Helgmillum i sus och dus

Alla dagar mellan jul och nyår är helgmillum. Det är vardag, men man sätter inte igång med något större arbete, för det är snart helg igen.

Det är trevligt med helgmillum, för då man kan passa på att umgås med släkt och vänner på ett lättsamt sätt. Städat är det och mat, kaffebröd och annat godis brukar det finnas gott om. Förr jobbade jag oftast i helgmillum, för om det gick att ta ut lite extra julledigt, tog jag det hellre dagarna innan jul, men nu är ju alla dagar lediga. Igår hade jag en väldigt trevlig mellandag.

I strålande solsken gick jag till Konsum på förmiddagen, för att ta bussen till Visby. Jag skulle ju kunnat köra, för det var torrt och fint på vägarna, men senare på dagen skulle jag träffa Eva och Claudio och åka hem med dem.

I Visby var jag bjuden till Ann-Marie på lunch, så jag gick direkt från busstationen till henne. Hon hade så julpyntat och fint med en björkstam i ena hörnet av matrummet och trollhassel i taket. Riktigt häftigt! Inkokt lax bjöd hon på och en god mousse med fruktsallad till efterrätt och sedan satt vi och pratade tills det var dags för mig att gå till nästan bjudning.

Kristers och Thomas vackra julgran

Det var Krister och Thomas som bjöd på kvällsmat. Eva och Claudio var också med. Eva kom direkt från jobbet och Claudio hade tagit bilen in till stan. Vi blev bjudna på kyckling och hasselbackspotatis och tårta till efterrätt. Det var väldigt gott!

Det blev inte så sent och när jag kom hem la jag mig, mätt och belåten efter en härlig dag, i soffan och såg på tv ett par timmar innan det var dags för sängen. En helt perfekt dag i helgmillum!

I dag lyser solen med sin frånvaro och när jag skulle gå upp vid halvåtta-tiden var det så mörkt att jag trodde jag hade sett fel på klockan. Jag kröp ner i sängen igen, men till slut bröt jag mig ändå upp. Det är bara att inse att det nog inte blir ljust i dag.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden, Jul, Visby. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Helgmillum i sus och dus

 1. Vilken underbar dekoration och vilken helt fantastiskt vackert dekorerad gran. Den senare var väl hemma hos Krister och Thomas, eller…..? 😆
  När jag ser nån ny juldekoration så vill jag genast ha något nytt. Men det får väl då bli till nästa år, för dekorera om det orkar man ju inte….. 🙄
  Jag gillar tavlan också, men det tror jag att jag påpekat tidigare – fast det gör väl inget direkt! Tvärtom kanske!? 😉
  KRAM – Susie

 2. Znogge skriver:

  Det lät verkligen som en riktigt bra dag. Kan bara hålla med om att det var vackert dekorerat och granen väldigt fin!

  Kram och god kväll 😀

 3. Vonne skriver:

  Du har så ånga trevliga ord på dagarna emellan jul och nyår och även före. Är det speciellt Gotländsk kanske. Jag min landkrabba har ju aldrig hört om helgmillum och de andra dagarna du nämnt. Jättekul och gulligt på nåt sätt.
  Gulligt ser det ut att vara hemmahos du har varit. Vilka fina dekorationer! Önskar dig fortsatt trevligt och gott dessa helgmillum-dagar! Själv påtar jag med hemsidan och ibland går det bra och ibland inte. Den har hunnit fått flera skepnader sista dagarna. Håller även så smått komma underfund med funktioner och navigering i WordPress men tycker nog just nu att blogspot är enklare att hantera faktiskt. /Kram, Yvonne

 4. Hillevi skriver:

  Du har fått det bästa av det mesta! En hääääälig juletid!

 5. Ditt namn skriver:

  Vilken härlig dag du haft. Lite roligt att du fått hasselbackspotatis, det fick vi i kväll. Vi har inte haft det på många år men ikväll blev det hasselbackspotatis och fläskfilé à la Björn med svamstuvning till. Gott.
  Kram

 6. Geddfish skriver:

  Det är så skönt att ta det helgigt ibland. Testar nya ord 😉 Ta det lugnt, alltså, för jag behöver fånga nya krafter.
  Ha det nu så fint och snart är det nyår. Kram, Gerd

 7. Musikanta skriver:

  Härligt att bli bjuden på både lunch och middag. Fast det blir jag ju nästan jämt eftersom Kent lagar nästan all mat. Idag bjöd han på en jättegod pizza till middag. Han handlar nästan alltid också så jag slipper – jag har ju så mycket annat att göra. Igår kom han hem med tre stora glassburkar (extrapris) så det har vi festat på idag också. (Jag är glad att han inte köpte så många som man fick – fem stycken för jag hade svårt att få plats med de här tre i frysen.) Man äter alldeles för mycket nu när det är helgmillum, som du kallar det, det får bli att trappa ner efter jul…
  Kram från Ingrid som önskar dig ett Gott Nytt År!

 8. Vilken perfekt dag du har haft! Det ser verkligen ut att vara två mycket inredningsintresserade människors hem du besökt, både väninnans och sonens. Snyggt! God mat, trevliga människor och vackra hem – vad kan man mer begära?
  Och helgmillum är ännu ett sådant där bra, beskrivande ord!
  Jag ber att få önska ett gott slut på 2016!
  Kram, Monica

 9. kutukamus skriver:

  Love that one right under the ceiling, it gives ’different touch’ 🙂

 10. anna/notonmusic skriver:

  Vilket bra ord! Helgmillum! Ska fråga min gotländska väninna om hon känner till det! Det är verkligen speciella dagar, mellandagarna, men helgmillum klingar vackrare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *