Har jag totalt tappat humorn? – Idol

Jag har suttit och zappat mellan SVT1 och TV4 hela kvällen och har hunnit se en hel del av insamlingsgalan för världens barn. Den har varit bra, med bra artister, bland annat en av mina favoriter, Malena Ernman, som är så vacker och sjunger så underbart. Allt hon framför gör hon så lekande lätt så det är en ren fröjd att lyssna på. Fast jag måste säga att jag börjat tröttna nu på den här insamlingen efter en veckas tjat om ring, ring, ring, ring.

Det som
fick mig att sätta vinskvätten i halsen var ett inslag där man diskuterade kommunkampen mellan Öckerö och Sorsele. I Öckerö intervjuade en reporter (komiker?) en del innevånare och sedan stod han och samlade in pengar i en bössa. En kvinna kom och la i en hundralapp, som han med ett flin fiskade upp och stoppade i fickan medan han sa:”den lyckades jag få tag i, där fick vi kaffepengar”. Skämtade han, var han rolig? Jag tycker inte det, när man tänker på att så många avstår från att skänka pengar, eftersom man tror att de inte kommer fram och att det är folk som lurar till sig slantarna man eventuellt skulle kunna tänka sig att avstå ifrån. Ack ja!

I Idol var Geir Rönning helt outstanding! Olle valde nog inte helt rätt låt, men jag hoppas att han blir kvar i alla fall, för han kan bättre. Nu sitter jag och ser på nyheterna och väntar på resultatet av omröstningen. Maken har dragit sig tillbaka, men båda ”gossarna” håller mig sällskap. Grållen har hittat in igen, nu när vi våra gäster åkt och han är om möjligt ännu keligare än förut och ligger i mitt knä och sover en stund varje kväll.

Det har varit rätt hyfsat väder idag, men nu är det minusgrader och jag har varit och lagt väv på min pelargoner, som jag envisas med att ha kvar ute. Det lär ska bli mildare väder nästa vecka, så de kan nog pryda yttertrappan ett tag till.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Har jag totalt tappat humorn? – Idol

 1. Doris skriver:

  Låter som ett dumt skämt …
  Jag ger tyvärr inte i sådana insamlingar, tycker att jag har nog med att försöka hjälpa mina söner …
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 2. Godmorgon Ingrid !

  Första frosten -4.2 Kl.7.45. Brrr
  Tack för Dina rader,ja här har de jagat katter också.Jag gick i regel alltid ut med mina, men ibland stack de iväg själva, inte långt, bara till lilla skogskullen till vänster.
  Som synes har jag inte mycket nytt att skriva om.Kan ju inte gå händelserna i förväg, för jag vet ju inte vad som kommer att hända.Men bakåt har vi ju alla upplevt något.

  Såg Skavlan igår kväll,både roligt och intressant.Gillar G.W.Persson.Och kan jag texta programmet.Tur det annars skulle jag inte höra ett smack.
  Ha´en skön Lördag på Gotland.

  Kram Majsan

 3. Znogge skriver:

  Jag tycker inte att det är ok att skämta om precis vad som helst. Men det syftade väl på alla oklarheter inom hjälporganisationerna…

  Nåja, ha en fin lördag!

  Kram

 4. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Även jag missade Skavlan men den går i repris i kväll 21.30 på SVT24.

  Håller med dig om detta eviga tjafset om att man ska skänka. Världens Barn är ju en Paraplyorganistion som alltså skänker till andra som skänker till andra o.s.v. Som vanligt hamnar pengarna hos helt fel folk. Dessutom så är sättet att få oss att skänka pengar med hjälp av div. skådespelare gjort på ett sätt som ska få oss att skämmas om vi inte skänker. Herrgegud, man har fullt upp med att få pensionen att räcka till livets nödtorft. Så vill man ju att barnbarnet ska få några paket till jul m.m.
  Smaklöst var det på radion i går när man fick ringa in och skänka till en auktion. Priset blev tåg till Sthlm T/R, hotell, rundtur och MIDDAG…på tal om svältande barn!

  Röda Korset ”tappade” ju över 5 miljoner och när den nya ordföranden sitter hos Sverker Olofsson i TV och anser att hennes månadslön på 86.000 är berättigad, DÅ kan man ju undra?

  Men usch då så kallt det blivit plötsligt. Brrr…golvdraget är hemskt.
  Dags för lite mat och sedan palta på sig och krypa ihop i soffan framför TV:n, kanske.
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Visst är det befogat att fråga sig var mina pengar tar vägen, kommer de fram eller inte?

   Jag mötte sonen utanför Konsum när jag just stod och stoppade ner en slant i en insamlingsbössa och han tyckte givetvis att jag borde ge till de barn som verkligen behöver ett handtag 😉

 5. Sylvia skriver:

  Jag blir också så trött på allt tjat om att ringa in en summa pengar på alla dessa insamlingsgalor. Det förtar hela nöjet. Vill man skänka en slant så gör man väl det ändå.
  Skämtet var allt annan än ett skämt i mina ögon. Allt går inte att skojja om.
  Tittade på Skavlan och måste säga, en riktigt ”full i fan” är denne G.W.Persson.
  Hade också en liten koll på Idol och Geir är i en klass för sig. Sjunger som en gud men kanske har han åldern emot sig, tråkigt nog. Den charmige Olle hade nog valt fel låt denna gången men han kommer igen 🙂
  Önskar dig en skön helg!
  Kram Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Visst är Geir bra, men precis som du säger har han nog åldern emot sig. Han fick en fråga från en tittare om vad han tror att han gör om 10 år. Han såg lite ställd ut en stund, men sen fann han sig och sa, att han hoppades att han fortfarande stod på en scenen och sjöng.

   Skavlan måste jag kolla på SVTPlay för jag har sett att det finns med där.

 6. Ia skriver:

  Ja…humor kallar inte jag det…tvärtom spär det verkligen på alla farhågor man ofta känner inför insamlingar!!!

  Vi valde att se Idol och det känns ju som rätt beslut och sen kan jag bara säga…jag håller helt och hållet med Dig om både Geir och Olle!!

Kommentarer inaktiverade.