Härlig sensommarvärme

onsdag, september 21, 2005

 Härliga dagar har det varit hittills den här veckan. Solen skiner och det är så varmt och ljuvligt. Vi sitter ute och dricker eftermiddagskaffe varje dag. Trädgården håller mig sysselsatt. I måndags klippte jag gräsmattorna och idag har jag hackat och räfsat gångarna. Tujahäcken har fått sig en omgång vatten också. Den är ett sorgligt kapitel. Förra sommaren tog den sig så fint, men i år har flera plantor dött och står där bruna och trista. Detta trots att jag vattnat och vattnat på just de partier som visat tecken på att torka. De har dött i alla fall. Nu får de stå som de gör över vintern och så får vi se till våren om vi ska hjälpplantera eller ta bort alltihop. Jag som var så glad för min häck!!

På lördag  är det Klinte Marknad och min syster Kerstin kommer hit och hälsar på oss över helgen. Det ska bli så roligt tycker både Åke och jag. Få se om jag tar kameran med mig på marknaden så blir det kanske några bilder därifrån.

Jag satt och såg på Stinas program med Nancy D’olio. Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det. Stina har gjort bättre intervjuer. Hon kom inte den här kändisen in på livet direkt. 

Efter det var det ett program om spillning och det var bra mycket intressantare. Jag läste för en tid sedan, att man har stora bekymmer i Holland med spillningen efter kreaturen , därför att dyngbaggarna har blivit så få och det gör att spillningen inte försvinner utan ligger kvar på ängarna.  Och att hararna äter sin egen spillning som de haft lagrad i blindtarmen, det hade jag ingen aning om! Mycket konstigt finns det  i naturen. 

Där var förresten ett inslag om kajungar som dött och prover hade visat att de led av en pseudotuberculos, en vanlig orsak till att fågelungar dör. Någonstans hade nästan en hel årskull av svalor strukit med i den sjukdomen. Jag undrar om det var det som våra talgoxeungar dog av? Kan inte låta bli att ta med bilden av de 7 små hungriga ungarna i våran grindstolpe. Alla sju dog, de sista 2 var riktigt stora, men klarade sig inte, utan en dag var det tyst i grindstolpen och då låg också de döda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tråkiga händelser, TV o Video o Kultur och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *