Hemresan gick som på räls och när klockan var halvnio på kvällen var jag hemma igen och då hade jag varit inne på Konsum och handlat också. Nog kändes det kylslaget ute och det var gott att sätta på värmen i bilen på full styrka. Jag hade ju bara en tunn sommarjacka på mig.

Idag lyser en blek sol, men det är nog ingen större idé att gå ut och försöka bättra på solbrännan, för det är bara fyra grader varmt. Jag var ute på uteplatsen för att kolla läget i rabatten och visst har de hänt en del. De gula krokusarna står i knopp, så blir det bara lite varmare kommer de nog att slå ut när som helst och i grannens gräsmatta är det fullt av vintergäck.

Pelargoniorna har växt till sig riktigt duktigt medan jag varit borta. Nu får jag nog ta och flytta in dem i vardagsrumsfönstret så att de får lite mera sol och mera plats.

Nog har de utvecklats en hel del på två veckor….

…så här såg de ut den 16 februari, dagen innan jag åkte.
Eva har skött om dem väl medan jag varit borta.

Idag snurrar tvättmaskinen och vardagen tränger sig på, men jag är enormt nöjd med min resa och den gav verkligen mersmak. Till hösten ska jag nog hitta något nytt trevligt resmål. Fuerteventura var en positiv upplevelse, men det känns som om det inte finns så mycket mer att utforska. Fast paret som jag satt bredvid i planet på vägen hem hade varit där för sjätte gången, så vem vet :wink:

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jag har nog inte haft med så många bilder från hotellet, Corralejo Beach, men det var ett trevligt hotell, med en fantastisk glad och tillmötesgående personal. Alla var klädda i svart med någon gulgrön accessoar i samma färg som hotellet är dekorerat med. Man hade gröna förkläden, slipsar, flugor, halsdukar mm mm, det var riktigt snyggt. Städning var det varje dag och man hade lite olika varianter på hur det skulle se ut i badrummet:

Filten gick det också att dekorera med.

Här är en av de glada kockarna som höll till i matsalen. Till frukostarna stektes det ägg, pannkakor och omeletter och på middagarna stekte de kotletter, biffar och fisk, trancherade kycklingar och stora stekar av olika slag. Här är det en stor stekt skinka som han höll på att skiva upp.

Maten var bra och det fanns något för alla smakriktningar, även om den verkade vara ganska anpassad för alla tyskar, för där var väldigt mycket kål av olik slag. Jag gillar kål, men brysselkål till frukost är definitivt inte min grej och inte stora stycket blomkål heller, men det var ju bara att äta det man ville. Till frukost höll jag mig till ett nystekt ägg, ett par bitar bacon och några tomatskivor, ett glas juice, någon frukt och sedan kaffe och en god sockerkaksskiva.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nu tjuter centrifugen, det är dags att gå och hänga en maskin tvätt. Sen fick jag se att det är Fettisdagen idag, så jag får väl ta mig en promenad och gå och köpa mig en semla till kaffet.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...