Härlig förmiddag

Det har varit strålande solsken hela dagen och i förmiddags lyxade jag till det riktigt och satt ute och läste. Jag tycker faktiskt att det är riktigt lyxigt att mitt på en vardag bara kunna sätta sig ner och läsa.

Jag har alltid läst och när jag var barn och ungdom var biblioteket ett ställe som vi ofta besökte och jag lämnade tidigt barn och ungdomsböckerna och gick över till vuxenlitteraturen.

När jag gifte mig med Åke och flyttade upp till Stenstugu och hans familj fortsatte jag att läsa, men det var inte lika självklart att bara ta en bok och sätta sig ner. Nej jag smög upp på rummet och satt på sängkanten och läste och snabbt som attan gömde jag undan boken om någon kom.

Jag tror egentligen inte att det var någon i familjen som irriterade sig på att jag satt och läste, men mitt dåliga samvete över att jag inte var igång och jobbade, när alla andra höll på med en massa saker, fick mig att känna att det var fel.

Hur som helst, jag tycker om även den här boken trots att det inte händer så mycket och egentligen bara beskriver ungdomars besvärliga kamp för att hitta sin personlighet och försöka utröna vilka de är. Jag hade en riktigt härlig förmiddag!

Eftermiddagen har det inte heller varit något fel på och vi hade många trevliga kunder på Kupan som både handlade och fikade. Nu får vi se om kvällen också blir bra, för om en halvtimme ska vi ha ett styrelsemöte i bostadsrättsföreningen. Årsstämman närmar sig!

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Odvalds Brf, SPF och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Härlig förmiddag

 1. Znogge skriver:

  Lässtunder har man alltid rätt att unna sig men jag kan förstå hur du kände det när alla andra var i gång hela tiden. Idag fokuserar man mer på egentid och kvalitetstid vilket jag tycker är bra. Men tiderna är ju också annorlunda. Själv njuter jag allra mest när jag sitter i en solstol och läser.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Precis det gillar jag också. Jag läser som allra mest på sommaren. Vintertid kan det gå långa perioder utan annat än dagstidningsläsning.
   Kram

 2. Här var det dimma i morse, sol mitt på dagen och dimma ikväll igen. Vi bor ju så nära havet.
  Strongt av dig att flytta in till din mans föräldrar! Jag hade aldrig klarat att bo ihop med min svärmor…
  Men att läsa har jag också alltid gillat!
  Kram, Monica

 3. Kraft,n skriver:

  Har läst sen min två år äldre syrra började i ettan, då lärde jag mig läsa och räkna tillsammans med henne. Vi hade mycket böcker hemma, både mor och far tyckte om att läsa och köpte mycket så bibliotek har jag inte varit på så mycket. Men har kommit underfund vilken fördel jag har haft genom åren att jag alltid plöjt igenom massor av böcker. Kram /Anders

  • Ingrid skriver:

   Då var det med dig som med min äldste son. När hans två år äldre syster började skolan höll hon lektion med honom varje dag när hon kom hem. Så när hon kunde läsa kunde han det också, trots att han ännu inte var fem år och så höll det på. Gissa om han hade tråkigt är det äntligen blev dags för honom att börja skolan.
   Kram

 4. Karin skriver:

  Att läsa är kul! Jag var 4 år när jag fick lånekort, och kunde själv gå till biblioteket. Man vågade släppa ut barnen själv på den tiden, trots vi bodde i centrala Malmö.
  Under ungdomstiden blev biblioteket min studiekammare, där var tyst och lugnt. Även då konsumerade jag mycket böcker.
  Som småbarnsmamma hade vi flyttat från Malmö, och det var lite längre till biblioteket, men vi gick ofta dit och lånade bilderböcker.
  Nu besöker jag bara biblioteket på den varma årstiden, då jag finner ett lugn att sitta under en markis i skuggan och läsa. (Tänk om man hade haft en korkek!!!)
  Kram till dig!
  Karin

  • Ingrid skriver:

   Tänk så oansvariga föräldrar var på den tiden ) och vilken frihet de gav sina barn. Frihet att utforska världen.
   Vi har nog Sveriges vackraste bibliotek, så kommer du till Gotland och Klintehamn måste du göra ett besök där.
   Kram

 5. Ölandsvindar skriver:

  Tänk att det sitter så inrotat. Det där med att vi måste göra någon nytta varje dag. Vi är ju lediga nu och får faktiskt göra vad vi vill, men samvetet kan inte låta bli att gnaga. Jag har ALLTID läst, ibland har jag haft flera böcker på gång samtidigt. Jag har många gånger stått och gräddat pannkaka med ena handen och hållit i en bok med den andra.Och läst alla sorters böcker har jag gjort sedan jag var 8-9 år. Kom på att man kunde byta de lösa omslagen på böckerna så inte föräldrarna såg att jag t ex läste Sången om den röda rubinen av Agnar Mykle. Den var ju riktigt omskakande på den tiden.
  Kram från Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Den röda rubinen läste jag när jag gick i realskola och var inackorderad i Visby, så de upptäckte inte mamma och pappa.
   Visst var den omskakande!!
   Kram

 6. Vonne skriver:

  Det kan aldrig vara fel att läsa för den som har det intresset och allmänbildning kommer på köpet.
  Jag är däremot inte så intresserad av böcker och har aldrig varit annat än faktaböcker i så fall. En och annan biografi tycker jag även kan vara intressant. Tyvärr har jag annars lite svårt att leva mig in i bokens berättelse och hoppar över sidor för att snabbt komma till sidor där jag tycker det händer nåt och i värsta fall direkt till slutkapitlet. Suck, ja sån är jag men jag kan vara lite avundsjuk för det är ju ett bra tidsfördriv också att ta till en bok. För min del blir det i så fall puzzel som ersättning.
  Kram

 7. Gunnel skriver:

  En äldre kamrat tog mig med till biblioteket när jag började skolan och då fick jag mitt första lånekort. I början skärv jag upp alla böcker jag lånade och läste. Tänk så kul om jag fortsatt med det, så jag kunde fått se hur mina intressen skiftade. Kram

 8. Ja, tänk att det ofta förr var så att man ansåg att den som läste var lat.
  I dag uppmuntras vi lyckligtvis för det mesta till läsning, som både allmänbildar och är tidsfördriv.
  Kram!

Kommentarer inaktiverade.