Han fick en chans…

…Herman Geijer, zombieöverlevnadsexpert/Lyssnarnas sommarvärd, men det hjälpte inte ens att solen sken och det var härligt i solstolen. Vilket dravel!! Och vilket muskikval!! Nej honom gick det inte att lyssna på och efter en kvart letade jag fram Marianne Mörck i stället.

Marianne Mörck,skådespelare/sångare/regissör, sommarpratade den 10 juli och då umgicks jag med syster o svåger, så henne missade jag, men jag är glad att jag valde just henne idag, för hon var jättebra. Hon pratade om sin stora längtan till teatern och sången och om hur hennes mamma förgäves försökte få henne på andra tankar. Hon gick sjuksköterskeskola på dagarna och sjöng på kvällarna, ja hennes mamma lyckade t o m få in henne på Bilregistret, men till slut blev det som hon ville och hon har sjungit många stora operaroller och tycker att det nästan är lite försmädligt att det ”svenska folket” känner igen henne för idag är rollen som Ebba i Wallanderfilmerna. Hon hade verkligen mycket att berätta om och hon gjorde det på ett lättsamt och trevligt sätt och musiken var örongodis rakt igenom.

Det blir toppbetyg Prat: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥   Musik: ♪ ♪ ♪ ♪ ♪

Stora svarta moln tornade upp sig i öster och åskan mullrade rätt ordentligt ett tag när jag låg där i solstolen, men till slut drog det hotande ovädret bort och nu är det en nästan klarblå himmel.

Nu blir det en kopp eftermiddagskaffe på framsidan i solskenet. 8)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Radioprogram och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Han fick en chans…

 1. Znogge skriver:

  Allt kan väl inte vara lika intressant men jag tycker ändå det verkar vara en spännande mix på årets sommarpratare!

  Trevlig kväll nu 🙂

 2. Karin skriver:

  Kul att du gillade Marianne Mörck! Hon är en härlig konfrencier numera på många musikarrangemang runt om i Malmö. Ibland spelar hon fortfarande småroller i operetter eller musikaler.
  Berättade hon i radion om ”klänningen” hon köpt när skulle åka till Stockholm och få pris av kungen?
  Eller om 25-öringen, eller var det 1-kronan, som användes av henne på ett speciellt ställe, när hon skulle lära sig sjunga med magstöd?
  Kramar Karin

 3. Kerstin skriver:

  Oj, jag hinner inte med några sommarprogram. Trist! Det var dagens höjdpunkt på den tiden jag hade småbarn. De sov middag och jag kunde lyssna i lugn och ro ute i solstolen med en kopp kaffe.
  Kram /Kerstin

 4. Hillevi skriver:

  Marianne Mörck var verkligen underbar och hon avslutade varje berättelse (anekdot) med en sådan härlig knorr!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *