Heldag i Visby

Efter en lätt sanering av oss båda två åkte vi till Visby redan vid tiotiden och kom hem för en stund sedan. Väglaget var fint, solen sken på morgonen och det var -9° när vi åkte. Senare på dagen mulnade det och det har snöat lite lätt.

Allt vi skulle uträtta hann vi med. Vi var på ÖB och köpte fågelmat, på Telia och bokade deras paket med bredband, telefoni och TV och sen var jag på Tells och undersökte mina ögon. Allt var ok, inga tecken till gråstarr och perfekt tryck, men synen på vänster öga var försämrad, så det blev nya glasögon igen. Det tog ett bra tag för mig att prova ut och bestämma mig för vilken båge och vilka glas jag skulle ha. Dyrt som attan blev det, men jag tror att jag blir nöjd med mitt val.

Sen åkte vi till lasarettet och började med att gå och äta lunch, för nu var klockan nästan halvtvå och vi var jättehungriga. Efter varsin portion jättegod laxpudding var det dags för Åkes årliga kontroll på reumatologen. Han fick i stort sett godkänt och det är bara att fortsätta med medicineringen.

Det enda jag inte fick uträttat var att jag skulle köpa nya inneskor. Vi har så kalla golv, så på vintern behöver jag en ordentlig sko och skorna, som jag haft som inneskor ett tag nu, har totalt kollapsat. Sulan och ovanlädret har skiljts åt, om man kan uttrycka sig så. Nu går jag med ett par vanliga gympadojor och det ser ju inte så trevligt ut.

På Coop hittade jag, efter ett väldigt letande, en sko i storlek 37 som passade perfekt och som satt bra och hade lagom hög klack. De hade mycket att välja på för de som har storlek 38-41, men 37-or var det ont om. Det var vänsterskon jag provade och glad i hågen började jag leta efter högerskon och den fanns inte någonstans! Jag fick gå därifrån utan nya skor.

Hade jag haft tid skulle jag ha åkt till Skoboden, för där finns det säkert mer att välja på för den som inte lever på så stor fot, men nu var vi tvungna att åka hem och få igång vedpannan innan det blev för utkylt i kåken. Jag får passa på att åka till Skoboden när jag ska in och hämta glasögonen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Utflykter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Heldag i Visby

 1. Ailas skriver:

  Oj så mycket ni uträttat idag! Synd bara med skorna, men du hittar nog nästa gång.

  Jag går omkring i stora fårskinnstofflor, skönt och varmt är det.

  Har också varit och handlat lite. Det kändes kallt och dragigt ute för mina ömtåliga luftrör, så det blev ingen promenad. Ville inte riskera halsen nu när jag ska till tandläkaren i morgon och behöver kunna andras ordentligt. Näsan är ju ”däppt” mer eller mindre, som alltid…

  Nu måste ni vara trötta efter dagen, så jag hoppas att kvällen blir lugn.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Gå till tandläkaren om man är täppt i näsan måste vara en mardröm. Jag har väldigt svårt med att kunna andas när jag ligger där i tandläkarstolen, även om jag inte alls är förkyld.

   Åke ligger redan, men jag ska se Borgen innan jag går till sängs.

   Lycka till i morgon!

 2. Tina skriver:

  Yllesockor och tofflor kör jag med… ;o))

  Ditt inlägg om ordverifiering var så bra att jag ”la in” det som tillägg i mitt inlägg. Hoppas att du inte misstycker….

 3. Suss skriver:

  Både fungerande glasögon och bra skor är viktigt för välbefinnandet. Hoppas du hittar de skor du vill ha, jag kör Birkenstock inomhus året runt och även utomhus på sommaren. Svårast med glasögon är att välja nya bågar när det blir så dags. Kram!

  • Ingrid skriver:

   Visst är det knepigt att hitta bra bågar och det är ju vikigt att man trivs med dem. Jag använder glasögonen varenda dag och hela dagarna. Men glasen är otroligt dyra, mina gick på över 6.000:- 🙁

 4. Kicki skriver:

  Visst är det skönt att få uträttat det man ska när man planerat det.
  Jag har oftast missat om inte hälften så iaf en del när jag kommer hem efter att ha varit till Borlänge för att uträtta saker. Det är bland det värsta jag vet att gå i affärer. Jag blir svettig, får ont i ryggen (klarar inte att gå på hårda golv nån längre stund) och blir allmänt stressad.
  Jamen visst är det svindyrt med nya glasögon, och svårt att välja båge, jag ser ju inget utan glasögonen på:-(. Jag fick ju lov att köpa nya sen jag trillat över Skorpan och skrapat sönder mina. Men där hade jag tur att de som gick sönder var så pass nya att försäkringen betalade ut det mesta.
  Vilka små ”tassar” du har, bara 37. (Jag har ökat från 38 till 39, (konstigt att fötterna blir större när man själv blir mindre). Jag går också med skor inne, det är ett måste på kalla golv, men jag har såna med ett par remmar över foten, snabbt och bra att komma i och ur.
  Nu ska jag strax fm.fika, alltid nåt som får upp värmen en stund.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Vi är nog ganska lika du och jag Kicki. Jag gillar inte heller att gå i butiker och är definitivt ingen shoppare.

   Jag måste också ha glasögonen på hela tiden. Så länge jag jobbade använde jag linser, men slutade med det när jag gick i pension. Ögonen blir ju lite torrare när man bli äldre och jag fick besvär då och då av linserna.

   Visst är det konstigt att fötterna blir större och större. Förr hade jag bara 36. Men vår gamle skohandlare här i Klintehamn förklarade att det är fotvalvet som sjunker ihop med ålder och då plattar fötterna ut sig och därmed kräver man större skor.

   Kram!

 5. Znogge skriver:

  Oj, det var verkligen en hel del som hanns med! Glasögon är verkligen dyrt och Synsam toppar väl den prisligan. Numera handlar jag hos specsavers och då blir det nästan halva priset… Börjar bli dags snart nu.

  Kram

 6. Sylvia skriver:

  Det var en riktig heldag för er och mycket fick du gjort. Synd att just den skon du skulle ha var forsvunnen. Ofta är det så att storlek 37 går åt först. Visst blir fötterna större med tiden. Jag har fått öka på till 38 från 37. Hoppas du lyckas bättre på nästa skotur. Så skönt att du fick tag i ett par snygga glasögon ändå. Att prova bågar är minsann inte lätt men det var huggarn så dyrt det blev.
  Ha en riktigt skön dag!
  Kram Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Jag är säker på att Skoboden har precis det jag söker efter, de har ett väldigt bra sortiment av skor för den som inte vill ha modedojor.

   Glasögonbågar är inte lätt att prova ut, men jag tror att det blev rätt.

   Önskar dig också en fin dag!

 7. Syster Kerstin skriver:

  Ohooj vad spännande med nya brillor!!!

Kommentarer inaktiverade.