Hemma igen efter några härliga dagar i Stockholm

Jag har verkligen haft några riktigt härligt avkopplande dagar i Stockholm och blivit så väl omhändertagen av syster och svåger. Kerstin har ordnat utflykter och bjudit på god mat och Hassine har hämtat och lämnat och kört rundturer på Lidingö och överlåtit sitt rum och sin säng till mig.

Resan började med en timmes flygförsening på grund av dimma på Bromma, men jag hade ju ingen tid att passa, så det gjorde inte så mycket. Kerstin och Hassine stod och väntade på mig när vi äntligen landade och när vi kom fram till Lidingö var det dags för lunch.

En lunch som smakade mycket bra!

Efter maten tog vi oss en promenad och gick ner till deras centrum. Den mesta snön hade försvunnit även på Lidingö, men visst fanns det snövallar och snöhögar både här och där.

På Lidingö pågick en kulturvecka med alla möjliga aktiviteter i Stadshuset.

Vi förundrades över alla gröna löv, både på träden och sådana som fallit ner i snön.

Så blev det torsdag morgon, solen sken och det såg ut att arta sig till en riktigt fin dag. Efter frukosten tog vi buss och tunnelbana in till stan för att turista. Jag ville gå till Riksdagshuset, men där kom vi inte in eftersom man måste ringa och boka tid, men vi hade ett mål till den dagen och det var Slottet. Där har jag inte varit sedan mina barn var små, så det var verkligen hög tid att göra ett nytt besök. Ett litet smakprov på vad vi tittade på:

Vita havet

Gudinnan Juno och Herkulesbarnet

Konseljsalen

När vi gått runt och beundrat de delar av slottets vackra rum som stod öppna för visning, gick vi till utställningen av de kungliga brudklänningarna.

Prinsessan Sofias brudklänning

Det finns ju hur mycket som helst att se på både på Slottet och museerna runt omkring det, men vi började bli hungriga och lämnade det och började leta efter någonstans att äta.

Vi hamnade på Restaurang Michangelo på Västerlånggatan och det var ett bra val!

På fredagen var det grått och regnigt, men Kerstin och jag gav oss iväg in till stan efter frukosten med målet Prins Eugens Waldemarsudde. Det såg ut att bli en regnig dag, så det var lika bra att sikta in sig på inneaktiviteter.

När vi stod utanför Dramaten och väntade på spårvagnen till Djurgården började det regna ordentligt, men vi hade paraplyn med oss

Det fanns två utställningar att titta på. Dels salongsmåleri och så en utställning av Cecilia Edefalk, men vi började med att gå runt och titta på de vackert inredda rummen.

Blomsterrummet

Cecilia Edefalk hade jag lite svårt att förstå mig på

Salongsmåleriet var mera i min smak.
Det här är Grindslanten av August Malmström

Och det regnade…..

Vi åt lunch i Prinsens kök och tog oss varsin härlig smörgås och ett glas vitt vin därtill. När vi var mätta gjorde vi ett besök i museishopen innan vi gav oss iväg mot hållplatsen för att åka hem. Nu regnade det så det skvalade och vi blev ganska våta, trots våra paraplyer, innan spårvagnen kom.

I dag har vädret varit vackert igen och Hassine körde en härlig rundtur på Lidingö innan lunch och visade en massa vackra villor. Tiden går fort när man har roligt och efter lunchen var det dags för Kerstin och Hassine att följa mig till Bromma för vidare befordran till Visby. Den här gången var det inga förseningar och flygresan gick riktigt snabbt, den tog bara 25 minuter.

Tack Kerstin och Hassine!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stockholm och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Hemma igen efter några härliga dagar i Stockholm

 1. Znogge skriver:

  Vilken trevlig Stockholmstur! När vi var på slottet och såg utställningen så var det knökfullt. Förvisso en söndag…

  Välkommen hem igen och ha en fin kväll!

  Kram

 2. Kicki skriver:

  Så mysigt du verkar ha haft det.
  Man skulle turista oftare i sin egen huvudstad. För det finns verkligen allt för alla smaker.
  Kram/Kicki

 3. Vilken trevlig tid du har haft hos din syster och svåger och lunchen på första bilden såg verkligen smaskig ut! Nästa gång vi är i Stockholm, skulle jag också vilja besöka slottet.Det hade ju varit kul att få se brudklänningarna i verkligheten, men jag såg dem i alla fall på ”Godkväll” på TV alldeles nyss!
  Ha en fin lördagskväll och söndag!
  Kram, Monica

 4. Lambergsfrua skriver:

  Så mycket trevligt ni hann med på de där dagarna – och gott åt ni också.
  Välkomen tillbaka till Ön igen!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Inger Johansson skriver:

  Vilka härliga dagar i Stockholm med mycket kultur 😀
  Annars är det bäst att se Stockholm i bakrutan 🙄
  Synd på vädret men då är det skönt med inomhusaktiviteter!
  Kram och njut av en skön söndag!
  Inger

 6. Hillevi skriver:

  Så fina bilder från den trevliga minisemestern! Det är många år sedan jag turistade där och sist blev det ”bara” Gamla stan. Visserligen synd med regn, men bättre än snökaoset! 🙂

 7. Gunnel skriver:

  Jag förstår av din beskrivning att Stockholmsresan varit helt perfekt. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *