Har du ramlat någon gång…..

…. det undrade sjukgymnasten på Osteoporosmottagningen när jag var där och jag kunde nöjt konstatera att det egentligen bara hänt en gång. Det var när jag med blöta fötter rusade från badrummet för att ta mig till sovrummet för att stänga av väckarklockan. Precis när jag tog kurvan in i rummet halkade jag på mattan och föll i golvet, men det blev inget hårt fall, för jag liksom gled omkull, så jag skadade mig inte alls. Jag hade tur i oturen.

Och tur i oturen hade jag igår kväll också. På väg hem från styrelsemötet passerade vi ett område där det var väldigt mörkt för att en ytterbelysning hade slocknat och på andra sidan var det en häck. Det regnade och vi hade bråttom att komma under tak igen.

-Här var det mörkt, sa mitt sällskap.
-Ja, här var det verkligen mörkt, svarade jag och i samma sekund snubblade jag på någonting.

Som tur var fick mitt sällskap tag i min arm, så det blev inte något ”platt fall” den här gången heller. Jag är lite öm i bröstkorgen bara, för jag landade på höger arm och jag trodde att jag skulle ha ett stort blåmärke på armen i dag, men det är pyttelitet. Så jag slapp lindrigt undan den här gången också.

Jag har inte värre ont än att jag varit och tagit mig en titt på lekplatsen, där man håller på att byta ut all kattbajsig sand mot fallplattor. Det blir säkert jättefint när det blir färdigt. Givetvis ska det finnas en sandlåda och den sanden måste bytas med jämna mellanrum.

Det blir säkert bra och det är roligt att det bor så många barnfamiljer i området som det gör. Pensionärer i all ära, men det är trevligt med boende av alla ålderskategorier.

Nu ska jag skriva ett protokoll från gårdagens möte. En passande sysselsättning den här dagen då solen gått i moln och det har börjat regna igen.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Odvalds Brf. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Har du ramlat någon gång…..

 1. Bosse Lidén skriver:

  Där hade du tur i oturen, att du hade sällskap som reflexhjälpte dig. Usch vad snabbt ett fall kan komma. Mina Birkenstock-sandaler har ställt till det för mig i trappan några gånger.
  Alltid bäst när det finns boende i olika åldrar.
  Här gick det inte att sova i natt. Jobbig storm och ösregn.
  Kram Bosse

  • Ingrid skriver:

   Vi är så glada varje gång det flyttar in lite ungt folk. Vi har ju många enplanshus och fina uteplatser på nedre våningen i tvåplanshusen, så de lockar till sig pensionärer. Senast vi hade en lägenhet till salu på nedre plan var det fyra änkor med stora hus i Klintehamn som var och såg på den och en av dem slog till och köpte den.
   Ha en skön kväll!
   Kram

 2. Usch, det är inte roligt att falla. Man hinner tänka mycket när man har snubblat och innan man landar. Tur att det gick bra för dig den här gången också!
  Jag har fallit en gång när jag cyklade (så det har jag slutat med…) och för 7 år sedan snubblade jag på en kotte och slog pannan i asfalten. Då var man inte vacker, ska jag säga!
  Men än så länge har jag inga problem med skelettet.
  Storm här i natt, så här här ligger saker kullvälta lite överallt. Men nu regnar det, så det får vara.
  Vilket väder vi har! Usch och fy!
  Ha det så bra, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag har också slutat att cykla, för jag känner mig inte helt säker i trafiken. Jag är ju benskör, så jag är väldigt rädd för att falla, men har hittills klarat mig från andra benbrott än kotkompressioner.
   Kram

 3. Lena i Wales skriver:

  Ja, ibland har man tur i oturen. Har gjort samma grej som du i badrummet. Det gick bra det också, som tur var.
  Önskar dej en bra dag!

 4. Skogsnuvan skriver:

  Tur att du klarade sig så bra. Du är ju liten och lätt och då faller man kanske lite mjukare. Här sken nyss solen och det var riktigt varmt och skönt. Precis när jag bestämt mig för en promenad bort till Kinabror för att få eftermiddagskaffe började det regna. Det är så idag ömsom sol ömsom regn

 5. Tur i oturen ja, att väninnan var där – olyckor händer ju då man minst anar det och man kan slå sig riktigt illa. Gissa om jag var jätteförsiktig då jag klev upp på en pall för att få upp en gardin i dag 🙄 😀

 6. Helena skriver:

  Så bra att du inte slog dig, tur du hade en som reagerade fort.
  Jag har också ramlat på badrumsgolvet, tänk att man inte lär sig att alltid ha tofflor eller
  inneskor på sig.
  Nu har det inte regnat på 1 timme, första gången på evigheter.

 7. Anne-Lie skriver:

  Tur att du inte bröt dig någonstans när du ramlade. Jag ramlar ofta, men nu vet jag varför…min sjukgymnast förklarade det för mig.
  Lekplatsen ser fin ut, hoppas inte barnen slår sig om de ramlar av gungan bara, fast fallplattorna kanske inte är hårda?!
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Hade ytterlyset fungerat hade det aldrig hänt, för jag gick rätt in i ett lågt trappsteg i mörkretl
   Fallplattorna är av gummi och det är det senaste att lägga just på lekplatser.
   Kram

 8. znogge skriver:

  Vilken tur att du hade en god vän med dig så att det inte blev platt fall. Lätt att man faller illa och bryter något.

  Kram och god kväll!

 9. Musikanta skriver:

  Så bra att de bytt ut sanden mot sådana fallvänliga plattor! Jag har haft tur och inte fallit med några större besvär efteråt. Cykla har jag också slutat med, onödigt när man fyllt 81. Dessutom hade jag svårt att komma igång eftersom ramen var så hög. Fick lägga ner cykeln och kliva i och ur den :-). Balansen är väl inte 100% längre heller. Det får bli promenader istället. Fast nu har jag börjat på seniorjympa och då får vi bland annat träna upp balansen.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Jag skulle också vilja gå någon typ av seniorgympa, men nu har jag ju i alla fall några gånger till med Osteoporosskolan och där ingår ett gympapass. Det är viktigt med balasen!
   Kram

 10. wiolettan skriver:

  Så skönt att du inte gjorde dig illa då du föll. Båda gångerna hade du tur. Skönt. Varför undrade sjukgymnasten om du hade ramlat någon gång.
  Vad fint de gör på lekplatsen.
  Vad heter den medicin du tar istället för waran? Jag ska vara hos läkaren nu kl. nio. Pirrar obehagligt varje gång.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det är viktigt för dem att veta när de ska lägga upp programmen. Är man yr och har lätt för att ramla är det också lätt att bryta sig. Nästa gång jag ska dit handlar det om fallprevention och då kan jag ju bidra med att det är viktigt med bra belysning. 😉
   Kram

 11. Skönt att ditt sällskap fick tag på dig och dämpade fallet! Det är ju inte kul att ramla och slå sig eller bryta något!! 🙁
  Själv ramlar jag jätteofta, förmodligen beroende på att jag är lite övertung! 😉 Jag har dock aldrig brutit något även om jag ibland har slagit mig. En gång låg jag i gångbacken utanför ICA i Hemse med en fullastad matvagn över mig – och då fick jag slagmärken av vagnen på benen. Det var nog värsta skadan faktiskt. 😥 En annan gång skulle jag över den isiga vägen till brevlådan, men det slutade med att jag låg mitt på vägen och inte kunde komma upp – det var enormt isigt. Till slut kunde jag hasa mig fram till diket och där ställa mig i snön, men sen skulle jag tillbaka med posten igen….. 🙄 InTe kul!
  KRAM och trevlig helg
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Jag är ju benskör, så jag är hemskt rädd för att ramla och tänker mig väldigt noga för om jag ska kliva upp på en stege t ex. Nu har jag bara lite ont i bröstkorgen på höger sida, men det går nog över det också.
   Kram

 12. Gunnel skriver:

  Vilken tur att du inte gick ensam. Man slår sig mycket mer när man ramlar nu tycker jag p.g.a. att man inte är så vig längre. Jag har samma åsikt som du att det är betydligt trevligare när det är blandad kompott på de boende. Så har vi det i vårt grannskap också. Ha en trevlig helg.

 13. Elisabeth skriver:

  Tur i oturen. Lätt att ramla i mörker och blött underlag. Skönt att du klarade dig med ett mindre blåmärke. Lekplatsen ser ut att bli fin. Skönt för barnen med det mjukare underlaget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *