Håll i hatten! – Uppdatering

Regn och blåst var det som mötte mig när jag vaknade till i morse och när jag satt och drack mitt morgonkaffe vräkte regnet ner. Blåsten innebär också försenade färjor till och från fastlandet. Tur att man inte behöver ut på havet i dag. 

Klickbar bild om du vill kolla tidtabellen

Uppdatering 13:52  Destination Gotlands vd Christer Bruzelius meddelade vid lunchtid på onsdagen att en tur mellan Visby och Nynäshamn försenats. Turen som skulle ha avgått 16.30 från Visby avgår i stället klockan 17.00.

Stackars Hemse som har sin Stortorgdag i dag. Det blir nog en tuff  onsdag för både besökare och arrangörer. Jag har egentligen inte varit på den här marknaden så många gånger, men när Eva och Bosse gick i Eksta skola fick  eleverna ledigt för att gå på Stortorgdagen och då blev vi ju mer eller mindre tvungna att åka dit. Och när jag pluggade på Komvux fick vi också ledigt, eller ledigt och ledigt – vi hade minsann en uppgift också – vi skulle skriva om Marknadsföringslagens efterlevnad på Hemse Stortorgdag. Vi hade en väldigt engagerad lärare i marknadsföring och de som inte kom in med sin redovisning från Hemse fick inget betyg i ämnet.

Igår när vi var på Kupan, jag och SPF Klinteortens valberedning, höll man på att bygga upp stånden och hela den stora parkeringen var avstängd, så vi fick parkera inne på Kupans gård, där det som tur var fanns en plats kvar.

Ordföranden för Gotlandsdistriktet Britt Ohlsson och hennes man Yngve höll i kursen och de var väldigt duktiga,  men det var dåligt med uppslutningen av elever, för vi var bara totalt fyra stycken; tre tillhörde en valberedning och så då jag. Men jag fick lära mig mycket och inte bara om valberedningens arbete, utan annat matnyttigt också när man jobbar i en styrelse, så det var absolut inga bortkastade timmar. Kaffe och smörgåsar blev vi bjudna på och när det hela var slut åkte jag och valberedningen till Granngården, som jag ännu envisas med att kalla Husbehovet ?, och handlade. Valberedningen köpte gödning och jag fick med mig några påsar tulpanlökar hem. När man nu ska få dem i jorden?

Nu glimtar faktiskt solen till!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hemse, SPF, Väder. Bokmärk permalänken.

14 svar på Håll i hatten! – Uppdatering

 1. Hemse Torgdag var några år sen jag var på sist, men när man inte har någon att gå med (Rolle gillar inte marknader alls, han vill bara gå därifrån) så är det inte kul. Tidigare gick jag alltid med min väninna Lisa, men numera jobbar hon.
  Ja du, det här med lökar är lite knepigt. Som vädret är nu vill man ju inte vara utomhus alls – även om det slutat regnat. T.o.m. så har solen tittat fram en kort stund, men det blåser fruktansvärt! Usch!!
  Jag planterade dom 120 lökar jag fick hem för ett par veckor sen, men sen har jag massor av gamla hyacint- och tulpanlökar i en låda i trädgårdsboden. MInst lika många…och dom måste ner i nån stor kruka/bunke som jag ska ställa i växthuset igen. Har haft så tidigare och det är så trevligt på tidig vår!
  KRAM/Susie

 2. Ingrid skriver:

  Jag har också planterat lökar i stora krukor några höstar och det är jätteroligt, men då borde jag ha lite andra lökar också. Men det hinns ju ännu. Det är hur som helst kul att planera inför en ny vår.
  Kram

 3. Gerd ♥ skriver:

  Det är verkligen höst nu, med regn, rusk och stormar. Inget skönt att vara ute direkt, tyvärr. Men får glädjas åt de vackra färgerna!
  Kram, Gerd

 4. Gunnel skriver:

  Det är svårt det där med namnbyte. Man är en vanemänniska. Solen skiner här idag så jag ska snabbt som bara den ge mig ut i trädgården. Tyvärr blev jag försenad av ett läkarbesök, så nu gäller det att jobba på. Kram

 5. Ingrid skriver:

  Ja, så är det!
  Kram

 6. Ingrid skriver:

  De andra såg väldigt frågande ut när jag sa att jag skulle till Husbehovet…..
  Kram

 7. znogge skriver:

  Det var verkligen otur med vädret! Här blåser det rejält och det mesta flyger omkring. Dessutom har regnet vräkt ner men det klarade jag mig undan i alla fall.

  Kram och god kväll!

 8. Ingrid skriver:

  Det har slutat regna, men det blåser småspik!!
  Kram

 9. Monica skriver:

  Här har det också blåst idag, men inte så mycket. När min syster och jag gick en promenad gick vi tillbaka längs stranden, där vi hade vinden i ryggen och det var soligt och skönt!
  Tråkigt att så få ställde upp på mötet!
  Ha det så bra, kram, Monica

 10. Ingrid skriver:

  Här blev det skapligt soligt på eftermiddagen, men det blåste så hemskt, så jag höll mig inne och pysslade lite vid datorn.
  Kram

 11. Precis! När ska man hinna få ner lökarna? Måste ta tag i det i helgen eller på måndag. Jag behöver också ta tag i förberedelserna för att flytta hem.
  Ha en bra torsdag!
  Kram

 12. Ingrid skriver:

  Attans att jag ska jobba i morgon, för då ska det bli väldigt fint väder och då skulle man ju kunna peta ner några lökar. Det är bara att hoppas på lördagen…
  Kram

 13. Musikanta skriver:

  Ämnet som du fick när du gick på Komvux låter väldigt komplicerat. Det måste ha förtagit lite av nöjet med att gå dit. Du kommer i alla fall ihåg det efter så många år.
  Kram från Ingrid

 14. Ingrid skriver:

  Ja, det blev onekligen ett annorlunda marknadsbesök som jag minns trots att det är många år sedan.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.