Helge och Flainbåddn har namnsdag idag…

…men det ska jag inte skriva någonting om, för det gjorde jag förra året den 30 september, men grattis alla som heter Helge och alla som ståtar med flainbåddar!

Här vid Odvalds finns det många vackra planteringar och träd och inom området prunkar nu paradisäppelträden med sina små, vackert röda äpplen. Jag kan inte påminna mig om att jag har sett såna träd förut, men de är riktigt fina.

Jag vet inte om det är någon som tar vara på äpplena, det verkar mest som om man går och sopar ihop dem i högar där de har börjat ramla ner.

Det har varit varmt och skönt väder idag också och min soldyrkande maken satt ute med bar överkropp nästan hela förmiddagen, medan jag fredagsstädade.

Efter lunch tog vi den dagliga svängen till Stenstugu. Klappade katter, plockade frukt och gick och planerade gräsklippning, för nu behöver verkligen gräsmattorna klippas, trädgårdslandet rensas och blomlådor och krukor tömmas, men ryggen, ryggen…..

Idag blev grannens hästar snuvade på konfekten, för nu är piggarna slut. Hästarna kommer springande så fort de ser vår bil svänga in på Stenstugu och sen står de vid staketet och väntar.

Beträffande ryggen, så har jag fått en telefontid på tisdag i nästa vecka med en läkare på vårdcentralen. Jag ringde och stötte på igår igen och då var remissvaret i alla fall registrerat. Vår ordinarie läkare har gått på pappaledighet och det är tydligen det som gör att det har tagit sån tid att få ett förslag på behandling. Nu är det faktiskt tre veckor sedan jag var på bentäthetsmätningen. Få se hur den här telefonkontakten kommer att utfalla. Känner jag mig inte nöjd, kommer jag att vända mig direkt till den läkare där bentäthetsmätningen gjordes. Det lät på sköterskan där, som om jag skulle kunna falla ihop som en liten grushög, om jag inte snabbt kom under behandling.

Så, nu fick jag gnälla lite idag också!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till Helge och Flainbåddn har namnsdag idag…

 1. Znogge skriver:

  Vi har samma sorts träd här och äpplena bara faller. Blir mat åt fåglar och smådjur.

  Hoppas det kommer något vettigt ut av telefontiden för annars ska du stå på dig!

  Kram och trevlig fredagskväll!

 2. Henry skriver:

  Hej!

  Det kändes väl skönt att få GNÄLLA LITE! ha,ha.

  Ha en skön fredagskväll!

  Tag ett glas vin så känns det genast LITE bättre!

  Kramar

 3. Birgitta skriver:

  Klart man måste få gnälla! :-). Vilket härligt välkomnande ni får när ni åker ”hem”. Hästar är så mysiga. Så länge de inte kliver på ens fötter, eller sparkar smalbenet av en (jo då, det har hänt mig).

  Hoppas katterna mådde bra. När skall gården få inflyttning igen? Det kan ju inte stå tomt?

  Sköt om din onda rygg, så hoppas vi du får förslag på behandling å det snaraste.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Katterna mår alldeles utmärkt och sonen, som ska flytta till Stenstugu hade varit där ikväll och rapporterade att Svarten hade tagit en mus, så katterna vill han ha kvar 🙂

 4. Ama de casa skriver:

  Med all rätt att gnälla! Hoppas du kommer under behandling snart.

  När mina svärföräldrar bodde uppe i Skellefteå så hade dom ett paradisäppelträd. Fantastiskt vackert, särskilt på våren. Äpplena i sig är ju väldigt sura, men min svärmor gjorde en underbart god gelé på dom.
  🙂

 5. elisabeth skriver:

  gnälla och gnällla…. jag ser det inte så precis, vad jag har förstått då är det inte bra med din rygg. följderna av ryggproblemet om det inte blir riktigt bra kan ju vara lite skrämmande och oroande, det är ju så -allt man inte vet och allt man inte kan styra över kan ge oroskänslor. Men jag vet vi alla håller tummarna för dig Ingrid och med dom läkarinsatser och kunskaper som finns idag så får vi hoppas det blir bra fördelaktigt för dig.
  Det är mycket vi i förväg genom gener och annat inte kan förutspå, livet är lite hårt på det viset, och svårt att leva med när det slår till……….
  En fredagskram till dig , från mig
  Elisabeth

  • Ingrid skriver:

   Visst känner jag det som om jag gnäller lite, men det är väl inte annat än vänta att krämporna blir fler och fler nu vid ”Livet efter 70”. Man kan väl kanske inte vänta sig annat och får väl vara tacksam för alla år då man fått känna sig frisk och stark.

   Det är gott att ha stöd och uppmuntran från alla goda bloggvänner. Tack för det!

 6. Inger Maryissa skriver:

  Så fint äppelträd
  Här har det också varit underbart väder, och hoppas det stannar ett tag till
  så jobbigt det måste vara att behöva vänta så på förslag på behandling efter bentäthetsmätningen
  Hoppas verkligen att det kommer snart…kan tänka mig du känner dig orolig
  Stora kramar

 7. Suss skriver:

  Hoppas du snart får ordning på skelettet, det är jobbigt att ha ont!
  Jag skrattade för mig själv när jag sa ordet ”flainbåddan”, det kändes läckert och flain är ganska likt flint.
  Vi har också haft en ljuvlig dag som avslutades med att vi uppvaktade min ”bebis” som fyller 27 idag. Åren går, men hon kommer alltid att vara den yngsta! Kram och trevlig helg till dig och mannen!

 8. Gunnar skriver:

  Jobbigt att inte få snabb läkarvård när man behöver. Hoppas att du snart får en tid.
  Paradisäpplen har jag nog aldrig ätit. Kanske är dom lite som vildapel?
  Hoppas Du får en fin helg!

 9. Babbi skriver:

  Hej Ingrid och tack för besöket 🙂
  Jag blir lite avundsjuk på att du bor på vackra Gotland…jag har aldrig varit där, det närmaste jag kommer är att en fd kollega till mig är krematoriechef i Visby numera…räknas det hahaha. Paradisäpple finns det ganska mycket av här omkring, däremot visste inte jag att dom är ätliga. Googlade på det när jag hade läst din blogg..man kan tydligen göra lite allt möjligt: marmelad, gele osv. Hoppas du får behandling snart, jag förmodar att du fått benskörhet? Jag var på en sån koll i feb eftersom jag börjat få frakturer i fötterna utan anledning. Men jag hade inget sånt, i alla fall. Trevlig helg till dig.

 10. Eleonora skriver:

  I min enfald så trodde jag att ni numera skulle vara klara med Stenstugu!! Men det är ju alljämt mycket ni tycker att ni måste göra där. Att klappa katterna och ge dem mat är ju ingen tyngre uppgift — men att klippa gräs, rensa rabatter osv —- det är tunga saker det. Jag trodde Bosse skulle ta över? Varför säljer ni inte ?

  Var rädd om din sköra rygg – gör som maken – sitt i solen hela förmiddagen. Kram dig du rara Ingrid.

 11. Margit skriver:

  Suttit och bläddrat..tittat å så många fina bilder och läst..och ser att SÅ mycket hr hänt sean jag tittade in senast!
  Och flytten klar..och det ordnade sig tillsit..med internet… ja det är mycket 2med det elektriksa”..vid en flytt..på många sätt…
  Inte alltid så enkelt att veta HUR man ska få allt att funka!!!
  Önskar er båda en trevlig helg!!! ha det SÅ gott!!!
  Kramar!!!!

 12. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Vackra foton, rena rama sommaren ju…dagtid! Men vi har en eländig dimma och kylan kommer nu om kvällen/natten.

  Mot benskörhet fick jag Calciumpiller som även går att köpa utan recept. Gjorde ingen större nytta efter flera års knaprande. Dom gav mig två njurstenar…kunde jag vara utan och benskörheten finns kvar. Inget som försvinner men bättre kan det allt bli.

  Fick en medicin med för många biverkningar och den tålde jag tyvärr inte men det finns dom som gör det så testa bör man ju. Så numer tar jag inget alls sedan några år tillbaka..inget att välja på. Östrogen är inte heller något att tänka på för lätt att få bröstcancer…ack ja, hur man än gör så är det alltid något som blir fel.

  Nåja, hoppas att du inte har någon benskörhet som kräver för mycket.
  Hade det varit riktigt illa så hade väl för 17:on någon läkare hört av sig!!
  Eller försvinner dom bara sådär….

  Svar kan man få direkt då dom printar ut scanningen av kroppen….har kopian här i en pärm. Men det ska va så märkvärdigt bland dessa läkare, går väl bra att låta patienten få klara besked direkt för tiden går ju…och vi med den.

  En god idé är att du gör som jag. Kräv (!) en kopia där du själv kan både läsa och se resultatet!! Det är din rättighet! Alltid bra att ha allt på papper vid andra läkarbesök/tandläkarbesök. Skelettet blir skört med stigande ålder och östrogenbrist.
  Att via telefon prata om div. värden är då inte så lätt inte.

  Nåja, du är bra på att fixa saker o ting så någon läkare lär du säkert hitta snart!
  Lycka till, Ingrid!
  Styrkekramar, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Calciumpiller åt Åke i flera år, men sista gången han var på reumatologen, sa läkaren att det receptet förnyade hon inte, för det var ingen idé att ta de tabletterna, för de har ingen effekt. Så några sådana tabletter nöjer jag mig inte med.

   När jag var och gjorde bentäthetsmätningen såg jag resultatet på dator direkt, även om jag nu inte kunde uttyda och förstå vad bilderna innebar.

   Vi får väl se vad läkaren säger på tisdag. Är jag tveksam får jag väl söka ”second opion” hos någon annan.

   Kram Ingrid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *