Halkade omkull, slog ihjäl sig

Onsdagen den 7 januari 2009 | 22:00 | -4,5°

I dag har en kvinna halkat omkull utanför lasarettet i Visby och slagit sig så olyckligt att hon avlidit. Naturligtvis har det kommit upp diskussion om att olyckan berott på bristande sandning, men enligt chefen för teknisk service inom kommunen, Sivert Persson var sandningen ok.
Trots hans försäkran om det, så är Gotlands Kommun polisanmäld för vållande till annans död. Det är ju otroligt tragiskt när sådant här händer och man får sig verkligen en tankeställare. Ingen vet när ens tid är utmätt!

Att det var halt på vägarna upptäcket jag minsann i eftermiddag, för vi haft bilen på service på OK i Klintehamn och det är alltid funderingar på hur den ska lämnas och sedan hämtas. Åke körde ner den vid lunchtid och så hämtade sonhustrun, Carina honom på OK och skjutsade honom hem.

Carina erbjöd sig att komma tillbaka på eftermiddagen och skjutsa oss ner till Ok,
men jag tyckte att det skulle vara skönt med en promenad. Dessutom står vågen och darrar på den absolut högsta tillåtna gränsen, så jag beslöt att jag skulle gå ner till Klintehamn, alltid kunde man förbränna några kalorier. Det var ganska soligt, men kallt och blåsigt. Jag klädde på mig ordentligt och så marscherade jag iväg. Det var verkligen kyligt om kinderna, men jag höll värmen ändå. Men jag fick hålla mig på vägkanten, för där ligger ju sanden som man spridit ut på vägen. I och med att vi inte använder salt på vägarna på Gotland så hamnar ju sanden vid vägrenen efter en liten stund.

Besvärligare var det när jag kom ner till Klintehamn, för där fanns det inte ett sandkorn på trottoarerna, som var rena isgatan. Det frös på i morse och när jag kom dit var klockan 14.30 och ännu hade man inte sandat någonting. Det tycker jag är skandalöst dåligt! Promenaden tog lite drygt en timme och jag klarade mig, som tur var, utan missöden och sen var det bara att punga ut med 2350:-, se glad ut och så hoppas att bilen går igenom besiktningen på fredag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentarer, Tråkiga händelser, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *