Holmhällar

Det blev verkligen en härlig tur till Holmhällar där Bosse bjöd på lunch. Massor av folk var det där, men man var väldigt effektiva och det spelade ingen roll att det strömmande in nya gäster hela tiden, alla fick sin mat på nolltid. Och god mat var det också, men alldeles för stora portioner. Ingen av oss orkade äta upp!

Det som förvånade mig mest var att det verkade vara nästan bara gotlänningar. Där vi satt fanns det i alla fall inga turister alls. Holmhällar har ett bra rykte det är helt klart.

Efter maten tog vi en promenad ner mot stranden. Det är en vacker och väldigt imponerande tallskog och inne i skogen ligger låga brunmålade stugor som man nästan inte kan urskilja. Hela området är verkligen genuint och välskött.

Rabbishålor

Foto:JJ Harrison

Och så såg vi rabbis! Massor av dem! Överallt under tallarna och inne i buskagen skuttade rabbisar i olika storlekar och en del tallar var totalt underminerade av deras hålor. Jag kunde inte drömma om att de hade kommit tillbaka i så stor utsträckning efter utbrottet av myxomatos på 60-talet.

Nu befarar man ett nytt utbrott, men tror samtidigt att många av rabbisarna är immuna mot sjukdomen och kommer att överleva.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur, Utflykter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Holmhällar

 1. Kicki skriver:

  Oj, kära nån så flitig du är i din blogg. Jag har inte varit här under helgen och det blev mycket att läsa ikapp.
  Nu är det mindre än en vecka kvar 😀 Otroligt vad tiden rusar iväg.
  Kram

 2. Rigmor skriver:

  Holmhällar…var tvungen att kolla på google, det var något vi verkligen missade, och ändå passerade vi Burgsvik och Vamlingsbo. Får bli bättring till nästa gång…Sen är det så kul med bloggandet, man får en massa tips på mer eller mindre kända ställen, utlåtande hur det är och allt.
  Jaha…det är rabbis ni kallar dom, de små pigga kaninerna som det kryllade av på fältet alldeles utanför Visby där vi stod sista natten. Svåra att få bild på…
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Holmhällar är riktigt fint faktiskt. Det får ni sikta in er på nästa gång.
   Jag lyckades inte få något eget foto av rabbisarna, så jag fick låna ett. 😉

 3. Janne skriver:

  Det ser trevligt ut vid Holm Hällar. Förstår att du gillar den platsen. 😀

 4. Lambergsfrua skriver:

  Så fint det ser ut vid Holmhällar och trevligt att åka dit med Bosse och Carina. Bara gotlänningar där? Tyder det på att turistsäsongen redan är slut – eller hittar turisterna inte dit? Rabbisar är så söta, men de förstör väl en del också kan jag tro. Lagom många äör bäst både för dem själva och omgivningarna – men de är ju rabbisar och det vet man ju vad de gör – de gör fler rabbisar=D
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   På Holmhällar bor det många turister när det är säsong och det var folk i en del av stugorna nu också. Annars är ju säsongen slut nu. När skolorna börjar åker ju var och en hem till sitt.
   Jo rabbisarna har en förmåga att föröka sig. 😀

 5. Kerstin skriver:

  Holmhällar minns jag att vi var vid och i Burgsvik fick vi punktering. Vilka minnen som dyker upp -:) Söta kaniner, ser på pricken ut som dom i Spanien som Rozz blir så sur på. De försvinner ju ner i hål så fort han börjar jaga dom

 6. Birgitta skriver:

  Vilken härlig utflykt. Mysigt. Och vad god maten såg ut! Rabbisar? Är det kaniner? Vi har massor just i mitt bostadsområde. Tidiga morgnar och vid skymning ser man dom gå i flockar och beta i gräset. Riktigt mysigt. Där gäller det att ha vovvarna i koppel. Men ser ibland som paltar ligga ihjälbitna i dikena. Trist.

  Hoppas du får en solig dag. Här spås både lite regn och åska, men i skrivande stund är det 24 gr varmt och sol.

  Kram1

 7. Znogge skriver:

  Minns när våra tamkaniner fick myxomatos och dog. Inte kul alls så nästa omgång vaccinerade vi. Hittade en veterinär som importerade vaccin. Ingen självklarhet tydligen…

  Ha en fin dag!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Krister hade också en kanin som dog i myxomatos, kaninen Stina. Men han sörjde inte henne så mycket för han var lite rädd för henne, så sen blev det ingen mera kanin.

 8. Hej igen!

  Detta missade jag igår. Vad gjorde jag igår, hu, nu minns jag inte det, ute var jag ,men det var väl FB mest och sedan vet jag att jag tittade på den nya på ettan. Kidnappningen.Del 2 nästa Söndag. Ikväll krockar Det Okända med Dallas, båda går nog i repris.Väntar på recension av Dallas från mina vänner. Och ser Det okända.Trodde jag skulle hinna få till ett inlägg ikväll, men det får väl bli i morgon då. Och det blir långt reportage.Ps glömde mobilen hemma.Så det blir gamla bilder.

  kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.