Hemma i kylan igen – Olika sätt att vika en handduk

Hemresan gick som på räls och när klockan var halvnio på kvällen var jag hemma igen och då hade jag varit inne på Konsum och handlat också. Nog kändes det kylslaget ute och det var gott att sätta på värmen i bilen på full styrka. Jag hade ju bara en tunn sommarjacka på mig.

Idag lyser en blek sol, men det är nog ingen större idé att gå ut och försöka bättra på solbrännan, för det är bara fyra grader varmt. Jag var ute på uteplatsen för att kolla läget i rabatten och visst har de hänt en del. De gula krokusarna står i knopp, så blir det bara lite varmare kommer de nog att slå ut när som helst och i grannens gräsmatta är det fullt av vintergäck.

Pelargoniorna har växt till sig riktigt duktigt medan jag varit borta. Nu får jag nog ta och flytta in dem i vardagsrumsfönstret så att de får lite mera sol och mera plats.

Nog har de utvecklats en hel del på två veckor….

…så här såg de ut den 16 februari, dagen innan jag åkte.
Eva har skött om dem väl medan jag varit borta.

Idag snurrar tvättmaskinen och vardagen tränger sig på, men jag är enormt nöjd med min resa och den gav verkligen mersmak. Till hösten ska jag nog hitta något nytt trevligt resmål. Fuerteventura var en positiv upplevelse, men det känns som om det inte finns så mycket mer att utforska. Fast paret som jag satt bredvid i planet på vägen hem hade varit där för sjätte gången, så vem vet 😉

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jag har nog inte haft med så många bilder från hotellet, Corralejo Beach, men det var ett trevligt hotell, med en fantastisk glad och tillmötesgående personal. Alla var klädda i svart med någon gulgrön accessoar i samma färg som hotellet är dekorerat med. Man hade gröna förkläden, slipsar, flugor, halsdukar mm mm, det var riktigt snyggt. Städning var det varje dag och man hade lite olika varianter på hur det skulle se ut i badrummet:

Filten gick det också att dekorera med.

Här är en av de glada kockarna som höll till i matsalen. Till frukostarna stektes det ägg, pannkakor och omeletter och på middagarna stekte de kotletter, biffar och fisk, trancherade kycklingar och stora stekar av olika slag. Här är det en stor stekt skinka som han höll på att skiva upp.

Maten var bra och det fanns något för alla smakriktningar, även om den verkade vara ganska anpassad för alla tyskar, för där var väldigt mycket kål av olik slag. Jag gillar kål, men brysselkål till frukost är definitivt inte min grej och inte stora stycket blomkål heller, men det var ju bara att äta det man ville. Till frukost höll jag mig till ett nystekt ägg, ett par bitar bacon och några tomatskivor, ett glas juice, någon frukt och sedan kaffe och en god sockerkaksskiva.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nu tjuter centrifugen, det är dags att gå och hänga en maskin tvätt. Sen fick jag se att det är Fettisdagen idag, så jag får väl ta mig en promenad och gå och köpa mig en semla till kaffet.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fuerteventura. Bokmärk permalänken.

16 svar på Hemma i kylan igen – Olika sätt att vika en handduk

 1. Ann -Marie skriver:

  Välkommen hem Ingrid, fint att Du tog solen med dig hem, den har lyst med sin frånvaro ett tag. Kram

 2. Välkommen hem syster! 😆

 3. Kicki skriver:

  Oj! Är det verkligen samma pelargoner, eller har Eva bytt ut dom medan du varit borta 😉
  Hotellstäderskorna är otroligt duktiga på att vika handukarna fantasifullt.
  Här är grått och trist med lite duggregn idag. Nån semla blev det inte till 11-kaffet, men det kommer ju en eftermiddag också.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Det blev riktigt fint väder här idag. Jag hoppas att det håller på så ett tag nu.
   Jag åt en semla idag och så har jag en kvar tills i morgon.
   Kram

 4. Anne-Lie skriver:

  Välkommen hem. Roligt att höra att du är nöjd med din resa.
  Så fint dina pelargoner växt till sig medan du varit bortrest.
  Kram!

 5. znogge skriver:

  Det må jag säga! Eva har verkligen tagit väl hand om dina pelargoner. Så mycket de har vuxit!

  Kram och välkommen hem!

 6. Gunnel skriver:

  Välkommen till Sverige igen. Låter som du är nöjd med din resa, och av det du visat tidigare förstår jag dig. Jag hade behövt låna Eva lite, för våra pelargoner ser då verkligen inte ut så. Kram

 7. Gerd skriver:

  Välkommen hem till kylan och det gråa vädret! Fast, jag luras, solen skiner lite här idag. Och jag tvättar, som bare den, bort i andra huset. Lite att pyssla med jag också, har ju varit bortrest i 4 dagar, fattas bara 10 på dig 😉
  Vad pelargonierna har växt!!!
  Kramar, Gerd♥

  • Ingrid skriver:

   Solen har lyst riktigt fint här idag också. Och visst har man lite att pyssla med när man varit borta ett tag. I morgon får jag nog ta till dammtrasan och dammsugaren.
   Kram

 8. Hejsan Ingrid !

  Förstår att det var skönt att få sova i Din
  sköna säng efter så lång tid.

  Det var inte måttligt så de har vuxit pellisarna.
  Nu blommar de väl snart.

  Kram Majsan Mi

Kommentarer inaktiverade.