Hemresan från Kramfors till Klintehamn, blev en ganska blöt historia och det var synd, för det var väldigt vackra bygder vi åkte igenom och ställen som jag aldrig sett förut. Redan när vi packade in oss och våra väskor i bussen hade det börjat regna och så höll det på.

Förmiddagskaffet drack vi i Harmånger, precis som förra gången vi passerade där, men det blev inget busskaffe på grund av vädret, så vi gjorde ett besök på Harmångers Värdshus i stället och när vi var klara där satte Per-Axel kursen mot Ljusdal. Nästa paus blev i Bollnäs där vi åt lunch på Strandrestaurangen. Han ringde i förväg och kollade om de kunde fixa mat åt 40 hungriga gotlänningar och det skötte de galant.

Siljan och Rättvik var ett önskemål och visst körde han oss dit. Vid Rättviks kyrka hade vi en paus och var inne och tittade på den och fotograferade lite, för det är en väldigt vacker kyrka som ligger precis nere vi Siljan. (Klickbar bild)

Och det regnade och regnade! Himlen var alldeles mörkgrå och dimmolnen gjorde att man inte såg speciellt mycket. Tänk så vackert det hade varit om solen lyst över Siljan och himlen varit blå.

Tanken var att vi skulle gå och titta på kyrkogården också för den är lite speciell jämfört med våra gotländska. I stället för gravstenar har man väldigt många kors i smidesjärn med vackra utsirningar och inskriptioner, men det blev en väldigt kort promenad.

Kyrkstallarna


Gruppfoto på kyrktrappan

Enligt ursprungsplanen skulle vi sedan ha tagit en promenad i Rättvik och tittat på den midsommarsmyckade staden, men det blev by bus i stället.

En midsommarstång fick jag på bild i alla fall

Någonstans där tog batteriet i min mobil slut, så det var bara att stänga av den, men vi fortsatte mot Tällberg, som är ett väldigt vackert ställe med många turistanläggningar, sommarstugor och campingplatser, som för övrigt började fyllas. Det var mycket trafik och vi mötte en oändlig ström av bilar. I Tällberg blev det en ny paus och där var vi inne i en konsthantverksbutik och handlade, en del köpte bara en glass, med de fick nog sälja lite annat också och mannen, som tog emot oss, såg väldigt belåten ut när han upptäckte att det var en hel busslast med gotlänningar.

Och det regnade och regnade! På smala slingrande vägar letade sig Per-Axel upp till ”stora vägen” igen och sen satte han kursen mot Enköping och han körde och körde. Till slut stannade han till vid en mack där vi fick ta oss en snabb vända in, för nu började det bli ont om tid för att hinna till färjan, där han skulle checka in 22.25. Nu började det regna riktigt ordentligt, det fullkomligt vräkte ner!

Vi hann till Nynäs i tid och fick våra sittplatser och det var nog tur att vi hade dem, för färjan var så gott om full. Den tar 1500 passagerare och enligt kaptenen fanns det i natt 1441 ombord. Massor av ungdomar givetvis, som skulle till Gotland och fira midsommar, men det trots var det lugnt och någon liten slummer fick jag då och då. 04.15 svängde bussen in på gården i Lye och Gustav kom jamande och tog emot oss. Per-Axel hade pratat om honom flera gånger, så det var riktigt kul att få se den vackra röda katten.

05.15 var jag hemma och det enda jag gjorde innan jag kröp i säng var att sätta mobilen på laddning. Jag somnade ganska omgående, men sov bara till tio-tiden och då gick jag upp. Det var ju trots allt lite att pyssla med idag förutom att packa upp. Hade blommorna inne och ute klarat sig? Det hade de, det var inga problem alls, för inne hade jag dragit ner persiennerna och ute har det varit svalt och regnigt medan jag varit borta.

Nu har yngsta barnbarnet Edoardo och hans Alessia varit här och hjälpt mig att sätta blomkrukorna på plats igen. Min rygg eller kanske närmare bestämt bröstkorgen dummar sig lite, så jag vill inte bära. Jag får nog ta ett snack med VC på måndag.

I kväll ska jag till Stenstugu och äta lite midsommarmat tillsammans med Eva och hennes familj. Det har varit soligt ett tag på förmiddagen, men just nu är det mulet. Hoppas att det inte blir regn i alla fall. Inte för att det gör mig så hemskt mycket, men det är ju trist för alla barn som ska dansa Små grodorna…..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...