Hemma igen

Nu är jag hemma på Odvalds igen, men det känns nästan som om jag var på Sicilien, för solen och värmen är densamma här som där, fast det var lite kyligare i natt än nätterna varit på Villa Giardini och det är bara skönt.

Hemresan gick som på räls och vi landade precis enligt tidtabell och Bosse stod på flygplatsen och väntade på oss, så jag var hemma vid fyra-tiden och det första jag kastade mig över var vattenkannan, men det visade sig att mina bussiga grannar hjälpts åt och vattnat både här och där, så att såg fräscht och fint ut.

Halvsju var det ett medarbetarmöte på Kupan och egentligen hade jag tänkt strunta i det, men jag gick dit i alla fall, för jag var lite nyfiken på den nya medarbetaren på Röda Korset Gotland, Åsa Ingmansson, som skulle vara med och presentera sig och berätta vad hon ska arbeta med. När jag kom hem åt jag lite och såg på tv en stund, sen gick jag och la mig och somnade och sov hela natten som en medvetslös.

När jag vaknade
visst jag inte var jag var någonstans och funderade på hur det kunde vara att det var en likadan duk på nattduksbordet som jag har hemma?? Och en likadan gardin också! Jag satte mig upp i sängen och då kom jag på att jag faktiskt var hemma igen. Det påminner mig om att i den lägenhet Åke och jag brukade bo i på Villa Giardini förr i tiden, var det samma tapetbård, som vi hade hemma på Stenstugu i vårt sovrum. Det kanske inte är så konstigt att man kan bli lite förvirrad.

På förmiddagen i dag hade jag besök av ordförande och kassör från SPF-föreningen. Vi skulle stämma av lite efter lördagens bussutflykt, som jag ju inte kunde vara med på och försöka få till ett referat till tidningen.

Vallmon blommar för fullt

Sen har det varit trädgårdsarbete hela dagen. Gräset är klippt, rabatterna rensade, rudbeckieplantorna, som varit inhysta hos Rut medan jag varit borta, är planterade och jag har sått en kruka med sallad och dill och en kruka är fylld med jord och där ska jag ha en tomatplanta, så i morgon blir det ett besök hos Suderviljan. Vattnat har jag också gjort förstås, för ännu är det inget bevattningsförbud, så jag drog upp slangen och vattnade med den, så att jag slapp bära i kannor från köket.

Perennarabatten på framsidan av huset blommar så vackert nu med bergklint, akleja och lupiner

Jag tänkte skriva lite om broschyren Om krisen eller kriget kommer, som låg på dörrmattan när jag kom hem igår, men jag måste nog läsa igenom den en gång till, för att försöka förstå vad avsikten med den är. Den är mycket oroande tycker jag! Vad är det som väntar oss och vad är det vi inte får reda på??

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Tänkt, Trädgård. Bokmärk permalänken.

14 svar på Hemma igen

 1. Först och främst: Välkommen hem och tack för alla fina referat från Sicilien!
  Jag sa just till maken: ”Undras hur det är med Ingrid på Gotland – hon har inte hörts av sedan hon kom hem”! Och så fick jag se ditt inlägg…
  Visst kan man bli lite förvirrad när man vaknar och först inte fattar var man är! Konstigt det där med tapetbården på villa Giardini och hos er förr!
  Vi fick också den där broschyren, ska nog ta och läsa den!
  Ha det så gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag hade ju tänkt att skriva några rader i tisdagskväll, men så gick jag ju på ett möte i stället och sen var orken slut.
   Ha det så gott själv Monica!
   Kram

 2. wiolettan skriver:

  Skönt att hemresan gick så bra och utan förseningar och krångel. Välkommen hem igen.
  Jag förstår att du sov som en stock första natten, det blir allt lite omvälvning och borta bra men hemma bäst. Tycker i alla fall jag, som sover bäst i min egen säng.
  Snällt att grannarna vattnade för nu har det ju varit så varmt i så många dagar. Nästan tropisk värme och växterna behöver sitt.
  Broschyren kom till oss också. Bra att de sänder lite bra råd så där om ”kriget kommer”. Att vara förberedd skadar inte och förr eller senare så är det dags. Men, jag tror senare.
  Ha det bra.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Ja, hemresan gick riktigt bra och det är ganska skönt att vara hemma igen, speciellt nu när det är så varmt och skönt väder.
   Jag håller på och försöker få ordning i krukor och rabatter, så det är full fart.
   Kram

 3. Helena skriver:

  Välkommen hem. Så bra att inte ni har vattningsförbud, för det har vi. Roligt att läsa om resan.

 4. Gunnel skriver:

  Så skönt att hemresan gick bra. Nog kan man känna sig lite vilsen första tiden efter en längre vistelse någon annanstans. Nu gör klart inte vädret någon större skillnad. Vår gräsmatta är snart helt gul, så jag hoppas verkligen det kommer lite regn snart….men det ser inte lovande ut. Kram

  • Ingrid skriver:

   Här är det inget regn i sikte och bönderna är väldigt bekymrade, i första hand för foder till djuren. Det har blivit ingen, eller väldigt liten höskörd och betena är slut. Det är bara att hoppas på regn.
   Kram

 5. skogsnuvan skriver:

  Välkommen hem Till och med här hos mig så har fröna redan kommit upp och syrenerna börjat blomma. allt är en månad tidigare än det brukar.

 6. Lambergsfrua skriver:

  Oj! Det har varit fullt påställ för dig direkt från hemkomsten! Imponerande att du orkar i den här värmen. jag säger som kära Dotttern hela tiden upprepar till oss – drick ordentligt med vatten!
  Vet du jag kände samma sak, när den där broschyren damp ner på hallgolvet. Vad händer? Och hur ska jag få info om något händer, när jag inte har en transistorradio eller en som vevas igång…
  Varm kram,
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Det är ju transistorradio som man enligt broschyren ska skaffa sig. Jag har inga batterier i min, men jag får väl se till att skaffa hem det. Om det nu är någon idé, för blir det ett nytt världskrig hjälper nog varken det ena eller det andra. Då är det slut med oss.
   Kram

 7. Kraka skriver:

  Ja, det är mycket oroande! Jag har ju inte sett den ännu, men läst mycket om den och att vi förväntas hålla egna lager av mat och vatten (!) som ska räcka en vecka. Det ska vara mat som inte behöver kyla och inte vatten vid tillagningen. Man behöver också spritkök och bränsle för samma tid. Det är minsann ingen
  liten uppgift, speciellt inte för den som bor i lägenhet. Suck!

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det oroande och vad är det för hot mot oss som gör att man går ut med den här uppmaningen nu? Väntar man krig, eller terrorattacker eller vad är det vi ska skydda oss emot? Det känns som om världens undergång står för dörren.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.