte värre än det varit tidigare i veckan,solen lyser intensivt och vårligt!
  Ja det är den dagliga utevistelsen som gör att man orkar igenom den långa vintern,och aldrig känns huset så varmt som efter en promenad i kylan.

  • Ingrid skriver:

   Här är det fortfarande soligt, men det har börjat blåsa en ganska frisk nordostlig vind. Men nu har jag bestämt att maken får köra mig ner till Klinte, jag handlar och sätter in kassarna i bilen och sedan går jag hem. Då får jag vinden i ryggen 🙂

 2. Znogge skriver:

  Om drygt en vecka är vi dessutom inne i första vårmånaden så nog finns det hopp. Även om termometern visar minus sjust nu så lurar något annat bakom knuten…

  Kram

 3. Eleonora skriver:

  Lycka till på handlings promenaden. Skönt att du får åka hem när du har tungt att bära.

  Hoppas ni får en trevlig helt. Kram kram

 4. Ailas skriver:

  Solen skiner även här, men halsen är inte 100. Det får bli innedag även idag, men jag hoppas att du får en välgörande och skön promenad!

  yr.no är inte riktigt lika givmild gällande mina trakter, men jag vill ändå tro att våren lurar någonstans bakom minusgraderna. När den äntligen kommer är den verkligen efterlängtad.

  Skickar en varm lördagskram och önskar trevlig fortsättning på dagen!

 5. Här är jag=Gumman Tö, ville Du mig något.

  Det är min signatur när jag skriver kommentarer i LT-Södertälje.

  Jag frågade Monica Persson om det där med slattarna, vad det kallas.
  Här har det inte varit tö,tvärsom bistert kallt.Imorse 7.20, 22.6 minus, senare sjönk tempen till 15 gr.Lagom då kunde jag ge mig iväg och shoppa frön, väldigt vad de äter. Tre ggr, fyllde jag på igår. COOP har ju i lösvikt.men det förslår ju ingenting.Ändå har jag jordnötter också.

  Kasper hade visat sig vid grannen Lennarts balkong,han bor i nästa port.Så jag köpte en burk och har lagt under stolen.Såg honom inte.Yngve har inte kommit hem, åkte ju in den 7:e,mycket uttorkad tydligen.

  Jag missade både På spåret,Skavlan, får väl se repriserna om de inte sänder för sent eller för tidigt.

  Så rart Du skriver om min början på livets resa inom hotell&restaurang.
  Både Rigmor o.Sylvia skrev nästan lika dant.Att jag inte uppmuntrades.Jo det gjorde jag, fick beröm av Pappa vet jag.Mamma´s skola var hårdare.
  Kanske en bra skola, även om jag inte tyckte det då.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Det är nog ofta så när man jobbar i föräldrarnas företag att man tas för given och inte får riktigt den uppskattning man kanske förtjänar.

   Vi har minsann lite dåligt samvete för vår äldste son som var så duktig och ställde upp och hjälpte till med allt möjligt när vi drev jordbruk. Det var så självklart att be honom om hjälp och han nekade aldrig. Men han tycker nog också att han gick i en hård skola.

   Nu har jag sett Melodifestivalen och nu är det Downtown Abbey som gäller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *