Halva djungeln färdig

Det kom faktiskt en skvätt regn igår kväll eller i natt, för det var ganska vått i morse och i regnmätaren hade jag 3 mm. Jag trodde kanske att det var för blött för trädgårdsarbete, men åkte upp till Stenstugu i alla fall vid tio-tiden och då var Eva redan i full fart.

Nu är ”djungeln” rensad från irisen och västerut. I morgon tar vi den från irisen och åt öster. Vi tar en bit i taget så att vi inte överanstränger oss.

Jordgubbarna blommar så fint nu. Det ska bli spännande att se om de hinner bli färdiga till midsommar.

När vi ätit lunch åkte jag hem och la mig i solstolen. Det var lite halvmulet och bara så där en 12-13 grader, men rätt vad det var försvann molnen och det blev jätteskönt. Jeansen och tröjorna åkte av och iklädd shorts och linne låg jag där och njöt tills skuggan från huset jagade iväg mig till framsidan, där jag satte mig och drack kaffe och löste korsord.

Jag hoppas att du också haft en skön lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu, Trädgård. Bokmärk permalänken.

11 svar på Halva djungeln färdig

 1. Znogge skriver:

  Skönt att ta en bit i taget. Beta av liksom. Passar mig perfekt. Här har det solat upp nu och blivit en fin sommardag!

  Kram

 2. Vonna skriver:

  Vad ni är duktiga Eva o Du, det kommer att bli hur fint som helst, var rädd om era ryggar! Hälsan betyder nästan allt.

  Läste din kommentar om uttrycket ” att krypa på sina bara knän”. När du läser mina inlägg vet jag att du skulle kunna kommentera både kommatering o punkt. Jag kan inte sånt!! Men klarat mig hyggligt ändå!! 😐

  Kram o ha en skön afton

 3. Gerd skriver:

  Tänk, att jag fick en sådan skön lördag jag också! Mitt ”främmat” kom, förvarnade om mulet och regn, men vad hände? Jo, de förde med sig en stor gul sol! Där ser man.
  Duktiga ni är med trädgårdsarbetet!
  Min far var skicklig, det har gått i arv till yngste sonen, han grejar för fullt av hjärtans lust. Kul.
  Ha det gott, kram, Gerd

 4. Bosse Lidén skriver:

  Jag gissar på att du hinner få jordgubbar innan midsommar. Samma sak här. Solen kom fram på eftermiddagen och förgyllde vår förlovningstur. Kram Bosse

 5. Suss skriver:

  Vilken härlig blå färg! Vi har också ägnat mycket av helgen åt trädgården. Igår hade vi ont på ställen vi inte visste om att vi hade…. Sov som stockar på ett par minuter efter vi släckt lampan. Idag har vi också hållit på, men i mindre omfattning och nu börjar det se ganska bra ut på både fram- och baksidan. Det är inte klokt vad mycket det är när man har större än en radhusruta att sköta om. KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Jag sov inte alls efter den första dagen i rabatten. Mina ben levde rövaren och jag låg där och sprattlade och sprattlade och kunde inte sova. Men de besvären har gått över nu och jag tycker att jag känner mig fit for fight igen.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.