Hemma igen efter midsommaren på Sicklings

måndag, juni 27, 2005

Så är vi hemma igen efter vår lilla utflykt till Sicklings. Vi bytte boende med Bosse över midsommarhelgen eftersom han och Carina fick besök från Åland. Det var 3 familjer på tillsammans 10 personer och för att alla skulle få bo på samma ställe så flyttade de in här på Stenstugu tillsammans med Bosse och Carina och Åke och  jag flyttade till Bosses hus.

Vi bytte på torsdagen före midsommar och det har nästan känts som att ha semester. Man tog det litet med ro, det var inte så mycket att göra, matlagningen på midsommar är traditionsenligt med sill och färsk potatis, ingenting som man behöver fundera över.  Åke var iväg och pressade hö för en granne på torsdagseftermiddagen annars var det lugnt.

Det var dessutom fint väder så vi satt ute på Bosses nya uteplats och solade oss.

Midsommardagen var det sämre väder. På morgonen sken solen och då åkte vi en sväng. Det var väldigt ödsligt klockan 9 på morgonen. På Klinte fanns det inte många människor ute och på vägarna var vi nästan ensamma. Fram mot middagen började det regna och så regnade det litet från och till under eftermiddagen. Men sedan på kvällen sken solen igen.

Söndag morgon var det ett härligt väder och jag tog en promenad och fotograferade litet blommor i dikena. Gotland har helt otroligt vackra dikesrenar och jag hade tänkt, att jag skulle ta kort av alla arter som jag såg på min promenad.  Vi har haft svalt och mer regn än vanligt straxt för helgen och det gör att blomsterprakten är helt otrolig. Trots att massor av blommor plockats till midsommarstänger och blomsterkransar och buketter så dignar dikesrenarna av blommor.

Just till midsommar blommar blåelden och den dominerar verkligen i år.
Jag ska sammanställa mina "dikesbilder" och lägga ut dem på hemsidan senare. Tänkte sedan fylla på med nya under sommaren och hösten.

I morse åkte ålänningarna iväg och jag hoppas att de har haft trevligt. Det är så roligt att de vill komma till Gotland och hälsa på. Det är ju ingen liten resa. Två  av familjerna bor långt ute i Åländska skärgården nära Finland, så de har 3 timmars färjeresa när de har tagit sig till Mariehamn. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger, Utflykter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *