Hemma igen

Trots det olycksbådande datumet gick hemresan alldeles utmärkt. Det blåste lite, men de här stora båtarna går så stadigt, så man märkte bara att det ruskade och dundrade till lite i den ibland och jag som är lite känslig upplever nu att min fåtölj bär sig ungefär likadant åt som vilstolen jag satt i under tre och en halv timme, men det är sånt man får ta.

När bussen kom till Nynäshamn var det ett stort sällskap med asylsökande där, som skulle med båten till Gotland. Jag vet inte riktigt hur många det var, men det var säkert ett hundratal som släpade på stora blåa Ikeakassar med sina tillhörigheter. De undrar säkert vad som väntar dem här på en helt främmande ö mitt ute i Östersjön. På båten syntes de inte till, för de befann sig på ett annat däck.

Den här lilla statyn köpte min farmor. Hon hade fem pojkar och ville ha en flicka också. Nu står statyn hemma hos Göran.

Det har verkligen varit en väldigt trevlig resa! Att få träffa min syster Barbro och hennes familj och kusin Göran och hans fru var väldigt roligt och Kerstin och Hassine har gjort allt för att jag skulle trivas.

Det har varit ett härligt väder de här dagarna, men igår regnade det på morgonen och förmiddagen. Då körde Hassine in till stan och så var vi och hälsade på Kerstins och hans äldsta son Tariq, som är tandtekniker och har ett eget labb i Täby. Det var trevligt att få hälsa på honom också och när vi ändå var i Täby tänkte vi fördriva tiden med en shoppingrunda och lunch i Täby Centrum.

Vi hade bara gått en sväng och letat oss fram till Melanders, satt oss ner där och beställt mat, när brandlarmet började tjuta och alla fick lämna byggnaden. Det tog inte så lång stund innan det var ok att gå in igen, men då gick vi till garaget och åkte ”hem” till Lidingö igen och gick och åt mat på ett ställe där i stället.

Sallad och härligt goda pizzabitar smakade mycket bra

Tack Kerstin, som tog initiativet till det här, och tack Hassine som körde oss. Och tack till Barbro och Göran med familjer för det härliga mottagandet vi fick.

Kram till er alla!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Stockholm. Bokmärk permalänken.

8 svar på Hemma igen

 1. Znogge skriver:

  Vilken trevlig resa du har varit på! Alltid trevligt att träffa syskon ock släkt. När Emporia i Malmö öppnade gick brandlarmet titt som tätt men nu händer det inte lika ofta.

  Välkommen hem!

 2. Musikanta skriver:

  Skönt att resan hem gick bra. Jag har alldeles glömt bort att det är fredagen 13 idag. Än så länge har inget farligt inträffat i alla fall – dagen har varit trevlig och bra trots det grå vädret. Jag har hunnit måla lite och skrivit ett inlägg till lördagstemat som kommer i morgon.

  Man blir lite beklämd när man hör om människor med sina enda tillhörigheter i IKEA-kassar och som inte har en aning om vad som väntar dem. Vi får väl hoppas att de blir väl omhändertagna. Tänker ännu en gång hur privilegierade vi är, vi som både har hus och hem och allting ordnat.
  Kram från Ingrid

 3. Så många möten och upplevelser! Och så det tragiska med flyktingarna på slutet av resan. Man kan bara hoppas att de blir väl mottagna och känner trygghet…
  Ha en fin helg, här blåser det upp ikväll!
  Kram, Monica

 4. Lambergsfrua skriver:

  Välkommen hem igen med många trevliga minnen i bagaget.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *