Hemsidestatistik

torsdag, september 1, 2005

Jag har blivit litet fundersam över hur mycket som läses av det som skrivs på hemsidorna. Känner med mig själv att jag är ganska slarvig. Jag hittar en ny sida, beundrar grafik och layout, funderar på om det är något man kan få tips om för sin egen sida. Kollar igenom menyerna och klickar litet hit och dit, fastnar på någon sida, läser litet och sedan skriver man litet i gästboken eller tagboard och vidare till nästa hemsida.

Å andra sidan, har  jag de sidor som jag återkommer till och besöker ofta, de får man ju ett annat förhållande till. Där vill man ju verkligen lära känna personen bakom hemsidan. Jag känner verkligen varmt för de av mina nätvänner, som jag har regelbunden kontakt med.

Men det känns litet meningslöst att lägga krut på att hitta på olika saker att skriva, om ingen vill läsa det!  Nej, säg inte att jag har fel! Så här är det. Jag har satt räknare på några av mina undersidor och ser då att jag på 2 dagar har 57 hits på startsidan, men bara 19 på undersidorna. Av de 57 som gått från indexsidan till startsidan har alltså bara 19 sökt sig vidare. Är det min sida som det är fel på, eller är det så här???  Jag har varit litet tveksam till menyn, är den för svårnavigerad eller oöverskådlig eller vad kan det bero på, att man nöjer sig med att se på startsidan. Är det någon som känner igen sig? Det skulle vara intressant att höra om någon annan upplever samma sak. 

Jag vet ju att jag har mina trogna läsare av dagboken och en del annat, men att jag inte lyckas intressera de som ser sidan för första gången bekymrar mig litet. Sen kan man kanske fundera över vad det betyder egentligen. Mycket av det här pysslet med hemsidor gör man nog mest för sitt eget höga nöjes skull. Men ändå……………

Vädret är det i alla fall inget fel på. Rena högsommarvärmen har det varit idag. Man kan inte tro att det redan är 1 september. Nu har det varit trädgårdspyssel några dagar med vattning, gräsklippning och rensning. Hur det än är så närmar sig hösten och jag fick ett helt lass med nedklippta växter från landet igår. Bara rabarern blev det en hel skottkärra av. Idag har jag tvättat och strukit .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i IT & Internet, Tyckt o Tänkt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *